Error showing flash-object.
HOME  » WEDSTRIJDEN  » Wedstrijd verslagen  » 2009 - 2010

Basketkamp : MAANDAG 10/8 

Start basketkamp 10/8 op maandag.

Vandaag is ons basketkamp van start gegaan. We waren met 21 sportievelingen die er allemaal volop voor gaan. Onze coachen waren Geert, Thomas en David die heel veel weten van basket omdat ze er zelf al vele jaren met bezig zijn en wij maar ook zij hebben een voordeel omdat wij hun al kennen en zij ons. We begonnen het kamp met een preek van Geert over wat we allemaal gaan doen van de week. Na de intense opwarming hebben we gestretcht zodanig dat we geen kwetsuren kunnen krijgen. De eerst training kregen we van Thomas. We hebben bij hem vooral balvaardigheid, lay-up en rebounding gedaan. Na Thomas kregen we Geert. Bij hem hebben was het defense. Dit deden we in de voormiddag een uur en in de namiddag een half uur. In de middag hebben degene dat een smos bestelde die opgegeten en de andere hun boterhammen of wat ze ook mee hadden. We kregen ook een stuk cake van Tania. Om 13u zijn we terug begonnen met de trainingen na natuurlijk weer eerst een goede opwarming en stretching. Eerst Geert nog een half u en dan David. Bij David hebben we vooral gewerkt op give en go. Om 3u hadden we shooting contest. We moesten 10 vrijworpen nemen. Na dit hebben we ons los gelopen en ons gewassen. Nu ben ik uitgeput van de dag en ga wat rusten voor morgen.
Dave De Pauw
 

BASKETKAMP : DINSDAG 11/8 

Wij zijn direct van start gegaan met de opwarming. Met z’n allen liepen we rond de zaal om onze spieren op te warmen.
Als eerste hadden we coach Geert en leerden we veel nieuwe dingen vooral hoe we achter de rug om met de bal moesten werken. Er werd ook heel veel aandacht aan onze reverse besteed.
De tijd ging zo snel vooruit dat voor we het wisten coach David bij ons stond. Bij coach David hebben we onze fundamentels opgefrist en deze toegepast tijdens een wedstrijdje. Als beloning voor al ons hard werken mochten we popcorn spelen. Niels was de sterkste.
12 uur tijd om ons smosje op te eten. Na onze smos of boterhammetjes krijgen we altijd nog een stuk zelfgebakken cake.
13uur iedereen zijn veters zijn goed aangetrokken en we kunnen weer starten. Onze opwarming amai dat was de moeite: kruiwagentje, in elkaars rug, zo hoog mogelijk springen, tegen elkaars borst springen enz.…. Goed in het zweet gingen we verder met coach David. Er werd gewerkt op ons links en rechts shot en niet te vergeten de vrijworpen. Alles werd nog eens een keer herhaald en tijdens de wedstrijd moesten we laten zien wat er allemaal was blijven hangen. Eerst overeen heel terrein dan een half terrein. Alles verliep zeer vlot en er was nog tijd over om nog een keertje shoot out te spelen. Deze keer deed de coach mee en dat maakt het nog zo plezant. Het leuke van dit alles is dat ik won.
Onze laatste coach voor vandaag is Thomas. Bij hem moesten we rechtse bovenhandse lay-up doen. Daarna shot en rebound. Het was weer een leerrijk dagje.
15u30 ons kamp zit er op maar niemand ging naar huis vandaag eerst werd een ploegfoto genomen en daarna hadden we opnieuw training. Coach Ellen en Laura zitten momenteel op trainers cursus in Gent om hun diploma te behalen. Als opdracht moesten zij tegen donderdag een training geven en hiervan foto’s nemen. Er werd weer met volle moed gewerkt, geluisterd en gezweet. Coach Geert hield alles nauwlettend in het oog of zijn pupillen ( Laura en Ellen ) hun opdracht correct uitvoerde.
Moe maar voldaan ging iedereen douchen en we hadden nu wel rust verdiend.

Jelle De Pauw
 

WOENSDAG 12/8 

Deze morgen zijn we van start gegaan met de groepsopwarming. Daarbij voelde iedereen dat de spieren al heel hard tegensputterden. Hiervoor is de stretching dan weer goed natuurlijk. Na het krijgen van de dagelijkse fles water was iedereen klaar om met de trainingen van start te gaan.
Bij de oudste groep zijn we begonnen met coach Thomas. Hij heeft ons heel wat laten lopen, met daarbij verschillende oefeningen, o.a. lay-ups op snelheid, dribbeloefeningen en rebounding.
Als tweede was coach Geert aan de beurt, met toffe oefeningen over ‘defense”. Dit duurde tot 12u, en dan was het tijd voor een lekker smoske. Dat hadden we wél verdiend na een vermoeiende voormiddag.
Coach Thomas ging thuis eten want zijn vriendin had voor hem lekker gekookt.
Om 13u terug begonnen met de gebruikelijke groepsopwarming en dan verder met een stukje ‘zone defense’, ‘screen on the ball’ en ‘screen away’.
Voor het laatste stukje van de dag gingen we bij coach David. Met extra aandacht voor wedstrijdsituaties, ‘3 on 3’ gespeeld en nog een spelletje ‘popcorn’.
Om te eindigen moest iedereen uitlopen en terug stretchen.
Na onze ‘team-kreet’ mochten we gaan douchen. Zalig, na zo’n dagje zweten en zwoegen.
Voilà, dit was dag 3 van ons kamp.
Nu naar huis voor een stevige warme maaltijd, wat tv kijken en dan gaan slapen. Terug de batterijtjes opladen voor dag 4.

Olivier Joris
 

DONDERDAG 13/8 

Basketkamp
Iedere ochtend hadden we coach Geert.
Coach Geert gaf vooral training op defence.
De tweede coach vinden wij streng zijn naam is David.
Hij gaf vooral training op aanval.
De derde coach vonden wij het leukst het is coach Thomas.
Hij gaf meer basketyoga.
En vooral na een oefening dat je fout deed moest je meer lopen.
Maar het was tof.
Groetjes Bram en Dries
 

VRIJDAG 14/8 

 

Vandaag is de laatste dag van het basketkamp. Iedereen begint stilletjesaan wat vermoeid te worden maar toch hebben we ons best gedaan.
We zijn begonnen met opwarmingsoefeningen. Ons groepje (Jef, Quince, Ernest, Jannes, Niels, Bram, Dries, Jelle en ik) kreeg eerst les van coach David. We oefenden lay-ups en deden een wedstrijdje “om ter eerst 10 keer scoren”. Eventjes pauze en dan begon de shooting contest : om ter meest vrijworpen scoren. Ik heb 6 keer gescoord.
’s Middags hebben we onze boterhammetjes en smosjes opgegeten.
Na de middagpauze hebben we eerst stretchingoefeningen gedaan. Olivier stond in het midden om de oefeningen voor te doen. Daarna hebben we met coach Thomas gewerkt : we hebben een matchke gespeeld 4 tegen 4 maar ons groepje is spijtig genoeg verloren. Als afsluiter hebben we opnieuw onze spieren losgemaakt en een verfrissende douche genomen.
Ondertussen stonden er in de cafetaria lekkere koffiekoeken voor ons klaar en kregen we ook een drankje.
Daarna werden de prijzen uitgereikt. Ik heb de shooting contest gewonnen in de jongste groep, Jef in de middelste groep en als grote verrassing had Olivier nipt gewonnen van Dave en August. De MVP player van het basketkamp werd Bram. Proficiat !
Het was een leuke week waarin we veel bijgeleerd hebben. Daarom dank aan coaches Geert, Thomas en David en ook aan Tania die zorgde voor de lekkere smosjes en cake.

Freya

 

september 2009 

CADETTEN MEISJES Baasrode - Scheldejeugd

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander was Panters Baasrode. In deze ploeg kwamen we een oude bekende tegen (Silke). Vooraf beschouwden we deze wedstrijd als een haalbare kaart. We vongen de match aan met Laura, Sofie,Esra, Imane, en mijzelf. Beide ploegen startte vrij aarzelend. Zowel offence als defence liep het vrij stroef. Er werd door de coach beslist om over te schakelen van man to man defence naar zone defence. Tegen het einde van het eerste kwart werd ons spel beter. We gingen de rust in met een ….- ….. voorsprong. Vlak na de rust werd het duidelijk dat de refs niet wouden da wij zouden winnen. De refs floten fouten die er geen waren, fouten die op ons werden gemaakt werden niet geblazen. En de tegenspeler mocht blijkbaar ook af en toe buiten lopen. Toch bleven we ons inzetten. Sahander (die haar eerste wedstrijd speelde) wist zelfs te scoren vanop de vrijworplijn. In de laatste quarter vonden de refs het nodig om Laura twee technische fouten te geven. Laura moest van het veld en de thuisploeg zette hun vrijworpen fijnloos om. De laaste minuten moesten we dus verder zonder echte guard. Intussen was de thuisploeg al 42-39 voorgekomen. Sofie probeerde nog via een driepunter de achterstand alsnog ongedaan te maken. Maar haar verdienstelijke poging mislukte helaas. We moeten nog veel werken aan zowel offence als defence maar het seizoen is nog lang. Thuis moeten we tegen deze ploeg zeker kunnen winnen.

Dorien
 

BENJAMINS A  Evergem Sleidingen - Scheldejeugd Temse

Vertrokken op zondag 13/09 aan de sporthal met coach Gert, want onze coach
Laura moest zélf een match spelen. Drie kwartiertjes rijden en we konden
aan de opwarming beginnen. We speelden tegen de ploeg BBC
Evergem-Sleidinge A. Tijdens de rust hadden zij een voorsprong van 45-13.
Het was een sterk team, met een paar goeie spelers erbij. Uiteindelijk
zijn wij verloren met 82-33. Volgende match beter !

