Error showing flash-object.
HOME  » WEDSTRIJDEN  » Wedstrijd verslagen  » 2010 - 2011

SGOLBA AALTER - SCHELDEGJEUGD SENIORS 19-03-2011 

SGOLBA AALTER - SCHELDEJEUGD HEREN 19-03-2011

• Q1 : 31-21
Onze heren moesten de wedstrijd aanvatten zonder Jelle (werk). Aalter had daarentegen een ruim gevulde bank(12) en startten onmiddellijk met een press. Wouter scoort onder doel maar Aalter antwoordt onmiddellijk met 2 drietjes. De Pat dacht, dat kan ik ook, dus hij perste er ook 2 drietjes uit. Samen met shotje van Phil hielden we de schade beperkt tot 12-10. De press van Aalter speelde ons echter parten, en elk balverlies werd onmiddellijk afgestraft. Phill werkt deze Q1 meer dan behoorlijk af en Wouter lukt nog een poging onder doel. Maar bij Aalter komt het gevaar van overal. Zij werken collectief sterk af. Volgens mij werd er door hen quasi niets gemist. Dit verklaart dan ook de hoge score voor Aalter in Q1.

• Q2 : 52-38 (21-17)
SJ start deze quarter in man tot man. Dit dijkt de scores van Aalter toch een beetje meer in t.o.v. Q1. Bij Temse doet bijna iedereen een duit in het zakje. Jannick en Jordy werken enkele mooie quick breaks af. Ook Koen neemt enkele offencive rebounds en werkt hieruit af, of gaat voor de fout. Toch blijft Aalter enorm sterk afwerken. Zij blijven ook druk zetten en blijven de betere ploeg.

• Q3 : 69-50 (17-12)
Koen start met mooie inside move, en Pat lukt nog een driepunter. Maar door de aanhoudende druk van Aalter zijn er te veel balverliezen. Deze worden telkens afgestraft door Aalter en op 4’42 leidt Aalter met 62-43. SJ krijgt geen grip op de wedstrijd en moet gaan rusten met 19 putsen achterstand.

• Q4 : 91-69 (22-19)
Pat start terug met 2 drietjes. En Wouter neemt een fout mee onder doel en zet beide vrijworpen om. Jannick leidt balverlies maar maakt dit goed in defence met steel en assist naar Jordy : 2+1 als resultaat. SJ komt terug tot op 13 punten, maar Aalter zet er terug zijn rode shotbrigade op. De drietjes vallen bij Aalter weer binnen alsof het niets is. Pat duwt er ook nog een zesde drietje door het net maar dit alles kan niet meer baten. Aalter was gewoon een maatje te sterk voor onze Scheldeploeg.

• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Verdedigende rebound : 22
Aanvallende rebound : 11
Steels : 7
Balverliezen 24 (!!)
Vrijworpen 14/30 (47%)

An Maes
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN - MODU 13-03-2011 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – MODU 14-03-2011

• Q1 16-17
Scheldejeugd laat aanvankelijk iets te veel aanvallende rebounds nemen, waardoor Modu toch telkens na verschillende pogingen weet af te werken. Er worden bij SJ mooie combinaties gespeeld maar de afwerking laat het aanvankelijk een beetje afweten. Via drives van Jordy en weerwerk onder doel van Wouter blijft SJ toch mooi bij. Pat lukt ook nog shotje en drive. Jammer genoeg wordt Jordy in Q1 al naar de bank verwezen. Hij had 2 fouten + 1 onverdiende technische fout, zonder enige verwittiging. Dave valt zeer goed in en sluit Q1 af met drietje.

• Q2 32-27 (16-10)
Koen start sterk in Q1 en lukt al onmiddellijk een drive met fout (2+1). De actie erna scoort koen 2/2 vrijworpen. Dave laat zijn ploeg goed draaien en aanvallend loopt alles op wieltjes. Pat scoort inside, een ook Jannick en Wouter lukken drives onder doel. Scheldejeugd kan met een kleine voorsprong de rust in gaan.

• Q3 52-40 (20-13)
Jordy kan terug aantreden en scoort al onmiddellijk uit drive. Jelle, die onder de nodige spanning stond omdat het tegen zijn ex-ploeg was, lukt een shotje. Dan worden de toeschouwers getrakteerd op de ene quick break na de andere. Jordy, Pat en Dave maken de ene mooie combinatie na de andere. SJ loopt op een bepaald ogenblik zelfs uit tot 18 punten. Toch biedt Modu in de laatste minuten nog aardig weerwerk , zij plaatsen nog een 0-7.

• Q4 59-52 (7-12)
Modu kan dankzij een zeer agressieve defence steeds dichter komen. Na enige tijd zien de refs toch in dat er hier en daar een fout moet geblazen worden. SJ zet zijn vrijworpen dan toch nog behoorlijk om. Jannick en Jordy kunnen nog enkele malen scoren vanuit drive, en zorgen zo voor de veilig makende overwinning.

• Scouting items
Temse :
28 verdedigende rebounds en 13 aanvallende (!!)
16 steels en 17 balverliezen
vrijworpen : 14/20 = 70% (!!)

An Maes
 

12/02/2011 Benjamins - BBC Deinze C 

Beste ouders, speelsters en spelers,

Laat ons komend weekend vooral spelen zoals laatste keer! Met deze zin hebben we vorig bericht van donderdag 10/02 geopend.

En kijk: vandaag hebben we een spannende, niet altijd even mooie wedstrijd gezien die we in de laatste kwart naar ons hand konden zetten. Omdat jullie geen vermoeidheid meer voelden, omdat jullie de aanwijzingen zo goed als mogelijk opvolgden en ons plannetje speelden. De ontlading dadelijk na de match was groot, en terecht. Jullie verdienden vandaag te winnen. 51 - 48 door ervoor te gaan en niet te zeuren op het plein.

Vanop haar ziekbed heeft coach Laura ook al felicitaties voor de ganse ploeg gestuurd: knappe prestatie! Deze overwinning tegen Deinze is dan ook aan haar opgedragen. Jullie hebben zich voor haar en vooral voor jezelf ingezet: mét resultaat! Knap!