Matthias Joris
 

DAMES Scheldejeugd Temse - Erembodegem

De eerste competitiewedstrijd stond voor de deur. We wisten allemaal dat we een moeilijk seizoen voor de boeg hadden met onze beperkte kern, maar besloten om er voor de volle 100% voor te gaan. Deze wedstrijd leek een haalbare kaart, maar natuurlijk moest de wedstrijd nog gespeeld worden…
De eerste minuten wilden we iets teveel, we speelden te overhaast met als gevolg dat we na de eerste quarter een gelijke stand (12-12) hadden. Ondanks dat de tegenpartij maar met 6 speelsters waren, wilde ons spel maar niet lukken. An probeerde onder het doel met Ellen en Cindy de twee hoge torens van Erembodegem uit te schakelen. Op onze beurt deden we dan weer enkele mooie acties, maar we bleven ons eigen spel niet vinden. Laura shotte enkele mooie driepunters binnen, zo kwamen we opnieuw iets dichterbij. We gingen de rust in met een 22 – 24 stand. Tijdens de rust namen we de tijd om kort even een nieuwe aanval op te stellen. Nog wat shotoefeningen en we konden starten met een nieuwe lei. De pauze had ons heel wat deugd gedaan want zowel onze verdediging en aanval begon te lukken. Sofie haalde enkele drives boven, Cindy shotte een aantal afstandshots binnen en ook Ellen deed het aanvallend zeer goed. Onze trein was vertrokken waardoor we de derde quarter konden eindigen met een 37 – 32 stand. Nu probeerden we stand te houden in de vierde quarter. Dit was echt niet zo gemakkelijk want nr 9 van de tegenpartij nam heel wat goede shots en hun guard vond de grote posts gemakkelijk terug. Via enkele verdedigende rebounds van Dorien, An en Ellen konden we deze overwinning toch nog thuis houden (48 – 43). De eerste overwinning was een feit. De coach haalde opgelucht adem en ook wij waren zeer tevreden. Conclusie: tijdens deze eerste wedstrijd kwamen we te weten dat we elkaar goed weten vinden op het veld en dat we nooit opgeven. Mooie eigenschappen die we zeker nog kunnen gebruiken want tenslotte… winnaars zijn verliezers die nooit opgeven hé ;-) Go Ladieeees Goooooooo!

Maaike
 

Cadetten meisjes thuis tegen Gentson

Vandaag zaterdag( 19/09/09 )
Was het een Super leuke en een spannende dag!
Vandaag hebben we tegen Jeugd gentson gespeeld.
Met veel goede moed begonnen we aan onze eerste quarter.
Bij de 1ste ronde verslapte onze defense, maar we gaven de moed niet op!
Voor de 2de quarter begon, had ik al 2 fouten gemaakt! Maar met een sterke defense, was de 2de quarter veel beter en met een snelle aanval hebben we aan de rust 31/32.
Door Laura en Dorien is in het derde quart die stand in ons voordeel uitgedraaid. Kimberley had de EERSTE keer geen fout gemaakt op haar marche.Nog één quart en de match was voorbij.
De tegenstanders hadden net 4 keer gescoord en het was bijna gelijk. Maar dankzij Laura, die vanop de vrijworplijn scoorde was het 47/48. De laatste 2 min hadden Sofie en Laura nog eens gescoord via de vrijworp lijn. Laura ging voor de laatste 1 min nog een keer scoren via de driepunter, maar spijtig genoeg was het al tijd! Voor mij was dit de 2 keer dat ik een match speelde, het was een spannende dag. We hebben gewonnen met 59/56 We moeten de komende matchen verder bouwen en tonen dat de nieuwkomers ook kunnen basketten. Ik heb ook geleerd dat ik tegenstander niet met mijn benen mag aanraken: p ( en hoop ook dat mijn verstuikte vinger ook beter wordt  )

Sahander

 

Cadetten meisjes op Denderleeuw.

Vandaag (26/09/'09) hebben we tegen Olympia Denderleeuw moeten spelen.
We zijn met 7 moeten starten omdat Sahander haar vinger gebroken heeft.
Zij zal enkele weken niet kunnen mee spelen.
Het eerste quarter hebben we matig gespeeld.
Laura had haar het twee quarter geblesseerd aan haar knie en opeens laat iedereen zijn hoofd hangen.
Toen hebbe we amper 2 punten gemaakt, 2 vrijworpen dan nog wel.
Na de rust(36-11) ,
in het derde quarter ging het al stukken beter.
onze shottjes gingen vlotjes binnen en onze defense was harder.
Het vierde quarter hebben we zelfs gewonnen (17-24),
Dan hebben we ons herpakt.
we vielen goed aan, en onze defense was zeer hard.
Uiteidelijk hebben we verloren met (74-49)
De ref blies niet streng, voor beide ploegen.
Hierdoor zijn er ook opmerkelijk weinig fouten gemaakt.
Ik denk wel dat we uit deze match iets hebben kunnen leren.
Namelijk,
Omdat je aan het verliezen bent moet je niet je hoofd laten hangen!

KimberleyZaterdag 26/09/’09
Match :Pupilen BBC scheldejeugd Temse - BBC Bazel

We hebben spijtig genoeg verloren. Ik denk dat we wat gestrest waren omdat Bavo en Lawrence meededen met Bazel want die hebben de vorige jaren bij Temse gespeeld. We hadden zeker niet slecht gespeeld maar ook niet echt op ons best.Ik vond het leuk dat Charles,Jef en August ook meededen met ons.Charles is goed naar de ring gedaan.En August heeft heel veel rebounds genomen.Maar iedereen had zeker heel goed gespeeld en zijn best gegaan.Iedereen had zijn vrijworpen bijna allemaal gescoort.Spijtig dat Frederick niet mee kon doen,want hij is heel erg groot.Het 3de quarter hebben we heel goed gespeeld.Maar we konden ze niet meer inhalen want we hadden de 1ste quarter met veel punten verloren.Maar op verplaatsing winnen we er zeker van.

Matthias De Rooy

 

Oktober 2009 

Puppillen A tegen Hamme op verplaatsing 3/10/2009

 

 

Op 3/10/’09 speelden we tegen Hamme we begonnen slecht met (11-3) maar hebben ons er na herpakt .We gingen beter verdedigen en meer scoren en het was al snel (11-12).de twee ploegen waren ongeveer even sterk en de punten bleven ongeveer altijd het zelfde .Na de eerste helft werd het wel een hardere strijd,de punten volgden sneller op een en iedereen ging harder spelen .Maar we hadden wel twee man met vier fouten .De punten waren naar (42-48)

Gestegen in de laatste quarter. Maar uiteindelijk zijn we verloren met (58-56). Thuismatch tegen Mamme gaan we zeker beter spelen.

 

Yasin

 

Op 10/10/09 hebben we met de pupillen tegen panters baasrode gespeeld.


Het was uiteindelijk nog een spannende wedstrijd , aan het einde van de laatste quarter
We goed gestart aan de rust was het 38-24.
De derde quarter was goed en ging gelijk op. We gingen met 10 punten voorspong de 4 quarter in.
Panters nam een razende start en kwam op de vijfde minuut op 1 punt.
Hoog tijd om nog een standje bij te steken en gelukkig gingen August zijn 2 lay- ups er vlot in na een mooie pas van Matthias.
We wonnen met 59-53 !!!


cyriel
 

Vandaag (03/10/09) hebben we thuis tegen de meisjes van ‘De Pinte’ gespeeld.
We waren goed aan onze match begonnen, maar na een paar minuten ging het
al slechter in defense. We speelden defense in zones zoals altijd. Maar de tegenstanders verdedigden op volledig terrein dus was het al moeilijk om in te geven laat staan te gaan scoren. Maar na een tijdje hadden we een tactiek en ging dat al beter. Maar wat we totaal niet verwacht hadden is dat de tegenstanders zo agressief waren! Ze trokken en duwden er maar op los met als gevolg dat we geregeld vrij shotjes kregen maar ook dat Sofie een blessure aan haar knie had en op de bank moest gaan zitten. Er werd nog wat gescoord en toen was het rust. Stand: 24-35.

In de 2e helft is er niet veel meer veranderd, alleen dat we ons hoofd een beetje lieten hangen, maar dit duurde deze keer (gelukkig) niet zo lang. Toen begonnen we ook wat harder te spelen maar spijtig genoeg nog steeds niet hard genoeg. Uiteindelijk hadden ze ook een fout op Kimberley gemaakt en dus moest zij ook met een blessure aan haar enkel op de bank gaan zitten. Intussen stond Sofie al terug op het veld maar wel met een getapete knie. Er werden bij de tegenstanders nog veel fouten gemaakt en 2 ervan moesten uiteindelijk met 5 fouten(!) van het veld.
De laatste 5minuten speelden we man-to-man defense en ging het stukken beter in defense ! Na enkele minuten werd het signaal gegeven dat de match gedaan was.
Eindstand: 38-61.

Het was een moeilijke match maar wat we zeker nooit gaan vergeten over onze tegenstanders is dat we nog nooit zo’n agressieve ploeg hebben gezien. Als ze in de terugmatch ook zo gaan spelen mogen ze gerust zijn dat wij zeker en vast niet de brave kindjes gaan uithangen maar ook hard gaan terugspelen !!

Imane.