We blijven werken, elke training opnieuw. We gaan nog verliezen, maar we hebben aan iedereen laten zien dat we ook kunnen winnen. We weten dat het jullie deugd doet: awel, ons zeker zoveel ...


Proficiat, en tot maandag!

Coach Ben


 

BLACK BEARS GENT - SCHELDEJEUGD TEMSE SENIORS 06-02-2011 

BLACK BEARS GENT - SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – 06-02-2011

• Q1 16-21
Scheldejeugd start zonder coach (ziek) , zonder Jelle (vakantie) en zonder Phil (gekwetst), maar ook BB treedt aan met maar slechts 6 juniores. Jannick start al onmiddellijk met een drietje en een drive op snelheid. Pat lukt drie drietjes op rij en Wouter speelt sterk inside. BB kan echter vaak uit aanvallende rebound te gemakkelijk scoren en beperkt de voorsprong van SJ tot 5 punten.

• Q2 27-38 (11-17)
Jordy opent de score met drive onder doel, maar BB blijft te veel aanvallende rebound nemen. Ondanks sterk werk van Wouter onder doel en mooie drive van Cé komt BB toch terug tot op 6 punten. Jannick vergroot dan de kloof door drietje en Hans scoort uit mooie assist van Jordy. SJ kan met een 11 punten voorsprong gaan rusten.

• Q3 35-54 (12-16)
Pat start terug met drietje, maar dan wordt er gedurende de volgende vijf speelminuten door geen van beide ploegen nog gescoord. BB lukt nog 2 driepunters waardoor ze terug inlopen tot op 7 punten. Dan wordt SJ terug wakker en onze aanvallend motor komt terug op gang. Jordy scoort uit aanvallende rebound, en Hans lukt 2 punten uit mooie assist van Koen. Ook Wouter is sterker dan de opgestelde Juniors van BB en speelt een sterke wedstrijd vooral inside. Maar onze Juniors doen het ook voortreffelijk, en Cé zorgt ervoor dat SJ verder uitloopt door drietje langszij.

• Q4 47-70 (12-16)
SJ begint vrij ontspannen aan laatste quarter. Er wordt verschillende malen op snelheid gescoord vooral door Jordy en Jannick. BB tracht nog wat meer druk te zetten in defence (press), maar SJ heeft uiteraard meer ervaring in huis en neemt zo de bovenhand. Pat en Dave (drietje) lukken nog shots, en Hans legt de eindscore vast van op de vrijworplijn.


• Scouting items
Temse :
40 verdedigende rebounds en 13 aanvallende
14 steels en 12 balverliezen
vrijworpen : 8/16 = 50 %
Black Bears :
17 aanvallende rebounds

An Maes
 

SCHELDEJEUGD - LEDE - 30-01-2011 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – LEDE 30-01-2011

• Q1 16-14
Scheldejeugd start de wedstrijd eindelijk terug zo goed als voltallig. Enkel Phil is nog gekwetst. Jannick en Jelle zorgen onmiddellijk al voor een 5-0. De man to man defence van SJ gaat behoorlijk en Jannick en Koen zorgen voor een kleine voorsprong van 9-2. De korte defence zorgt wel al voor een foutenlast van 5/1 in het nadeel van SJ . Mede door het feit dat de refs de meest bizarre fouten (8/1) blazen en door enkele drietjes van Lede wordt de kloof terug dicht gefietst. Jordy kan op het einde toch nog de 16-14 vastleggen.

• Q2 32-32 (16-18)
Jannick kent een flitsende start en kan door shots, drives en vrijworpen behoorlijk wat punten scoren. SJ moet dan even de tang lossen, en nr. 9 – topscorer van tweede provinciale – scoort enkele keren op rij. Hierdoor gaat SJ over in zone, wat dan ten koste gaat van het afstandsshot van Lede. Gelukkig blijft de aanvallende motor van SJ (Wouter) goed draaien . Op het einde van deze eerste helft blijven alle opties open en gaan we de rust in met gelijke stand.

• Q3 51-48 (19-16)
SJ komt onmiddellijk tot scoren door onder meer drives van Pat en Jordy. Wouter scoort ook met een mooie haakworp, en SJ loopt uit tot 6 punten. Maar Lede “strikes back” door rake shotjes. De refs blijven vrij actief, en SJ mag meermaals acteren op de vrijworplijn met succes ! Jannick blijft in goeden doen en scoort vlot. Maar Lede blijft steeds aanklampen. Toch kunnen we deze Q3 met een kleine voorsprong afronden.

• Q4 72-55 (21-7)
SJ scoort ook in deze Q4 vlotjes : Jordy en Jannick scoren raak, en wanneer dit niet het geval is, zorgt Koen wel voor de aanvallende rebound. Met een mooie lay-back van Jordy loopt SJ uit tot 7 punten. Lede pakt uit met een press, maar de refs beslissen deze keer om kort te fluiten . SJ laat deze wedstrijd niet na om de vrijworpen feilloos om te zetten, en sleept zo weer een overwinning in de wacht.

• Scouting items
Temse :
24 verdedigende rebounds en 3 aanvallende
9 steels en 11 balverliezen
vrijworpen : 22/27 = 81% (!!)
Lede :
10 aanvallende rebounds