 

BENJAMINS A: Temse – Falco Gent : 87-34

We hebben goed gespeeld.
Iedereen heeft gescoord. We dachten dat het een mega sterke ploeg was,maar we hadden het mis.
Van de coach mochten de tegenstanders geen 35 halen gelukkig hadden ze dat niet .Het school nie veel!
We hebben veel coole passen gegeven.
We hebben goed samen gespeeld, goed terug gelopen in defense
Niemand wou van het veld , iedereen wou op het veld.
Op naar de volgende overwinning want we willen zeker eten bij coach Laura!
Charles #10
 

Benjamins A : Aalter – Temse 10/10/2009

Vol goede moed zijn we vertrokken naar Aalter. Tijdens de opwarming scoorden we bijna alles,dus dat zag er goed uit. Dan begon de match en het was net of ze hadden die ring dicht genepen:die bal kwam er precies altijd terug uit. Ondertussen, aan de overkant scoorde Aalter aan de lopende band. Omdat het zo hard bleef tegenzitten gingen bij ons de kopjes hangen. Coach Laura kreeg ons niet meer gemotiveerd en we gingen dan ook vlot de boot in: 85-25. Op de koop toe hadden Charles en Jef zich geblesseerd! Een match om snel te vergeten.

Jef
 

18/10/2009 Pupillen BBC Lokeren – Scheldejeugd Temse.

Eerst even zenuwachtig afwachten of onze speeltruitjes wel aanwezig waren, maar op de valreep, zonder dat men zich zorgen moesten maken, bleek dit toch in orde. We hadden er best wel zin in en waren op voorhand al bezig met hoeveel punten we zouden winnen. Van onze ouders moesten we eerst maar eens afwachten wat we er van terecht brachten. In elk geval startten we met een supergemotiveerde ploeg van wel 11 man. De wedstrijd begonnen we vol vertrouwen en er werd al vlug gescoord. Eerst speelden we nog wel wat rommelig, maar daarna “schoven” we over het veld en maakten we vlot onze punten. Onze coach Gert de Pauw zorgde ervoor dat we allemaal konden spelen. In de laatste 5 minuten wisselde hij zelfs nog even de ganse ploeg en de laatste 2 minuten nog eens. Lokeren bleek in elk geval geen partij voor ons, ze werden verslagen met 27 – 66.

Jannes Dingemans
 

Wedstrijdverslag Benjamins B – 24/10/2009 om 9u30

Vandaag moesten we spelen tegen Modu Artenova. Wij zijn heel goed gestart want Margo scoorde al snel. Na de slechte match van vorige week, deden we het deze keer heel wat beter. Onze passen waren beter verzorgd en onze defense was goed.
Half time was de score 14-15 dus alles was nog mogelijk.
Bij het begin van het derde quarter kreeg ik direct de bal en kon scoren, waardoor we op voorsprong kwamen. Het werd een heel spannende match met nog goals van Margo, Quince, Cedric en ik. Marlies scoorde via een vrijworp en Yoshi heeft 2 keer geshot maar spijtig genoeg gemist.
In het laatste quarter begonnen we moe te worden (de meesten van ons zijn eigenlijk nog Microben) en uiteindelijk zijn we verloren met 35-47, dus geen groot verschil.
We kijken al uit naar de volgende match.

Freya
 

Scheldejeugd op verplaatsing naar jeugd Gentson 25/10
We kunnen spreken van een eerste spannende helft. Na de eerste quarter stond het 14-14, ook tijdens de tweede quarter was het nek aan nek.
Tijdens de rust stond Temse 1 punt voor en was het 24-25.
Wie er niet bij was heeft wat gemist want in de derde quarter liep Temse uit en werd het 34-45.
De thuisploeg miste verschillende vrije worpen, die ze kregen door een te veel aan fout-spel van Temse.
Dit moet toch gezegd worden, de jongens van Temse deden een uiterste best en wonnen uiteindelijk met 45-59.
Men kan spreken van een mooie overwinning en als ze zo voort doen zal er nog veel spanning te zien zijn in hun komende wedstrijden,
chapeau voor Temse !
Niels

DAMES 25/10/2009 Temse – Olympia Denderleeuw
Aangezien we nog altijd met 5 een match moeten starten, hebben we jammer genoeg met onze meisjes forfait moeten geven. Zo kwamen we dan toch nog aan 7 spelers.
Zonder An en onze nog steeds gekwetste Vanessa bleef er een letterlijk kleine kern over. Desondanks was iedereen voor de match heel gemotiveerd om te winnen.
Toen de match echter begon leek de samenwerking maar niet te vlotten. Uitslag van de eerste kwarter: 6-9… Dat zegt genoeg over beide ploegen. Naarmate de klok verder liep werd er nog steeds weinig gebabbeld in defence zowel in onze zone defence als in onze man to man. De tegenpartij heeft hiervan gebruik gemaakt en kreeg hierdoor heel wat gemakkelijke doelkansen. Aan de rust was het dan 11-25. Uit deze score blijkt dan dat het probleem toch niet volledig in defence lag, maar eerder in onze afwerking. Niemand zijn shots gingen echt consequent binnen. Ook de systemen verliepen nog wat stroef, maar die zullen elke match wel beter en beter beginnen lopen é dames ;-)
De tegenpartij kreeg heel wat fouten mee en werkte deze vrijworpen ook behoorlijk af. We zagen ze steeds verder en verder voorop lopen. Ondanks het feit dat we in de tweede helft er zijn voor blijven gaan en beter hebben samengespeeld zijn we toch niet dichter dan op 20 punten gekomen. In de laatste kwarter vallen Sofie en Laura ook nog eens uit met 5 fouten. Blijven Dorien en ik nog over op het veld met 4 fouten dan kan je aan de fast breaks niet zo veel meer gaan doen. De einduitslag was dan ook 31-65.
De moraal van het verhaal is blijven babbelen denk ik ;-) en dan niet enkel naast het veld, maar vooral ook op het veld :-D
We zouden de dames van Temse niet zijn natuurlijk als na de match de sfeer er niet direct terug goed in zit. Maaike had voor overheerlijke perentaart en chocolat moyen ( of moyeur é Maaike :-P) cake gezorgd. Ik denk dat ik namens de hele ploeg mag zeggen dat ons dat weer supergoed gesmaakt heeft ;-)
Nog eens een dikke proficiat aan Maaike en Nicolas die we sinds een week man en vrouw mogen noemen!!!

Ellen
 

31/10/2009, 14u00 : Benjamins Scheldejeugd Temse – Fireballs Oudenaarde

Met 8 spelers van de Benjamins A en (vooral) Benjamins B begonnen we aan deze wedstrijd voor de Beker van Oost-Vlaanderen. Djengis heeft zijn debuut zeker niet gemist: een aantal goed geplaatste passen en goede defense en ook eens gescoord. Onze ploeg speelde heel goed samen. De afwerking kon soms wat beter, maar we scoorden toch vlotjes, vooral via Margot, Jordy, Freya en ik. Bij half time was het 44-18.
In de 3e quarter kwam Oudenaarde nog eens flink uit de hoek, maar we bleven onze voorsprong behouden. We zijn tot het einde blijven vechten, soms wat te hevig. De eindstand was 77-51, dat betekent dat we nog eens een match moeten spelen in de Kerstvakantie.

Matthias Daelemans.
 

November 2009 

Scheldejeugd Temse – Condors
Vandaag hebben we thuis tegen de Condors gespeeld. We begonnen goed met het aanval maar enkele minuten later begonnen de tegenstrevers ook te scoren waardoor de tussenstand groter en groter werd. In aanval noch in defense waren we heel slecht en ook de shotjes waren altijd mis omdat we te snel shotten zonder ons te concentreren en waardoor we maar 18 punten konden maken. In de eerste helft speelden we zone en de tweede helft man tegen man. Het publiek van de andere ploeg was heel ambetant waardoor wij ons niet echt konden concentreren. Bij de vrijworpen van Dorien maakten een aantal “jongedames” en “jongens” onnozele geluiden waardoor ze dachten dat Dorien niet kon shotten maar ze waren binnen. In de tweede helft hebben we amper 5-6 punten gemaakt. Al onze moed was weg en hebben we nog slechter gespeeld, ik toch. De systemen verliepen ook niet goed hoewel we dat op training zo goed doen. Volgende keer doen wij het veel beter hopelijk!
Esra
 


hier is het verlag van zo. 15/11

 

Vertrokken op zondag 15/11 aan de sporthal met coach Gert.
We moesten spelen tegen : Generali Okapi Aalster B
We waren maar met zes spelers dus niet veel vervangingen, wat het extra zwaar maakte.
Het was een spannende wedstrijd.
In de eerste helft gingen de punten gelijk omhoog.
En de ploegfouten ook.
In de rust stonden zij 2 puntjes voor 28-26
maar we hebben ons herpakt in de 2de helft.
Uiteindelijk hebben we nog een mooie 53 punten gehaald tegen 48.

grtjs

Matthias Joris

Scheldejeugd Temse – Allgro Houtem
We begonnen heel goed in aanval en defence met zone. Onze shotjes gingen vlotjes binnen. De ploeg Houtem was niet echt goed in passen naar elkaar. Ze hebben veel ballen verloren door naar buiten te passen in plaats van naar de man. Maar ze waren wel beter in defence. Ze maakten ook wel wat fouten. En ik denk dat er wel veel beginners waren. De eerste helft hebben we gewonnen met 13-36.
De tweede helft hebben we even goed als in de eerste helft gespeeld. Houtem deed ook z’n best en begonnen te scoren maar hebben ons toch niet kunnen in halen. De tweede helft eindigden we met 33-67
Nu een beetje over ons. =) Laura,Dorien,Esra en Sofie waren weer heel goed in aanval en defence. Esra had 4 fouten gemaakt. Sofie had in de tweede helft een zere pols omdat er iemand op haar was gevallen. Imane heeft vandaag ook heel goed gespeeld ze heeft mooie shotjes genomen en ze heeft 6 punten gemaakt. Sahander was ook goed in defence maar haar shotjes gingen niet echt binnen maar dat komt nog. En ikzelf vind dat ik deze wedstrijd meer heb gedurfd als bij andere. Ik heb 1 punt kunnen maken bij mijn vrijworp. En defence ging ook beter.
We zijn nu heel blij dat we gewonnen zijn.