An Maes
 

BAZEL - SCHELDEJEUGD SENIORS - 22-01-2011 

BAZEL - SCHELDEJEUGD SENIORS 23-01-2011

• Q1 : 11-14
Onze Scheldejongens moeten starten met een fel uitgedunde of verzwakte ploeg. Wouter is afwezig wegens familiale omstandigheden. Jordy kon op het laatste nippertje toch nog komen, maar had 3 dagen griep. Phill sukkelt met spierscheurtje. Toch is deze wedstrijd een derby en bovendien zeer belangrijke voor het behoud in de 2de provinciale reeks. Voordeel is dat de weinige, fitte spelers met vertrouwen kunnen starten. Jelle begint de wedstrijd met drietje. Jannick kan door een steel een mooie assist geven aan Hans, die mist met fout en zet ½ VW om. SJ speelt vrij gevarieerd, Jannick kan door drive met fout 2/2 VW omzetten, en Pat geeft mooie assist aan Jelle, die de pas diep ontvangt en 2 punten scoort. Op 2’43 leidt Temse met 7-10, dus Bazel blijft goed bij. Jannick en Pat scoren nog via drives en vrijworpen en leggen eindscore van Q1 vast.
• Q2 : 26-30 (15-16)
Ook voor Bazel is deze wedstrijd van groot belang, en zij blijven zeer agressief en potig spelen. Dit wordt afgestraft door de refs, en Bazel wordt al gauw geconfronteerd met foutenlast. Jelle gaat opnieuw van start met gelukt shot. En ondanks de korte defence van Bazel lukt Pat ook drietje – veel ruimte krijgt hij deze wedstrijd niet. De shots van Bazel beginnen dan wat beter binnen te gaan en Bazel komt tot op 1 punt. Dan beslist Geert om de verzwakte Jordy op te stellen. Dit blijkt een goede beslissing te zijn, want Jordy kan er toch enkele drives met fout ¾ VW uitwringen. Onder nieuwe impuls van Jordy draait de ploeg terug was vlotter, en door drive van Jannick kan SJ met 4 punten voorsprong gaan rusten.

• Scoutinggegevens na de 1ste helft
Scheldejeugd :
Vrijworpen : 10/19
rebounds : Verdedigende 15 & Aanvallende rebounds 2
Balverliezen : 7 , Steels 6
Bazel :
Aanvallende rebound : 6

• Q3 : 40-47 (14-17)
Jordy mag bij de start weer onmiddellijk de vrijworplijn gaan bezoeken en scoort ½ VW. Bazel lukt echter verschillende drietjes. Jelle en Jordy scoren dan telkens tegen. Bazel biedt nog enige tegenstand, maar dan slaat SJ toch wel een kloofje van 9 punten : Jannick scoort drietje en via mooie steel en assist van Hans nog 2 pnt in Quick Breack. Ondanks verschillende drietjes van Bazel kan SJ de voorsprong toch nog handhaven o.a. door drietje en ½ VW van Pat.

• Q4 : 52-66 (12-19)
Pat start met drietje, maar dan zien we de stress langs beide kanten. Er wordt bijna 5 minuten niet meer gescoord. De zone defence van SJ met een sterke Koen , Pat en Jelle laat bijna niets inside toe. De spelers van Bazel beproeven hun geluk enkel van buitenaf. Een gemiste kans leidt dan ook onvermijdelijk naar balbezit van Temse, want er wordt collectief gevochten voor de bal, en de rebounds zijn voor SJ. Jannick lukt nog drietje, maar Bazel scoort nog 2 x tegen, zij komen dan nog even terug tot op 5 punten. Op 1’12 voor het einde lukt Jordy nog een shot, en dan zien we een Bazel dat met de moed der wanhoop nog balbezit tracht te hebben, maar dit resulteert in een foutenregen. In deze laatste speelminuut worden er dus nog vrij veel punten gesprokkeld door SJ van op de vrijworplijn . Onze jongens hebben weer voor deze overwinning geknokt, en zoals de Phill pleegt te zeggen : als de neuzen allemaal in een richting staan, blijven de resultaten niet uit. Proficiat jongens !!

• Scoutinggegevens
Scheldejeugd :
Vrijworpen : 22/38 (58%)
rebounds : Verdedigende 35 & Aanvallende rebounds 5
Balverliezen : 14  Steels 12

An Maes
 

Seniors Heren - Deinze - 16-01-2011 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – DEINZE 16-01-2011

• Q1 21-20
Na een score-loze periode van 2 minuten langs beide zijden, opent Jannick de wedstrijd met een drietje. Aanvallend draait de motor van onze Scheldejongens goed o.a. door shotjes van Pat, maar vooral van Jannick, ook drives van Jordy en Jelle. Toch slaagt SJ er niet in om Deinze beter af te stoppen, zij blijven volgen met gelijke tred. Alle opties liggen nog open na deze Q1 tegen Deinze, die tweede staan in het klassement.

• Q2 35-39 (14-19)
SJ komt traag terug in defence en krijgt enkele easy baskets tegen. Even lukken onze shotjes niet, maar dan schieten Jannick en Phil in gang, en jagen enkele drietjes door het net. Deinze speelt echter aanvallend weer een sterke quarter en blijft ook telkens tegen scoren, op 3’ van het einde hebben ze een kloofje van 7 punten gemaakt (31-38). Pat doet een drive maar krijgt de fout niet mee, maar Jelle maakt de kloof weer kleiner door te scoren uit aanvallende rebound. Phill legt de eindscore van de eerste helft vast met mooi jumpshot.

• Scouting items
Temse :
11 verdedigende rebounds en 2 aanvallende
2 steels en 2 balverliezen
vrijworpen : 5/6 (!)
Deinze :
4 aanvallende rebounds

• Q3 60-60 (25-21)
Phill blijft op zijn zelfde elan verder gaan en start de Q3 met 2 gelukte shotjes. Ook Hans lukt een mooie drive. Ondanks het sterke aanvallend spel van SJ, blijft het voor onze jongens moeilijk om Deinze het scoren te verhinderen. Er wordt dan bij SJ overgegaan naar man to man defence, maar ook dit brengt geen soelaas. SJ schittert echter collectief – vooral Phill en Jannick, maar ook Hans en Pat – in aanval, waardoor zij op het einde van Q3 terug op gelijke voet met Deinze komen. Alle opties liggen nog open !

• Q4 75-75 (15-15)
Beide ploegen zijn even onder de indruk van de spanning en gedurende 2.5’ wordt er niet gescoord. Phill, die een dijk van een wedstrijd aan het spelen is wordt tijdelijk naar de bank verwezen wegens 4 fouten. Jannick lukt een drietje, na mooie set up. Jordy lukt ook enkele mooie drives, en de vrijworpen worden vandaag bij SJ meer dan behoorlijk omgezet. Ook Jelle doet zijn duit in het zakje en scoort een driepunter. Op 2.31’ leidt SJ met 75-71, maar mist door 2 loopfouten de kans om verder uit te lopen. In de slotseconden komt Deinze nog op 2 punten, en Pat maakt voor Deinze ongewild gelijk door bij het rebounden een owngoal te maken.

• Verlenging 89-82 (14-7)
Jelle opent de score van op de vrijworplijn (2/2), waarna Jordy nog een shotje lukt. Ook Pat scoort nog 2/2 vrijworpen. Met nog 3 minuten op het scorebord leidt SJ met 6 punten (84-78) . Dan komen er enkele betwistbare beslissingen van de refs, waardoor Jelle uitvalt met 5 fouten, en Deinze zo ook terug op 2 punten kan komen. Bij Deinze begint de druk zwaar door te wegen. Zij zijn op achtervolgen aangewezen, en kunnen niet zonder fouten de wedstrijd naar hun hand zetten. Pat en Jordy leggen dan de eindscores vast van op de vrijworplijn met een mooie 5/6. Een verdiende zegen voor onze Scheldejongens die collectief een sterke, mooie en vooral spannende wedstrijd speelden !!

• Scouting items
Temse :
29 verdedigende rebounds en 2 aanvallende
4 steels en 9 balverliezen
vrijworpen : 22/29 = 76% (!!)
Deinze :
5 aanvallende rebounds

An Maes
 

SJ Dames - St Niklase Condors 16/01/2011 

Verslagje dameswedstrijd Temse – Sint-Niklaas 60 – 63

Vol goede moed en ook met wat zenuwen ( het mag toch gezegd worden he) begonnen we aan onze wedstrijd. We waren met 7, daar Maaike ( die voor een extra supporter aan het zorgen is ) , Sofie ( die jammer genoeg gekwetst is) en Dorien ( die jammer genoeg examens heeft) niet mee konden doen. Het tempo lag behoorlijk hoog bij beide ploegen en er werd vlot gescoord. Het was vrij snel duidelijk dat het de hele tijd een spannende match zou zijn. Eindscore 1e kwart: 13 – 17 mede dankzij 3 driepunters van de tegenpartij.
In het tweede kwart trokken wij aan het langste eind met een score van 14 – 13. Zo stonden we tijdens de rust dus op 3 punten achterstand.
Toen kwam het bij ons meestal gevreesde derde kwart waarin we gewoonlijk toch een dipje hebben: 12 -16. Belangrijk detail: Laura valt uit met 5 fouten. Het vierde kwart was dan weer in ons voordeel: 21 – 17. Jammer genoeg was dit verschil te klein. Het had groter kunnen zijn als er geen speelster van Sint-Niklaas (die wij heel goed kennen ), was geweest die een aantal steals heeft genomen zodat we een aantal easy shots tegen kregen.
Met een eindscore van 60 tegen 63 hadden we toch het gevoel dat er meer inzat, dju toch. (voor één keer mag ik toch eens vloeken he)
Om dan toch nog positief te eindigen: elke speelster heeft minstens 2 punten gescoord en dat gebeurt zeker niet elke wedstrijd. Ik kan het weten hehe.

Aan onze supporters heeft het zeker niet gelegen. Zij hebben, vind ik, nog wat tegoed van ons binnen 14 dagen. Dan moeten we er terug als ploeg staan en geloven in de overwinning, zoals zij dat nu ook deden.

Groetjes, Cindy
 

Seniors Heren - Sparta Laarne - 09-01-2011 

SCHELDEJEUGD SENIORS – SPARTA LAARNE 09-01-2011

• Q1 : 10-6
Onze heren vangen de wedstrijd aan met een kleine (in aantal dan) kern. Wouter neemt een goede start en scoort onmiddellijk onder de borden. Pat verrast en scoort zelfs tot 2 x toe in Quick-breack (ja, ja … jullie hebben het goed gelezen). Niet alle shotjes gaan binnen, maar Temse zet een behoorlijke defence neer, waardoor ze met 4 punten voorsprong de “rustige” Q1 kunnen afronden.
• Q2 : 27-13 (17-7)
Wouter blijft sterk onder de goal en kan met enkele verrassende bewegingen tot scoren komen. Het afstandshot van Phil en Jordy wil minder lukken, maar op geen enkel moment kan Laarne weerwerk bieden. Er worden anderzijds wel aardig wat steels gedaan door SJ , waardoor o.a. Jordy en Koen kunnen afwerken.
• Scoutinggegevens na de 1ste helft
Scheldejeugd :
Vrijworpen : 4/5
rebounds : Verdedigende 19 & Aanvallende rebounds 3
Balverliezen : 6  Steels 12
Laarne :
Aanvallende rebound : 6

• Q3 : 42-25 (15-12)
Pat, Jordy en Jannick jagen al snel enkele shots door het netje. SJ speelt de bal mooi rond en wacht telkens op het juiste moment om Laarne weer verder een kopje kleiner te maken. Jammer genoeg moet Wouter al snel wegens 4 fouten gaan zitten. Jordy lokt nog enkele fouten uit met zijn drives, en zet zijn vrijworpen meer dan behoorlijk om. SJ mag Q3 beëindigen met een comfortabele voorsprong (die ze eigenlijk niet uit handen zouden mogen geven).
• Q4 : 59-35 (17-10)
Pat start met 3tje on the buzzer en Wouter lokt fout uit met drive. Daarna kent SJ een kleine terugval : in aanval lukt het wat minder en heel even vieren ze de touwen in defence waardoor Laarne een 0-4 kan plaatsen. Maar mede door nog een 3tje van Pat en weerom enkele mooie scores onder de borden van Wouter wordt Laarne alle hoop ontnomen.
Zo hebben onze seniors het jaar weeral goed ingezet. Hopelijk kunnen zij deze inzet en dit niveau behouden, en ons nog enkele mooie overwinningen bezorgen!!
• Scoutinggegevens
Scheldejeugd :
Vrijworpen : 12/18 (67%)
rebounds : Verdedigende 34 & Aanvallende rebounds 7
Balverliezen : 8  Steels 16
Laarne :
Aanvallende rebound : 11
 

An Maes
 

Seniors Dames - Melle Vogelhoek (09/01/2011) 

Onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar :-D en meteen een topper.