XxX Hülya
 

WEDSTRIJDVERSLAG DAMES MELLE VOGELHOEK – SCHELDEJEUGD
ZONDAG 22 NOVEMBER 2009

De opkomst bij onze dames was niet zo talrijk. Bij het vertrek kregen we te horen dat we maar met 5 zouden zijn. Dorien speelt maar 1 wedstrijd per weekeinde, Esra had te veel huiswerk, de vriend van Cindy was ziek, en Vanessa zou voor het eerst dit seizoen terug starten – zo had ze gemeld aan de coach – maar we konden enkel haar afwezigheid vaststellen. Gelukkig had Laura haar hulplijn aangewend, ze bracht nog een zesde speelster mee, ons geheim wapen …. ons Imane (waarvoor dank!) . Coach Francis was ook niet van de partij , wegens coaching op Zele, maar Gert heeft de wedstrijd dan gecoacht (waarvoor ook onze dank!)
Ondanks het feit dat we tegen de derde geklasseerde damesploeg moesten spelen, hadden we toch besloten om er gewoon het beste van te maken, en van ons goed in te zetten. Voor de derde wedstrijd op rij werd er door de tegenspeler een volledige wedstrijd full-court geprest. Eigenlijk is dit dus zeer positief, want na al deze wedstrijden slagen we er in om zonder veel balverliezen over de middenlijn en door de wedstrijd te komen. Melle speelt op een groot veld, en conditioneel hebben we alle registers moeten opentrekken (vooral omdat we maar met zes waren). De eerste quarter zijn we geëindigd met een 10-5 stand, om dan de rust in te gaan met 29-16. Gezien de omstandigheden vonden we dit niet zo slecht. Ondanks het feit dat de tegenspeelsters ook nog gestalteoverwicht hadden, slaagden we er toch in om niet over ons te laten lopen. We hebben verschillende mooie aanvallen kunnen opzetten, maar onze afwerking had beter gekund. De derde quarter zijn we geëindigd met 45-25. Er werd door Melle ook vrij stevig verdedigd, maar de refs namen hun verantwoordelijkheid en bliezen de nodige fouten. De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 63-31. We hadden gehoopt om het verschil tot 25 te beperken, maar zijn er jammer genoeg niet in geslaagd. Heel positieve noot is, dat we met ons zessen er voor blijven gaan zijn, en dat ons Imane inmiddels haar doop bij de Dames achter de rug heeft. Ze heeft het zeer goed gedaan, en heeft met een paar slagen, stompen, knotsen en botsen mogen ondervinden dat het er bij Seniors hard aan toe kan gaan, maar daar wordt ze groot van ….

An Maes
 

Vertrokken op zaterdag 28 november 2009 aan de sporthal voor de wedstrijd in Lokeren.
We waren met 7 spelers want Matthias Daelemans zit nog met zijn pols in het gips en Matthias Joris is gevallen op school en heeft zijn schouder gebroken.
Ik wens ze toch alle twee een spoedig herstel zodat ze terug kunnen meespelen. Heel tof was dat beide jongens toch komen kijken zijn naar de wedstrijd.
Het was toch wel een spannende wedstrijd.
In de eerte helft waren de punten redelijk gelijk maar in de tweede helft had Lokeren een voorsprong die we niet meer kunnen inhalen hebben naar het einde van de wedstijd.
De spelers van Lokeren hadden wel het voordeel dat er enkele spelers bij waren die wel een stuk groter zijn als wij .
Uiteindelijk hebben we deze wedstrijd wel verloren. Spijtig, maar hopelijk gaan we de volgende wedstrijd terug winnen.

Sportieve groetjes van Bram

December 2009 

05/12/2009: Jeugd Gentson C- Dames Scheldejeugd Temse

Afgelopen weekend zijn we met onze dames op jeugd Gentson gaan spelen. We dachten eerst dat dit in de Bollekensschool was en hadden ons mentaal al voorbereid op een klein veld en superhete douches :-D Enkele uren voor ons vertrek bleek echter dat we in de Leopoldskazerne moesten zijn. Met volle spanning begonnen we dan ook aan onze zoektocht naar deze kazerne. We parkeerden ons in de straat volgens het boekje en gingen op zoek naar de ingang. Langs een kleine doorgang zijn we "de burcht" dan toch binnengeraakt en na het volgen van enkele pijlen en grote graffititips op de muren hadden we de zaal dan eindelijk gevonden. Dat was al een hele belevenis op zich en dan moest de match nog beginnen :-D Een kleine verandering in onze voorbereiding: we kregen een groot veld en redelijk goede douches. De kleedkamer was veel te groot voor onze zessen. Ook deze week waren ikzelf, Laura, Maaike, Cindy en Dorien alvast van de partij. An was belet door het vele werk in de winkel met de feestdagen in aantocht. Gelukkig konden we weer rekenen op de goede wil van ons geheime wapen Imane ;-) De rest zou intussen ijverig aan het studeren moeten zijn voor de examens.
Over de wedstrijd zelf gaan we het kort houden. Jeugd Gentson was sterker, maar de arbitrage kon toch wel beter sorry refs. Maar als er dubbelteaming gedaan wordt en ze mogen je armen vastgrijpen. Dan moet ik toch dringend mijn cursus nog eens herbekijken en kheb deze pas afgelopen zomer afgelegd. Soit, de inzet was er wel op het veld. Vanaf het moment dat Laura even is gaan rusten is iedereen goed wakker geschoten en heeft iedereen zijn best gedaan om tegen de zware druk de bal over de middellijn te krijgen. Imane heeft weer keigoed haar best gedaan zowel in aanval als in defence. In naam van de groep nogmaals bedankt Imane! Met 5 man hadden we het einde van de match tegen die press niet gehaald denk ik :-P
Het leukste aan de match was dat iedereen zijn aandeel heeft in de score. Met iedereen bedoel ik dan ook iedereen, ons jongste lid Imane heeft ook haar eerste twee punten gescoord bij de dames en heeft nogmaals ondervonden dat het er een pak harder aan toe gaat tussen al die seniors dames :-D Daar worden we nu eens hard van ze :-P
Minpuntje van de match: Laura heeft haar voet weer eens omgeklikt. Dit zorgde echter voor heel wat plezier met hakken en WC-papier achteraf en zo hebben we ons partijtje basket en plezier weer eens gehad. :-D

Groetjes,
Ellen

 

Zondag 13 december
Seniors Heren Scheldejeugd-Silaba 62-64

• Q1 : 24-11
In Q1 namen onze Scheldeseniors een blitse start. Het was een echt driepuntfestijn, en Niels scoorde bovendien 8 punten op rij. Op organisatorisch vlak was het duidelijk merkbaar dat Andy De Graef terug aantrad.
• Q2 : 39-34
Silaba liet zich echter niet van zijn stuk brengen, en vocht vastberaden terug. Dit terwijl de aanvallende motor van Scheldejeugd stilaan begon te sputteren. Silaba kwam zelfs tot op 1 punt terug, maar door enkele steels van Michiel konden we de rust nog ingaan met 39-34.
• Q3 : 50/48
In de derde Quarter blijft de wedstrijd gelijk opgaan. De refs blazen kort, en op 5 minuten staat Silaba al met 5 ploegfouten. Jammer genoeg kan Scheldejeugd de vrijworpen niet voldoende omzetten, waardoor ze niet verder kunnen uitlopen.
• Q4 : 62/64
In de eerste 4 minuten slaagt Scheldejeugd er niet in om te scoren. Andy neemt op de vrijworplijn eigen rebound, en lokt zo nog een tweede fout uit, waardoor hij 3 vrijworpen omzet. Het blijft een nek aan nek race tot in de slotseconden. Silaba komt op 30 seconden voor door 2 punten te scoren met fout en 1 bonus vrijworp. Zij zetten deze niet om, en Scheldejeugd heeft nog 30 seconden om te scoren, maar slaagt hier jammer genoeg niet in, en moet zo de overwinning aan Silaba laten.
• Voetnoot : 16/31 vrijworpen voor Scheldejeugd, 1 Technische fout van coach Geert.

An Maes
 

VERSLAG SGOLBA AALTER B – SCHELDJEUGD HEREN SENIORS – 19-12-2009

• Q1 15-20
Ondanks het feit dat Scheldejeugd met amper 2 seniors naar Aalter trok draaide de ploeg echt goed. Andy en Michiel leidden de ploeg naar 15-20 door verschillende driepunters. De jeugd stond goed zijn mannetje, en speelde met veel inzet.
• Q2 32-33
Ook in Q2 wordt er mooi samengespeeld bij Scheldejeugd., maar de thuisploeg begint goed af te werken. Toch kan Scheldejeugd een klein kloofje maken van 6 punten. Maar door enkele overhaaste beslissingen komen beide ploegen gelijk op 28-28. Toch kan Scheldejeugd de rust ingaan met 1 punt voorsprong .
• Q3 47-49
In Q3 wordt er meer gemist, maar door de goede inzet in defence kan Scheldejeugd de thuisploeg het scoren beletten. Door de afwezigheid van Patrick & Nico (ze moesten allebei werken) was er een overwicht van rebound van de thuisploeg, en hier maakte Sgolba gebruik van. Ze scoorden meermaals uit aanvallende rebound, en komen zo op voorsprong. Maar Temse blijft terugvechten, en zo gaat het punt om punt om Q3 af te sluiten in het voordeel van Temse
• Q4 64-75
Vanaf Q4 komt Temse in de problemen door te weinig rotatiemogelijkheden, en de vermoeidheid speelt onze spelers parten. Temse blijft terug vechten, maar een frissere tegenpartij blijft aanvallend net iets beter draaien. Dus jammer genoeg trekt Temse na een mooie wedstrijd met veel inzet toch nog aan het kortste zeel. Ondanks dit verlies speelt Temse een schitterende wedstrijd, waarbij iedereen zijn uiterste best deed om alsnog te winnen.
Positieve noot: Het percentage van de vrijworpen was in tegenstelling tot vorige weken veel beter (6/8)
Met deze inzet en vechtlust moet er in de terugronde toch nog meer inzitten voor Scheldejeugd.