Daar zijn we in de heenronde namelijk gaan verliezen met een dertiger 67-37!

We zijn natuurlijk met volle moed aan de wedstrijd begonnen (met onze nieuwe mooie truitjes ;-))... Jammer genoeg waren we niet compleet. Door de examens moesten we het zonder Dorien stellen, maar ook Maaike, Sofie en Tinneke konden niet deelnemen aan de wedstrijd. Wat Sofie en Maaike niet tegen hield om te komen supporteren waarvoor dank!! :-D

Zo zijn we de wedstrijd dan met 6 van start gegaan en al snel stonden we (eigenlijk toch wel een beetje onverwacht) voor! Nadat de coach van de tegenpartij met een tussenstand van 14-3 is buiten gezet door de ref (wat nog steeds een klein mysterie blijft) is Melle Vogelhoek dan toch wat wakker geschoten. Zo begon iedereen wat korter op de bal te verdedigen en wat meer initiatief in aanval te nemen. Maar hun moeite heeft niet mogen zijn want wij hebben alweer aan het langste eind getrokken en onze drie punten zijn binnen :-D 56-47!

Ons team heeft dat weer fantastisch gedaan!! Dikke proficiat :-D

Leuk detail: zie afbeelding... niet goed gezien?!? Jawel jawel EERSTE PLAATS :-D

Seniors Heren - Sgolba Aalter - 21-11-2010 

SCHELDEJEUGD SENIORS – SGOLBA AALTER 21-11-2010

• Q1 : 7-20
Jordy start met een mooie drive, maar Aalter laat de bal goed rondgaan en dit wordt beloond door enkele mooie scores. Omdat bij SJ de shots maar niet willen binnengaan loopt Aalter op 3’57 al 10 punten uit. Komt daarbij dat de defence van SJ niet om over naar huis te schriijven is. Wouter maakt al snel zijn 3de fout in Q1 en wordt naar de bank doorverwezen. Jannick lukt een driepunter, maar verder draait het aanvallen en verdedigen bij SJ VIERKANT.

• Q2 : 24-33 (17-13)
Een gelukt shot van Jordy wordt terug snel opgevolgd door een reeks missers van SJ. Phil lukt driepunter en Koen scoort met een mooie inside-beweging. Aalter blijft ook behoorlijk aanvallen en blijft na 5’ nog steeds met 1 punten leiden. Cé maakt een goede invalbeurt en scoort vrijwel onmiddellijk 2 drietjes , en Jelle duwt er nog eentje bij. Ook verdedigend loopt het iets beter, want Aalter moet tot 2 x de bal afgeven door 24’’. SJ laat zijn kans om tot op 5 punten te komen echter liggen, en Aalter scoort nog on the buzzer.

Scoutinggegevens
Scheldejeugd :
Aanvallende rebounds : 2
Verdedigende rebounds : 12
Vrijworpen 1/3 => de refs waren voor SJ aan de “zuinige kant”
Balverliezen : 6
Aalter :
Aanvallende rebounds : 6

• Q3 : 43-53 (19-20)
SJ start vol goede moed aan de tweede helft. Mede door een 3/3 driepunters van Pat, enkele drives van Jordy , en balrecuperatie in defence leidt SJ voor een eerste keer met 39/37. In deze cruciale fase leidt Temse enkele domme balverliezen waarvan Aalter onmiddellijk profiteert door een 0-8 te plaatsen.

• Q4 : 56-75 (13-22)
Ik heb nu niet de gewoonte om over de refs te neuten, maar wat we in Q4 te zien kregen tartte alle verbeelding. Op minder dan enkele speelminuten krijgt SJ 4 fouten aangesmeerd. Wanneer Aalter de vrijworpen niet kon lukken, mochten ze nog eens opnieuw proberen, en menige betwisting werd steeds in het voordeel van Aalter gefloten. Het was duidelijk: SJ kreeg geen eerlijke kans. Aalter putte hier uiteraard moed uit en voelde hoe langer hoe meer dat hun broodje gebakken was. Hans lukte nog een drive en Jelle deed een mooie “hook”. Maar niets mocht nog baten. De teamspirit die de laatste weken ook al zwaar onder druk stond, zakt dan ook naar een absoluut dieptepunt . Tijd voor bezinning en beraad …

• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Scheldejeugd :
Aanvallende rebounds : 5
Verdedigende rebounds : 21
Vrijworpen 9/19 (47%)
Balverliezen : 14 versus Steels : 14
Aalter :
Aanvallende rebounds : 13 !!

An Maes
 

Benjamins : Gavere - SJ 20/11/2010 

De match van 20/11 tegen Gavere

Aflopen zaterdag speelden we tegen Gavere. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken en de shots waren soms heel spectaculair. Onze ploeg heeft heel goed gespeeld en ook mooie punten gemaakt. Na de eerste 2 quarters was de stand 26-19 in het voordeel van Gavere. Maar Temse liet zich niet kennen. Jammer genoeg was Gavere uiteindelijk de ploeg die het meest vlot scoorde. De eindstand was 52-38. Toch een dikke proficiat aan onze ploeg, want zij hebben fantastisch gespeeld! Nemen we de volgende keer óók toeters mee???
Spelers: Freya, Quince, Ernest, Veli, Andreas, Yoshi, Abnob
1ste quarter: 14 – 14
2de quarter : 26 – 19
3de quarter : 38 – 26
4de quarter : 52 -38
Verslag door Lisah Pollaert
 

pupillen : Baasrode - SJ 20/11/2010 

Op 20/11/2010 speelden wij een wedstrijd op verplaatsing in baasrode.
we begonnen de wedstrijd en het was nog niet zo lang bezig of Larbi had al een technische fout.

We lieten even onze kop hangen maar daarna zijn we er weer ingevlogen.
Na de pauze moest iemand van achter de tafel naar buiten gaan omdat hij wat veel commentaar had de scheidsrechters.
De punten verscholen niet veel dus zijn we de laatste 10 minuuten wat overhaast gaan spelen.
toch zijn we nog verloren met 49-42. 

Niels De Rycke


 

Modu Artenova - Scheldejeugd Seniors Heren - 13-11-2010 

MODU DESTELBERGEN - SCHELDEJEUGD SENIORS 13-11-2010

• Q1 : 20-21
Pat en Jannick starten wedstrijd goed met ieder een bommetje, maar modu doet ook zijn duit in het zakje, en scoort steeds tegen. Jannick lukt ook mooie drive. Aanvallend lukt het langs beide kanten goed, en Wouter doet meer dan zijn werk in verdedigende en aanvallende rebound. Modu begint dan wel stevige druk op de bal te zetten en doet 2 opeenvolgende steels waardoor SJ 4 punten achter komt. Door enkele mooie drives en shots van Jordy sluiten we Q1 af met een puntje voorsprong.
• Q2 : 34-31 (14-10)
SJ valt terug in zone defence waardoor Modu enkele driepunters lukt. Hans lukt mooie drive, maar heeft snel foutenlast. Daarna wordt er langs beide kanten veel gerommeld. Ondanks mooie inside moves van Wouter en shotje vanop vrijworplijn van Jordy, moet SJ toch gaan rusten met 3 punten achterstand.

Scoutinggegevens
Scheldejeugd :
Aanvallende rebounds : 1 (!)
Verdedigende rebounds : 16
Vrijworpen 7/10 (Jordy!!)
Balverliezen : 11
Modu :
Aanvallende rebounds : 5

• Q3 : 44-38 (10-7)
We zien een bitsige start, beide ploegen starten met getrokken messen. Jordy lukt mooie drive maar Modu blijft telkens tegen scoren. Wauter doet zijn job in aanvallende rebound. Ook Jelle lukt bij het afsluiten van Q3 een aanvallende rebound met shotje on the buzzer. We zien veel slordige passen, slechte afwerking en weinig scores, waardoor Modu verder uitloopt.

• Q4 : 60-52 (16-14)
Gedurende de eerste minuten wordt er weinig of niet gescoord, waarna Jannick met een bommeke en een drive het inhaalmanoeuvre inzet . Wouter neemt terug de rebound, en Pat zorgt ervoor met een drietje voor dat we op 4’37 voorkomen met 45-46. Modu wordt zenuwachtig en neemt een technische fout. Jordy zet 1 VW om. Modu laat de moed echter niet zakken, en plaatst enkel mooie scores. In de eindminuten gaat het nog punt om punt maar in de slotseconden is Modu toch de betere ploeg. In elke Quarter was Modu net iets sterker, waardoor SJ toch met 8 punten de wedstrijd verliest.


• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Scheldejeugd :
Aanvallende rebounds : 6
Verdedigende rebounds : 28
Vrijworpen 16/24
Balverliezen : 22
Modu :
Aanvallende rebounds : 10

An Maes
 

Benjamins - Silaba Zelsate 13/11/2010 

Uitslagen:
1e quarter: 10-10
2e quarter: 21-23
3e quarter: 36-31
4e quarter: 44-40

Verslag:
1e quarter:
We hebben al wat kansen gekregen, maar gemist. De eerste goal voor ons kwam van Adem. Freya maakt op haar beurt een goal. In de 6e minuut staat het 6-4. En al meteen een time-out voor ons. We geven goede passen en spelen goed samen. Adem gaf een goede pas naar Andreas, maar hij maakt het niet af.
2e quarter:
Er wordt nog steeds goed gepast maar ook dikwijls gemist. Freya krijgt 2 vrijworpen en scoort er 1 van. Time-out in de 4e minuut. De stand blijft gelijk opgaan waardoor de wedstrijd heel spannend wordt. Yoshi neemt een knappe rebound. We gaan de rust in met slechts 2 puntjes achterstand.
3e quarter:
Aan beide kanten wordt vlot gescoord, vooral onze meisjes Marlies en Freya spannen de kroon. Het blijft spannend.
4e quarter:
Het wordt heel spannend in de 6e minuut. Het staat nu 40-32, wat ons al een beetje zekerheid op de overwinning geeft, maar er moet gevochten worden tot de laatste moment. Adem scoort de 42-39. En ook de 44-39 ! Uiteindelijk wordt het 44-40. Onze eerste overwinning is binnen ! Dit geeft ons moed om er bij de volgende match tegen Gavere vol voor te gaan. Misschien kunnen we de heenronde afsluiten met een tweede overwinning ?
Spelers:
Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Marlies, Adem, Andreas, Abanob
Matthias Daelemans
 

Seniors heren - Black Bears Gent 07-11-2010 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – BLACK BEARS GENT 07-11-2010

• Q1 13-29
SJ moet wedstrijd aanvangen zonder Jarno, Kenneth en Phil, en met Pat die op de bank start wegens gekwetste schouder. Black Bears (BB) zet onmiddellijk veel druk op de bal, en kan hierdoor met steels enkele easy baskets maken. Aanvallend neemt Jelle voor SJ de eerste 7 punten voor zijn rekening. BB blijft pressen wat resulteert in te veel balverliezen. Het hoeft waarschijnlijk ook geen verdere uitleg, maar 29 punten laten maken in 1 quarter, dat is zeker niet door een goede defence neer te zetten.

• Q2 26-34 (13-5)
Aanvallend zijn het vooral Pat, Jelle en Jordy die het schoon weer maken. SJ valt terug in een zone en kan ervoor zorgen dat BB maar 5 punten maakt in deze quarter. SJ gaat de rust in met 8 punten achterstand, op zich geen onhaalbare zaak.