Maxime & An
 

Januari 2010 

VERSLAG SCHELDJEUGD HEREN SENIORS – MODU DESTELBERGEN 17-01-2010

• Q1 18-17
Temse zet de trent goed in met enkele driepunters, maar Modu scoort vlot tegen. Door hun snelle transitie van defence naar offence slagen zij er in om enkele easy baskets te maken. Door enkele mooie aanvallende fases en een tweede driepunter van Niels kan Temse de eerste quarter positief afsluiten.
• Q2 32-26
Temse blijft aanvallend wakker, en kan via steels en shots de nodige punten op het scorebord plaatsen. Modu blijft echter aanklampen, en dit vooral door de 14 aanvallende rebounds die zij in de eerste speelhelft kunnen nemen. Temse slaagt er ook niet in om zijn vrijworpen fatsoenlijk om te zetten. : 3/12 mogen we wel een dieptepunt noemen. Toch slaagt Temse er in om ook deze quarter te winnen , en gaat de rust in met een voorsprong van 6 punten.
• Q3 53-39
De coach van Modu komt na de rust duidelijk boos uit de kleedkamers gebeend, en draagt haar ploeg op om te starten met een press. Temse is totaal niet onder de indruk en raakt vlot over de middenlijn. Meer nog , door enkele snelle transities en steels blijft Temse vlot scoren. Ondanks de press blijft Temse koelbloedig de aanval mooi opstellen, en de supporters worden getrakteerd op een mooie derde quarter. Via een aanvallend sterke Michiel Van Haever en Yannick Brijs wordt in deze quarter echt wel de kloof gemaakt. Patrick Heinderson en Nico De Kerf zorgen onder de borden voor de nodige rebounds. Modu blijft op achtervolgen aangewezen.
• Q4 67-52
Temse heeft wel een confortabele voorsprong, maar in basket is niets zeker, vooral wanneer je over een relatief kleine spelerskern beschikt. Daarom start Temse uiterst geconcentreerd aan de vierde quarter. Zij slagen er zelfs in om gedurende de eerste minuut en 20 seconden via verschillende aanvallende rebounds op het aanvallend vlak te blijven. Nico De Kerf, die trouwens een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde, werkte de fase uiteindelijk af. Tegenpartij tracht verdedigend agressief uit de hoek te komen, maar laat steken vallen. Scheldejeugd benut deze fouten en maakt de job via mooie passings af. Modu kan geen weerwerk meer bieden, en gedurende de laatste minuten is er nog plaats voor enkele applausvervangingen en kan de jeugd nog met verve invallen.

Deze wedstrijd smaakte naar meer …..

An Maes
 

Zondag 17 januari 2010

 

Benjamins A : Black Bears Gent – Scheldejeugd

 

 

We waren eigenlijk maar met 5, maar gelukkig kon Freya met ons meespelen. Onderweg naar Drongen brak bij coach Laura even paniek uit wanneer ze besefte dat we geen truitjes bijhadden. Gelukkig zijn de Black Bears een sympathieke club die ons zonder problemen een outfit kon lenen.

De eerste minuten van de match ging het nogal gelijk op, maar wij namen toch vrij snel de leiding. Aan het einde van het eerste kwart stond het al 12-21.

Tijdens het tweede kwart gingen we vlot op ons elan verder. Enkel kort voor de rust dook er plots een probleem op: Jordy had zijn pols bezeerd. Gelukkig kon hij vrij snel weer terug meespelen. We gingen rusten met 27-38.

Het derde kwart liepen we nog wat verder uit (44 – 58), maar kwamen Charles en Jef stilaan wel in foutenlast.

Het laatste kwart hadden we het een beetje moeilijker en de Bears konden zo nog terugkomen tot op een punt of 6. Als Jef dan ook nog aan de kant moest na een onterechte vijfde fout werd het zowaar nog spannend, maar gelukkig konden we de winst behouden : 53-61.

 

Goede match van Freya, Matthias, Dries, Jordy, Charles en Jef !

 

Jef
 

VERSLAG EKSAARDE – SCHELDEJEUGD TEMSE / 23 JANUARI 2010

Q1 : 20-18
Patrick zet de wedstrijd in met een drietje. Er worden enkele aanvallende rebounds genomen, maar er wordt niet uit gescoord. Er worden enkele steels en mooie aanvallende fases opgezet. Na 5 speelminuten staat er 6/10 op het scorebord. Door enkele slordige passen (6 balverliezen in Q1), kan Eksaarde toch aanklampen. Temse kan tot 2 keer toe inside scoren met fout en de vrijworpen worden behoorlijk omgezet. Eksaarde biedt weerwerk en beëindigt de eerste quarter met 20-18.

Q2 : 36-33
Andy start op zijn beurt met een bom, en na 4 minuten komen de bezoekers voor op 22-23. Het duo Yannick en Michiel spelen snel en komen regelmatig tot scoren. Door de zoneverdediging van Temse en ondanks het overwicht in gestalte blijft Eksaarde van vooral buiten uit tegen een hoog percentage afwerken. De thuisploeg gaat de rust in met 36-33. Toch mag er gezegd worden dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De vrijworpen werden in de eerste helft goed afgewerkt : 6/7, maar toch noteerden we te veel balverliezen.

Q3 : 50-54
Andy start terug onmiddellijk met een gelijkmakende driepunter. Scheldejeugd blijft alert in defence en door verschillende steels kunnen zij gelijke tred houden met Eksaarde. Eksaarde verhoogt de druk op de baldragers, en verschillende keren heeft Scheldejeugd bijna zijn volle 24 seconden nodig om toch nog te scoren. Gelukkig heeft Scheldejeugd enkele koelbloedige shotters in zijn rangen. Het wordt een sterke en trefzekere derde quarter voor Scheldejeugd.

Q4 : 70-72
De wedstrijd wordt bitsig ingezet, want voor beide ploegen is de inzet hoog. Na technische fout van Nico , waarin de vrijworpen gelukkig niet door tegenpartij worden omgezet komt Eksaarde op 52-54. Temse blijft knokken in verdediging en de toeschouwers getuigen van een mooie inzet van Scheldejeugd. Met nog 5 minuten te gaan, staan Michiel en Nico op het veld met 4 fouten . Op 1min33 van het einde komt Temse voor via een drietje en blockshot van Pat en weer enkele mooie Quickbreaks van Michiel : 62-68. Eksaarde geeft zich niet gewonnen en vecht terug. Zij gaan voor de fouten, om zo sneller in aanval te kunnen gaan. Zij slagen bovendien in hun opzet en komen op 16 seconden van het einde op 70-69. Andy slaagt in het onmogelijke en scoort op enkel luttele seconden tussen de drie groten van Eksaarde de winning goal. Yannick legt dan de eindcijfers vast op de vrijworplijn.

An Maes
 

SLEIDINGEN-EVERGEM / SCHELDEJEUGD DAMES 30 jan. 2010-01-31

Voor verschillende onder ons, vooral de dames was het al een 6-tal weken geleden dat we een wedstrijd speelden. Dit mede door de winterstop en de verschillende afgelaste wedstrijden. We moesten meteen tegen de ongeslagen leider Sleidingen. Nietegenstaande dat we wisten dat het een zware wedstrijd zou worden, wisten we wel dat het toch een aangename sportieve ploeg is om tegen te spelen. Ook was het voor ons al eens leuk om toch nog eens met 8 te zijn.

Q1 :22-10
We startten ietwat nerveus aan de wedstrijd, en namen niet genoeg onze tijd om een aanval op te zetten. Dat is zo wat eigen aan onze ploeg. Het lijkt wel of we bang zijn dat er geen doelkansen meer zullen komen, waardoor we wat overhaast te werk gaan. De tegenpartij kan daarom heel wat meer aanvallen opstellen tegen ons, waardoor zij al snel uitlopen. Het is voor ons ook altijd wat aanpassen in verdediging. Wij verdedigen steeds is zone. Dit was nu ook weer nodig omdat we kleiner zijn, en omdat Sleidingen ook een grote center had. Sleidingen staat niet zomaar op de eerste plaats. Zij werken ook af aan een hoog percentage van buitenuit.

Q2 : 38-21 (16-11)
In deze quarter spelen we echt wel beter mee. Ons aanvallend spel lukt beter, we zoeken langer naar de open kansen, en als die zich voordoen, weten we die dan ook te benutten. Ook verdedigend slagen we er in om de aanval van de tegenspeelsters beter te lezen. We gaan de rust in met een verdienstelijke 38-21.

Q3 : 60-34 (22-13)
We starten vol goede moed aan de tweede helft. Ondanks dat er een duidelijk overwicht was van Sleidingen vonden de refs (toch een ervan) dat ze heel punctueel en formeel moesten zijn. Dit resulteerde voor Temse in twee Technische fouten, eentje van ons choaching team en eentje van Laura. Laura kreeg de technische fout aangesmeerd vooral om wat zij niet zei, maar Ellen wel …

Q4 : 73-43 (13-9)
Ook hier zien we terug een betere quarter. We spelen hier echt mee, en laten niet te veel scoren. We blijven toch vechten voor de bal, ondanks de achterstand. Ik vind dat we ons dat toch mogen nageven, ook al verliezen we veel, we houden er altijd de moed in, en blijven spelen …. Omdat we het graag doen zeker ??