• Q3 45-41 (19-17)
BB blijft volharden in de boosheid, en blijft het SJ moeilijk maken met de druk op de bal. De balverliezen worden steeds door BB afgestraft en na 5’ is SJ nog steeds niet dichterbij gekomen. Dan plaatst BB een 0-6 waardoor SJ terugzakt naar 37-51. Gelukkig kunnen Jordy en Pat o.a. met enkele drietjes de Q3 afsluiten waardoor het verschil op het einde van Q3 toch maar 6 punten bedraagt. De overwinning ligt dan nog steeds binnen bereik (zo denkt een supporter dan hé …)

• Q4 60-64 (15-13)
SJ kan aanvallend wel overtuigen, via enkele shotjes en drives van Jordy. Maar BB dient steeds van antwoord. Pat lukt nog een tip in en Jelle scoort laatste drietje. SJ kan op geen enkel ogenblik korter komen dan 4 punten. Jammer genoeg blijkt dat in Q1 het verdict al was gevallen. Toch kunnen we stellen als de hele ploeg van in het begin meer vechtlust had gehad, we misschien toch een andere wedstrijd hadden kunnen zien. Hopelijk zien we zaterdag een strijdvaardiger Scheldejeugd in Modu.

• Scouting items
Scheldejeugd
aanvallende rebounds : 13
verdedigende rebounds : 24
vrijworpen : 8/15 (53%)
balverliezen : 12
Black Bears
aanvallende rebounds : 7

An Maes
 

Beker Deinze - Pupillen 6/11/2010 

Op 6/11/2010 ging Temse op verplaatsing naar Deinze voor een bekermatch.

Eerst was de match verzet omdat onze coach niet beschikbaar was en de andere coachen moesten spelen. 

In het begin van de match lieten we onze kop hangen omdat ze allemaal een kop groter waren en omdat ze een landelijke ploeg waren.

Deinze was te snel en Temse stond te veel stil. Ook onze passen waren niet van de besten.
Ze liepen al snel voor met de punten en binnen de kortste keren was het al 30-4 voor Deinze.
Temse kwam helemaal niet aan de bak, met als gevolg dat we geëindigd waren met 140-28 voor Deinze.
Op een gegeven moment had ook de ref zin om mee te spelen en nam de bal aan.

Besluit: als je de match begint met het gedacht dat je niet kan winnen kan je niet winnen.

 


(Jannes Dingemans)
 

MODU ARTENOVA - SCHELDEJEUGD DAMES SENIORS 31-10-2010 

MODU ARTENOVA - SCHELDEJEUGD DAMES 31-10-2010

• Q1 : 15-13
Jammer genoeg moeten we het zonder onze klein-maar-dapperen stellen. Laura, Ellen en Maaike waren er niet bij, omdat 31/10 aanvankelijk een basket-vrij weekend zou geweest zijn. Wij zijn dus iets minder dapper aan de wedstrijd begonnen, wel wetende dat het in de onderlinge duels 2-0 voor ons stond, maar toch hadden we maar een klein hartje. We startten in een zone en konden dankzij o.a. Tina goed bijblijven. Modu zette echter een stevige defence neer, en duwden ons letterlijk opzij. Modu werkte ook veel beter af dan in de vorige wedstrijden. In onze zone konden we hen niet verhinderen om van buitenuit te scoren. Ook onderaan in de zone lieten we enkele steken vallen.

• Q2 : 33-27 (18-14)
Er was nog niets verloren na Q1, maar we voelden toch al aan dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We schakelden over naar man-to-man defence. Modu had al snel door dat we onze baldragers niet bij hadden, en er werd stevige druk op Tinneke gezet. Zij kreeg weinig of geen ruimte de hele wedstrijd door. Sofie heeft daar echter een hele goede job neergezet, en heeft de bal nagenoeg altijd perfect over de middenlijn gebracht. Ik moet eerlijk bekennen dat we van heel de wedstrijd dus geen enkele aanval onze systemen gespeeld hebben. Behalve street dan, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Desondanks hebben we toch regelmatig gescoord. In de Q2 was dit dan vooral de verdienste van Dorien en Tina.

• Q3 : 58-47 (25-20)
We vertrekken met een achterstand van 5 puntjes, op zich niet onoverkomelijk. Toch wordt er in deze Q3 het verschil gemaakt. We laten zo maar eventjes 25 punten maken. We schakelen al eens over van man-to-man naar zone. Maar we moeten het durven toegeven. In defence schieten we te kort. Aanvallend doen we het gezien de omstandigheden zeker niet slecht. Met onze street scoren we deze quarter zomaar eventjes 20 punten.

• Q4 : 71-59 (13-12)
Bij het begin van Q4 weten we dat we er niet zo goed voor staan. Modu blijft druk op de bal zetten, en blijft aanvallend sterk. We slagen erin om nog verschillende malen te scoren, maar we kunnen Modu niet verhinderen om tegen te scoren. Modu lukt in deze wedstrijd maar liefst 9 driepunters. Deze wedstrijd zijn de besten gewonnen. Al moet ik zeggen dat wij Modu al minder goed zien spelen hebben, en dat wij zelf al betere wedstrijden hebben gespeeld. Maar de positieve noot is dat we elkaar zijn blijven aanmoedigen, en dat we toch nog maar 2 wedstrijdjes verloren hebben. Het vrij weekend van volgende week zal dan misschien wat rust bieden, zodanig dat we binnen 14 dagen met volle moed en een volledig team naar Gentson kunnen gaan.

An Maes
 

PUPILLEN - Ninove 23/10/2010 

Scheldejeugd-Temse<-> Ninove zaterdag 23 oktober
Tijdens de warming-up hadden de meesten er al een goed gevoel bij. Dat werd bevestigd in de eerste quarter: een paar mooie acties en een paar back-doors van Cyriel brachten ons al onmiddellijk op een goede voorsprong. De tweede quarter ging ook nog goed, we stonden toen ongeveer tien punten voor.
Na de rust verloren we onze concentratie en kwamen ze stilaan terug. In de vierde quarter werd het zelfs nog spannend en moesten we nog knokken voor de overwinning. We wonnen met 49-47 na een wedstrijd die uiteindelijk toch nog spannend werd.
 