An Maes
 

MELLE VOGELHOEK / SCHELDEJEUGD HEREN 31 jan. 2010

Q1 :19-13
Scheldejeugd start geconcentreerd aan de wedstrijd en Andy opent met een drietje. In verdedigende rebound is er voorlopig blauw overwicht (Temse dus). Het afstandshot van Melle sputtert nog een beetje, en daarom blijven we in de wedstrijd. De refs reageren alert op kleine (onbenullige) schermutselingen, maar onder de goal, daar waar het echt telt, kijken ze de andere kant op. Na enige tijd geraakt Melle toch op dreef en begint aardig binnen te shotten, waardoor ze de eerste quarter met 6 punten voorsprong kunnen afronden.

Q2 : 47-36 (28-23)
Tegenpartij start onmiddellijk met driepunters, en verdedigend gaan zij ook full-court pressen. De press werpt zijn vruchten af en Melle realiseert een snelle transitie naar offence en scoren enkele easy baskets. Na 2 speelminuten plaatsen zij een 12-2, wat de score op 31-15 brengt. Geert reageert met een time-out, en Temse schakelt over naar man to man defence. Ondanks dat Temse niet vaak man to man speelt, doen zij toch hun job echt goed. Melle blijft scoren, maar Temse laat zich niet intimideren en via Michiel, die drie keer op rij scoort gaan, zij de rust in met 47-36.

Met de rust heeft Nico 3 ploegfouten, de vrijworpen werden behoorlijk afgewerkt : 8/13.

Q3 : 72-46 (25-10)
Melle blijkt – zoals verwacht – verdiend op de eerste plaats te staan. Zij hebben echt alles in huis. Het afstand shot werkt goed, en onder de baskets zijn hun centers echt gevaarlijk, kortom ze werken tegen een hoog percentage af. Hun transitie van defence naar offence gaat heel vlot, en zij scoren regelmatig in quick-break. Michiel maakt al snel zijn derde + vierde (technische) fout, en beland op de bank. De eindscore van de derde quarter spreekt voor zich.

Q4 : 90-60 (18-14)
De vierde quarter is veeleer een formaliteit. Voor onze Schelde – jeugd is dit de ideale kans om wedstrijdritme op te doen. Dave, Fré , Niels en de twee Nico’s krijgen voluit hun kans. Ook bij Melle komen enkele spelers op het plein die meestal minder spelgelegenheid krijgen.

Deze week is het beste team gewonnen. Wij wisten dat hier onze punten niet te verdienen waren. Volgende week echter wel. Dus hop naar de volgende week, hopelijk met dezelfde inzet en resultaat als de voorbije twee weken.


An Maes
 

Februari 2010 

Benjamins B - Lokeren 

BENJAMINS B: TEMSE - LOKEREN 70-36
06/02/2010

Een eerste overwinning dus een verplichting voor een verslagje te schrijven.
Onze tegenstander Lokeren dacht ons van de wijs te brengen door met 4 grote en 1 kleintje te starten.Wij kunnen niet anders dan klein te starten. Maar het gebrek aan lengte werd gecompenseerd door vechtlust en inzet en na 10 minuten wees het bord 12-8.
Tweede quarter ging een stuk moeizamer en vooral de nr 14 van Lokeren scoorde vlot. Wij gingen te veel onder doel proberen te scoren maar daar stonden de grote ons kwistig af te blokken of misten we gemakkelijke scores: rust 22-22.
Derde quarter: de peptalk en nodige richtlijnen hadden blijkbaar het nodige effect want we scoorden nu vrij vlot en vooral we konden Lokeren beperken tot 7 punten. Onze spelertjes tracteerden de supporters nu op schitterende basket en demonstreerde soms hoe basket gespeeld wordt: tussenstand 45-29.
Vierde quarter: van overwinningsstress was bij onze jongsten niets te merken want ook nu bleven we vlot scoren en hard maar fair defencen. Opnieuw lieten we onze tegenstander maar 7 punten maken en scoorden er zelf 25.
PROFICIAT AAN IEDEREEN, EINDELIJK WORDT HET HARDE WERKEN OP TRAINING BELOOND!!!

Jullie coaches Geert en Ben

Scheldejeugd - Erpe Mere 

VERSLAG SCHELDEJEUGD TEMSE – ERPE MERE BB 07 FEBRUARI 2010

• Q1 : 13-09
Deze wedstrijd moeten we het stellen zonder onze guard Andy. Michiel neemt deze taak meer dan behoorlijk op zich. Aanvankelijk gaat het ietwat moeizaam, maar al snel vinden Michiel en Yannick via drives de weg naar het doel. Nico neemt enkele aanvallende rebounds, en Niels piekt door drie maal op rij te scoren, waaronder ook driepunters. We getuigen van een mooie inzet en sluiten de eerste quarter af met een kleine voorsprong.

• Q2 : 32-31 (19-22)
Onze spelers, Pat en Yannick , smijten enkele bommen, en Yannick lukt enkele drives , soms ook met fout. Toch worden er te veel aanvallende rebounds genomen, door een slechte boxing out, waardoor de tegenpartij blijft aanklampen. Via technische fout van Yannick en fout op driepunt shot van Fré kan tegenpartij 5 vrijworpen nemen. Black Bears mist deze kans, want zij zetten er maar 2 om. Door onsportief natrappen van 13 van Black Bears kan Nico de stand op de vrijworplijn op 32-28 brengen. Maar Black Bears lukt nog een driepunter op het eindsignaal.

Er werden door tegenpartij 9 aanvallende rebounds genomen en onze vrijworpen waren 4/9. (voor verbetering vatbaar jongens!)

• Q3 : 58-38 (26-7)
Zoals de stand al doet vermoeden wordt dit een beslissende quarter. Niels start deze derde quarter terug sterk en combineert mooi met Nico. We zien ook weer Yannick en Michiel die sterk presteren in aanval. Er is ook een degelijke gemeenschappelijke defence, waardoor Erpe Mere maar 7 punten kan scoren in deze quarter. De verdedigende rebound wordt deze wedstrijd volledig gedomineerd door Pat (14 ) en Nico (10). We krijgen echt mooi samenspel te zien , voor de supporters was het de moeite waard, om te zien wat deze ploeg allemaal in zijn mars heeft.

• Q4 : 77-50 (19-12)
Temse gaat volledig op zijn elan door, en deze quarter wordt een formaliteit. De jeugd krijgt ook zijn kans om te spelen, en samen slaagt de ploeg er in om de voorsprong nog groter te maken. Frédéric valt goed in en slaagt erin om op enkele minuten 7 punten te maken tegen een ietwat verweesd Erpe Mere.

Door deze overwinning komt Scheldejeugd op een gedeelde 5de, 6de en 7de plaats, samen met Silaba en Bavi Gent. De drie ploegen hebben 8 van de 17 wedstrijden gewonnen.

An Maes
 

Condors - Scheldejeugd CAD meisjes 

Op 27 februari zijn we om 10u30 vertrokken met een voltallige ploeg naar Sint-Niklaas. In de kleedkamer hadden we ons voorgenomen om gewoon een goede match te spelen. Bij de opwarming kwam onze ex-coach binnen, op aanvraag van Yana. Hierdoor kregen we allen extra stress. Bij het begin van de wedstrijd bleef het lange tijd 0-0. Na de 5de minuut scoorde ons Hülya de eerste punten hierna verzekerde Sofie onze voorsprong met een knallende 3-punter. Op het einde van de 1ste quarter stond het 7-13.


In de 2de quarter staken de zenuwen bij Temse op waardoor we deze verloren hebben met 9-7. Tussen stand 16-20.Tussendoor bleek dat een van onze speelsters niet tevreden was over haar speelminuten, na een korte discussie besloot ze haar ouders op te bellen en naar huis te gaan. De ploeg kon hier niet mee lachen omdat ze ons in de steek liet. Ook onze nieuwe mascotte was aanwezig: de gogo, die we van Maaike gekregen hadden. Met veel enthousiasme begonnen we aan de 3 quarter.


Die begon rommelig van beide partijen. Je zag dat de zenuwen zich parten begonnen te spelen. Hierdoor werden veel balverliezen gepleegd bij Temse, terwijl de condors eerder problemen hadden met hun marchés. Uiteindelijk bleek Temse toch de bovenhand te nemen. We hebben deze quarter dan ook gewonnen met 9-14.


De condors werden gefrustreerd en waren gebeten om te winnen. Ze begonnen deze quarter dan ook met een stevige defence. Temse begon overhaast te spelen, waardoor we veel foute beslissingen maakten. Condors maakten hier grondig gebruik van en konden via Yana en Britt op gelijke hoogte komen. Temse probeerde hun vaste ritme terug te vinden wat ook min of meer lukte. Condors hebben ons hierbij ook een groot deel geholpen door hun vele machés. Twee minuten voor het einde kreeg Laura haar 5de fout. Hierdoor gingen Imane en Hülya (onze gogo’sbabys) in volle actie defencen. De spanning was te snijden. Er waren nog 50sec te spelen en we stonden gelijk. Hülya neemt op een cruciaal moment haar shot en scoort dit. Door het balverlies van de condors geraakten we terug in balbezit. Er werd een fout gemaakt op Hülya met als gevolg 2 vrijworpen. Ze scoorde er eentje van. Sofie ging na een steal voor een lay-up en kreeg een fout mee. 1 vrijworp zat binnen. Er waren ondertussen nog 24sec te spelen. De condors probeerden nog iets te forceren maar te vergeefs. De buit was binnen voor Temse!
Eindstand 36-40
Proficiat meisjes!
• Dorien: 4
• Sahander: 0
• Imane: 4
• Laura: 7
• Esra: 2
• Hülya: 7
• Sofie: 16
 

Scheldejeugd Seniors Dames - Condors 

VERSLAG SCHELDJEUGD DAMES SENIORS – CONDORS 28-02-2010

• Q1 3-28
• Q2 19-52 (16-24)
• Q3 26-77 (7-25)
• Q4 35-102 (9-25)

Zoals gewoonlijk zakten de Condors in grote getallen af naar Temse. Ze waren met 12, wij met 6. Maar wij hadden ons voorgenomen om er gewoon het beste van te maken, want we hadden min of meer een vermoeden van wat ons te wachten stond – nuchter zoals we zijn …. De start van zulke wedstrijd is dan meestal niet eenvoudig en we kregen op enkele minuten tijd een 0-9 om de oren. Zoals vanouds werd er door de Condors een volledige wedstrijd geprest. (Anders zijn ze niet moe na een wedstrijd want ze zijn met 12) Het duurde enkele minuten vooraleer we wat georganiseerd waren, maar gedurende de volledige wedstrijd geraakten we toch vrij vlot door de pres. Uiteraard hadden we hier en daar een balverlies, maar naar mijn mening bleef het toch nog binnen de perken. Die pres kostte ons natuurlijk de nodige energie en tijd, waardoor we in aanval er minder van bakten. Hier kwam dan ook nog bij dat we zoals gewoonlijk in gestalte serieus het onderspit moesten delven. En dan tot overmaat van ramp, denk ik dat het een van de wedstrijden is dat we het slechts afgewerkt hebben. De Condors speelden vrij agressief, er werd hier en daar nagelaten om een fout te blazen. Maar gezien wij maar met 6 waren en er van ons dan ook een en ander door de vingers werd gekeken, vonden wij het al bij al een correcte arbitrage. Jammer dat we niet meer weerwerk konden bieden tegen deze onomstotelijk verdiende winnaars.

An Maes
 

Scheldejeugd Seniors Heren - Houtem 

VERSLAG SCHELDJEUGD HEREN SENIORS – HOUTEM 28-02-2010

• Q1 27-9
Zoals de uitslag doet vermoeden start Scheldejeugd sterk. Dave start als guard, aangezien Andy nog niet 100% gerecupereerd is van zijn rugpijn. Dit blijkt een goede keuze te zijn van coach Geert, want het mag wel even gezegd worden dat Dave dit echt met inzet en glans gedaan heeft, waarmee hij ook bijdraagt tot het resultaat van deze Q1. Onder aanvallende impuls van Yannick en Michiel, met hier en daar een mooie assist van Patrick worden er 27 punten aangetekend door Temse. De stevige defence houdt de bezoekers in bedwang.
• Q2 34-22 (7-13)
Basket zou natuurlijk geen basket zijn, als na de uitslag van Q1 de wedstrijd al gespeeld zou blijken. Dus de bezoekers vechten terug. Michiel start met drietje en doet enkele mooie steels. Hier en daar worden de drives afgeblokt, maar onze drivers, Yannick en Michiel, geven niet op en nemen eigen aanvallende rebound, wat van mooie inzet getuigt. Tijdelijk gaan onze shots wat minder binnen, maar Houtem zet ook niet bepaald een glansprestatie neer, waardoor we met een iets minder veilige 34-22 de rust in gaan.
• Scouting items
Naar gewoonte verifiëren we tijdens de rust het scoutingsblad en kunnen we nog volgende weetjes noteren: Yannick en Patrick waren opvallend sterk in rebound. Yannick nam 3 aanvallende en 7 verdedigende (10!!) rebounds, Patrick nam er 6 verdedigende. Michiel domineerde in aanval, en werkte tegen een hoog percentages af, ook Pat werkte gedurende de wedstrijd tegen 75% af.
• Q3 52-26 (18-4)
Ondanks dat de wedstrijd nog alle kanten op kon, werden we de eerste 5 minuten in slaap gewiegd. Langs beide kanten vonden de heren blijkbaar hun draai niet. De stand na 5 minuten : 35-24 (1-2!!). Houtem tracht ondertussen terug te komen via een pres, maar slagen er niet in om hiermee het gewenste resultaat te behalen. Vrij snel hebben zij 5 ploegfouten, en Scheldejeugd zet de vrijworpen vlot om. Scheldejeugd blijft ook een agressieve zone spelen, waar er onderaan goed wordt gesloten, en bovenaan goed wordt gejaagd, met de nodige steels tot gevolg. Houtem maakt deze Q3 maar 4 punten en Pat sluit af met drietje. We mogen wel stellen dat de gemaakte kloof niet meer zal overbrugd worden.
• Q4 62-48 (10-22)
Deze Q4 wordt een formaliteit, en er wordt aanvankelijk langs beide kanten veel gerommeld. Geert geeft onze jeugd dan ook de verdiende kansen. Jonas scoort mooi langszij en doet ook op die manier zijn duit in het zakje. Jammer genoeg mogen we in deze laatste minuten nog een record aan balverliezen aantekenen bij Scheldejeugd, en deze werden NIET door onze jeugdspelers geleden beste Heren …
Toch mooie verdiende en belangrijke overwinning van ons Scheldejeugd Heren !!
An Maes
 

Lokeren - Scheldejeugd Seniors Dames 06-03-2010 

Verslag Lokeren-Scheldejeugd Dames – 06-03-2010


De laatste weken zijn we een beetje aan het sukkelen om aan genoeg aantal speelsters te geraken. Ook deze week was het niet anders… 3 dames en 3 kadetten vormden onze voltallige ploeg. Laura, Sofie en Dorien hadden net een match in de benen, maar kwamen ons toch nog vergezellen. Dank je wel!
Voor de wedstrijd hadden we afgesproken dat we ons niet te druk gingen maken in het spel van Lokeren. Ze speelden steeds vrij agressief, maar we wilden ons toch niet aan de kant laten zetten. We gingen er voor! We zagen ook enkele oude bekenden opnieuw: Annelien en Sara.
Onze start verliep heel vlot. We speelden de bal mooi rond en creëerden enkele mooie aanvallen. We hadden niet echt het gevoel dat we het onderspit moesten delven voor een zeer voltallig Lokeren.
Tijdens de tweede quarter bleven we eventjes achterop hinkelen. Lokeren had ons zwakke punt gevonden nl. een press bij het ingeven. Dankzij Laura en onze grote man (vrouw ) in het midden, An, konden we de bal toch overbrengen, maar onze aanvallen wilden niet zo goed meer lukken. De kadetten begonnen de vermoeidheid te voelen, maar gaven toch niet op!
De derde quarter werd een echte veldslag. Eerst werd Sofie onderuit gehaald met als gevolg een bloedneus. Zij zat nog niet goed op de bank of er gebeurde al een volgend ongeluk. Gretig zoals we zijn, wilden we de bal veroveren die op de vlucht was… Maar we liepen allemaal op elkaar waardoor Maaike zich ook nog eens bezeerde aan haar neus. Er was niet echt vervanging (cfr. Sofie’s bloedneus) dus speelde iedereen maar verder. Af en toe haalden we nog een mooie aanval uit onze mouwen, maar ik denk dat bij iedereen de vermoeidheid de bovenhand nam.
De vierde quarter speelden we om te ‘overleven’. Hun sterkste speelsters kwamen niet meer op het veld want die waren zich al aan het voorbereiden voor de match met de Dames A van Lokeren. We speelden iets rustiger en lieten de bal meer het werk doen. Einduitslag; 65-42.
Het is nu al enkele weken dat we met weinig speelsters zijn, maar het belangrijkste is dat we er steeds blijven voor gaan en dat we elkaar oppeppen wanneer het nodig is. Eén van onze sterkste punten… Uiteindelijk konden we met een goed gevoel terugblikken op deze match, ondanks het verlies.
Maaike

 

Scheldejeugd Seniors Heren - Bavi Gent 

VERSLAG SCHELDJEUGD HEREN SENIORS – BAVI GENT 14-03-2010

• Q1 11-12
Op aanvallend vlak start Scheldejeugd de wedstrijd moeizaam, shots en drives lukken niet. Bavi zet van meet af aan een agressieve defence neer, waardoor Temse regelmatig balverlies lijdt. Bavi heeft echter al vlug 5 ploegfouten en Temse kan door een goede afwerking op de vrijworplijn de Q1 afronden met 11-12.
• Q2 30-32 (19-20)
Het balverlies van de thuisploeg blijft nog steeds een belemmerende factor, en Bavi loopt na 3 minuten 7 punten uit. Gelukkig begint de Scheldeploeg aanvallend uit een ander vaatje te tappen, en via een sterk afwerkende Nico (De Kerf) en enkele mooie flitsen van Michiel wordt er een 7/0 neergezet, waardoor Temse terug bijkomt. Jammer genoeg laat onze licht ontvlambare Michiel zich vangen en neemt hij na zijn derde fout een extra technische fout mee, waardoor hij met 4 fouten kan gaan bezinnen op de bank.
• Scouting items
Met de rust noteren we 11 balverliezen, en zien we dat Bavi 11 aanvallende rebounds komt nemen.
• Q3 51-44 (21-12)
Scheldejeugd zet enkele mooie aanvallen op, maar Bavi blijft tegenscoren met een aanzienlijk aantal driepunters. Toch neemt Scheldejeugd aanvallend de bovenhand in deze Q3. Andy lukt enkele mooie drives, en daar waar Temse mist, zorgt Nico voor de aanvallende rebound. Pat lukt ook enkele driepunters op beslissende momenten. Zo kan Scheldejeugd met een iets comfortabelere score de Q3 afronden.
• Q4 61-58 (10-14)
Scheldejeugd neemt terug een rommelige start en laat Bavi terug in de wedstrijd komen. Na 2 speelminuten staat er 51-47 op het scorebord. Door onenigheid wordt de bezoekende coach na twee technische fouten uit de zaal gewezen. Door enkele schermutselingen tussen supporters dreigden de refs de wedstrijd zelfs af te blazen, maar gelukkig konden de gemoederen tijdig bedaard worden, en kon de wedstrijd verder gespeeld worden. De spelers van Bavi waren blijkbaar alles behalve onder de indruk, en pootten een 0/10 neer, waardoor Scheldejeugd even op achtervolgen aangewezen was. Maar Temse hield het hoofd koel en vocht terug. Zij sleepten alsnog de belangrijke overwinning in de wacht.
• Scouting items
De afwerking op de vrijworplijn was aan 74% en was van groot belang voor deze nipte overwinning. Er werden 8 aanvallende en maar liefst 27 verdedigende rebounds genomen. De verdedigende druk van Bavi leidde tot 23 balverliezen !

An Maes
 

Latem De Pinte - Scheldejeugd Heren 20-03-2010 

LATEM-DE PINTE – SCHELDEJEUGD SENIORS 22-03-2010

• Q1 : 16-19
Temse startte sterk in Q1, vooral Michiel en Pat werkte goed af met o.a. driepunters en drives. Maar Latem bood weerwerk en bleef goed bij. Na 5 speelminuten stond de stand op 10-13. Pat domineerde in verdediging onder de borden en nam verschillende verdedigende rebounds.
• Q2 : 36-40 (20-21)
Pat opent onmiddellijk met drietje. Maar Latem heeft geluk : de ref keurt eerst hun gelukte drive af, maar komt op zijn beslissing terug, en kent de twee punten toe, waarop ook de vrijworp wordt omgezet. Yannick en Fré lukken enkele drives en na 5 minuten maakt Dave een kloofje van 8 punten (19-27) door een driepunter. Temse lukt enkele mooie aanvallen waarbij Pat de bal mooi meegeeft aan Michiel, die niet nalaat om af te werken. Ook Andy en Philippe lukken hun shots. Maar Latem blijft aanklampen door verschillende driepunters, en zij komen op 55 sec. voor einde zelfs voor een eerste maal voor. Doch Michiel zet enkele vrijworpen om en Andy verzegeld de voorsprong van 36-40 door een driepunter.
• Scoutinggegevens gedurende de rust.
Temse neemt 15 verdedigende rebound (waarvan 12 van Pat)
Latem neemt 6 aanvallende rebounds
Vrijworpen Temse : 10/17
• Q3 : 50-56 (14-16)
De eerste drie minuten wordt er niet gescoord. Yannick en Andy lukken verschillende (spectaculaire, in Andy zijn geval) drives, en de vrijworpen worden behoorlijk omgezet. Pat zet een mooi blockshot. Temse valt collectief echt goed aan, maar Latem laat niet los. Zij plaatsen een 4/4.
• Q4 : 80-80 (30-24)
Andy opent terug met drietje. Temse blijft kort op de bal zitten en neemt enkele steels, en werkt met succes af. Doch Latem tapt uit hetzelfde vaatje, zij verdedigden full-court en namen ook enkele steels. Aanvallend scoort Temse vooral via Andy en Michiel. Maar spijtig genoeg moeten we lijdzaam toezien hoe Latem tot driemaal toe aanvallende rebound neemt bij vrijworpen van Temse.
Latem blijft tegen een zeer hoog percentage afwerken. Nr 9 – speler die dit seizoen voor eerste maal werd opgesteld – maakt in deze wedstrijd maar liefst 48 punten. Met 1.54 op het scorebord leidt Temse nog met 70-78, maar ziet zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. De voorsprong wordt op 55 sec. voor het einde tot 3 punten herleid. Als dan ook Andy nog naar de bank wordt gehaald, wordt het echt een thriller. Latem profiteert hiervan, en maakt gelijk.
• Verlenging 1
De druk wordt hoog opgevoerd door Latem. Michiel, Andy en Yannick blijven aanvallend goed presteren, maar Michiel en Nico maken snel hun vijfde fout. De refs blijken enkel Temse te viseren en laten na de fouten van Latem te blazen. Pat maakt uit frustratie een vrijwillige fout. Latem blijft op zijn aanvallend elan verder gaan, en maakt nog 19 punten in deze verlenging, waardoor Temse spijtig genoeg de duimen moet leggen.
• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Vrijworpen Temse 27/38 (waarvan Andy 14/16)
Verdedigende Rebounds Temse 35 (waarvan Pat 23)
Andy speelde een dijk van een wedstrijd, en Nico speelde ook met veel inzet en werkte ook meer dan behoorlijk af.
An Maes
 

27-03-2010 Benjamins B - Latem - De Pinte 

Scheldejeugd Temse B startte zonder de nog gekwetste Margo en de herstellende Cédric.
Tof van ze om hun ploeggenoten in hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te komen steunen!

Temse opende de score na enkele ogenblikken via een doorgebroken Jef. LDP's (Latem De Pinte) antwoord liet echter niet lang op zich wachten: na de eerste kwart stond het 11-14.
In de tweede kwart vonden onze meisjes en jongens elkaar beter, wat resulteerde in enkele mooie passes, goeie rebounds en dus ook scores.
Iedereen aan de appelsienen bij 27-26.

In de derde kwart begon LDP wat meer systematisch te spelen, de base-line af te dweilen met twee, drie spelers waarbij de thuisploeg hun defense een beetje verwaarloosde. Tel daarbij dat een aantal 'zo-goed-als-gemaakte' doelen er niet ingingen, dan mag het gezegd: daar zijn we een beetje de pedalen en ook de voorsprong kwijtgeraakt: 32-39 bij het begin van de laatste kwart.

In die laatste heeft de scheids alle kleuren van de regenboog gezien: snel spel,verhoogde nervositeit, (on)nodige fouten, betwistbare overtredingen en iedereen die de bal claimt.
Ondanks de achterstand heeft Temse in het laatste kwart na 4 minuten dan toch nog ergens een tweede adem gevonden. Bij momenten werd LDP weggespeeld en kwam de tegenstander scoregewijs weer in zicht.
Jammerlijk zijn we op een bandlengte blijven steken op de meet. Gestorven in het wiel. 48-49.
En toch beter dan wat iedereen (de tegenstander incluis) had verwacht. Knappe, spannende wedstrijd!

We hebben bij momenten basket gezien van de Temsese benjamins B. Meer en betere passes dan in het begin van het seizoen, betere defense, meer spelinzicht, meer vechtlust.

Coach Ben

Scheldejeugd - Falco B 28-03-2010 

VERSLAG SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – FALCO GENT 28-03-2010

• Q1 16-23
Deze wedstrijd beloofT geen formaliteit te worden aangezien de inzet voor beide ploegen belangrijk is. Beide hebben de overwinning nodig, Temse om zeker te zijn van het behoud, en Falco om over te gaan. De wedstrijd wordt goed ingezet door driepunters van Jannick en Pat. Nico zorgt voor enkele offensieve rebounds, en kan via een assist van Pat mooi scoren. Na 6 speelminuten heeft Falco een nipte voorsprong van 11-12. Jammer genoeg leidt Temse, vooral via Jannick, te veel balverliezen. Falco laat deze kansen niet liggen en scoort telkens uit hun steels, waardoor ze een kloofje van 7 punten weten te plaatsen.
• Q2 32-42 (16-19)
Andy - met drietje – en Nico – met 2+1 – brengen Scheldejeugd onmiddellijk weer bij. Maar dit even buiten Nick (ex Scheldejeugd) gerekend. Deze laatste plaats zomaar eventjes een 5 op 5 waardoor Scheldejeugd weer op achtervolgen aangewezen is. Na 6 speelminuten is de tussenstand 27-33. En weerom door verschillende balverliezen ziet Falco kans om met een reeks driepunters uit te pakken. Door enkele drives van vooral Michiel en eentje van Frédéric moet Scheldejeugd de rust ingaan met een iets groter geworden achterstand.
• Scouting items
14 balverliezen
3 op 4 vrijworpen
• Q3 50-57 (18-17)
Via drives van Michiel en Pat kan Temse een beetje inlopen, maar Falco heeft steeds een antwoord, en scoort telkens tegen. Pat neemt vrij veel verdedigende rebound, maar de druk in defence wordt door Falco opgedreven. Temse verliest door deze press te veel tijd, en slaagt er verschillende malen niet in om op 24 seconden een goede aanval op te stellen. Na 5 speelminuten is de achterstand voor Temse nog steeds 10 punten. In de resterende tijd van deze quarter zorgen vooral Yannick en Michiel voor de aanvallende scores. Temse slaagt er toch in om Falco niet verder dan 7 punten uit te laten lopen.
• Q4 62-66 (12-9)
Scheldejeugd start geconcentreerd aan de laatste quarter. Na mooi rond te spelen, gaat Michiel met een driepunter van start. Patrick domineert in de verdedigende rebound, en elke misser van Falco betekent balbezit voor Temse. Scheldejeugd werkt af via Andy en Michiel. Na 3 minuten komt Temse tot op 3 punten. Dave valt verdienstelijk in, en laat de ploeg mooi verder draaien. Wij krijgen verdedigend een zeer agressief en efficiënt Temse te zien. Wanneer Temse dan aanvallend, vooral via Michiel dan ook nog goed afwerkt, komen zij voor het eerst in de wedstrijd voor. Dan wordt er enige tijd door beide ploegen niet meer gescoord. Op1.24 minuten voor het einde staat Temse 62-63 achter. In een spannende slotfase wordt er nog door Michiel gedrived, maar de ref laat na van de fout te blazen. Op het eindsignaal maakt Nico nog een aanvallende fout waardoor Falco de eindcijfers 62-66 vanop de vrijworplijn vastlegt.
• Scouting items
20 balverliezen
26 verdedigende rebounds
8 aanvallende rebounds
Vrijworpen werden aan 64% afgewerkt

Scheldejeugd speelde een mooie wedstrijd met zeer veel inzet tegen een sterke tegenstrever, dit maakt het verlies extra jammer.
• An Maes Scouting items
14 balverliezen
3 op 4 vrijworpen

 

banner