Dames lokeren - Scheldejeugd 23/10/2010 

Dames: BBC Lokeren B – BBC Scheldejeugd Temse : 57-59
Na 5 jaar is het ons eindelijk gelukt. Na sint- niklaas hebben we ook Lokeren kunnen verslagen.


De meeste onder ons begonnen vrij zenuwachtig aan deze wedstrijd omdat we weten dat het er altijd vrij heftig aan toe gaat. Gelukkig namen we als ploeg een vrij goede start.,hierdoor waren de zenuwen al iets minder. Wel werd ons door Lokeren , meer bepaald door Sara (ex- speelster bij Temse) , al vrij snel duidelijk gemaakt dat ze hun niet zomaar zouden laten doen. Na de eerste quarter stond het dan ook 16-21. De tweede quarter ging gelijk op maar we bleven onze voorsprong behouden. Al moeten we wel zeggen dat dit niet dankzij de refs kwam . De tweede quarter kwam op een 12-14 stand waardoor we de rust ingingen met 28- 35.


In de derde quarter kwam de ontnuchtering. In minder dan 2 minuten waren we onze voorsprong volledig kwijt. Lokeren was gebeten om te winnen en lieten dit vrij duidelijk merken. Gelukkig lieten wij ons niet doen en gingen we in de tegenaanval. De derde quarter zijn we verloren met 15- 13. Maar in de gewone stand stonden we nog steeds voor met een 43-48 stand.
Je kunt je wel voorstellen dat de zenuwen vrij gespannen stonden bij ploeg.

We moesten en we zouden deze keer winnen. In de vierde quarter waren de refs echt hopeloos waardoor er niet echt veel meer basket werd gespeeld. Bij het minste dat je iemand aanraakte was het fout. We lieten dan ook even ons hoofd hangen omdat we telkens een punt voor of achter stonden op Lokeren. Maar onze gebetenheid om te winnen was groter dan onze frustraties voor de refs waardoor we ons hierover hebben gezet. We zijn blijven knokken tot het einde en hebben nog een paar zeer mooie combinaties laten zien. We werden dan ook beloond door een eindstand van 57-59.
Mooi gedaan dames! Weeral een overwinning erbij. 5 op 6, wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen ;-)
Laura De Pauw en Sofie amelinckx
 

Benjamins tegen Modu Destelbergen 23/10/2010 

Uitslagen:
1e quarter: 6-18
2e quarter: 14-30
3e quarter: 22-53
4e quarter: 28-71
Verslag:
1e quarter: We spelen vandaag tegen de leider uit onze reeks en Abnob maakt zijn debuut. Goed passenwerk maar Modu maakt de eerste goal. Veel kansen voor ons maar we missen ze telkens. Na de time-out moeten we nog iets beter spelen. En ja, dat doen we ook ! Adem scoort zijn 2 vrijworpen binnen. Marlies vecht goed (en hard !) voor de bal. Adem pakt een paar knappe rebounds.


2e quarter: Adem maakt de eerste goal van de tweede quarter. Andreas en Ernest vallen in voor Adem en Abnob. Yoshi scoort bijna. Een time-out voor ons in de zesde minuut. Marlies heeft een bal in haar gezicht gekregen maar speelt dapper verder. Freya geeft een mooie pass naar Veli die doorpast naar Adem die op zijn beurt scoort ! Prachtige combinatie ! Half time maar de achterstand is nog niet hopeloos.


3e quarter: Wij vragen een time-out in de vierde minuut want Modu loopt verder uit. Freya geeft een mooie pass naar Veli die scoort. Even later scoort hij opnieuw. Weer een time-out voor ons in de achtste minuut.


4e quarter: Er zijn wat goede maar ook wat slechte(re) passen. Onze topscorer is Adem. Temse vraagt een time-out in de zesde minuut waardoor al onze time-outs opgebruikt zijn. Iedereen heeft zich goed ingezet maar de tegenstander was opnieuw een maatje te groot. Niet opgeven Temse, want jullie leren iedere week wat meer bij !
Spelers: Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Marlies, Adem, Andreas, Abnob
Matthias Daelemans
 

SCHELDEJEUGD SENIORS - MEETJESLAND KAPRIJKE 17-10-2010 

SCHELDEJEUGD SENIORS – MEETJESLAND 17-10-2010

• Q1 : 23-12
Scheldejeugd kan deze wedstrijd bijna (Jarno niet)  voltallig starten op uitzondering van Coach Geert, die zijn schorsing in de tribune moest uitzitten. SJ start sterk, mede door driepunters van Pat en Phil. Ook Koen speelt sterk en wordt goed aangespeeld waardoor hij van op de vrijworplijn scoort. Ook Jordy draagt zijn steentje bij door enkele mooie steels en drives. Het onvoltallige Meetjesland wordt vanaf Q1 al met zijn neus op de feiten gedrukt, en moet al met een achterstand van 14 punten afronden.
• Q2 : 41-24 (15-12)
Meetjesland speelt gedwongen zone defence omdat ze maar met 7 zijn. De bal wordt bij SJ goed rondgespeeld tot er open shotkansen worden gecreëerd. Die worden o.a. benut door Jordy en Pat. SJ loopt in de eerste heflt verder uit.

• Q3 : 58-40 (17-16)
Aangezien Kaprijke niet van plan is om hun zone te verlaten, blijven nagenoeg alle SJ spelers (Phil, Hans, Jelle …) de shotjes door ’t netje jagen. Kaprijke speelt wel een van zijn betere quarters, maar kan op geen enkel moment een gevaar betekenen voor SJ.
• Q4 : 92-52 (34-12)
De vermoeidheid begint de tegenstander parten te spelen, en SJ slaat onverbiddelijk toe. Jelle en Jordy starten met vlotte shotjes. Er wordt ook regelmatig een mooie quick break gelanceerd met Jordy, Jannick, en ja … zelfs met de Pat. Dan volgen er nog enkele bommekes van Jannick, Pat en ook Kenneth. Meetjesland zakt steeds verder weg, en op 2 minuten van het einde staan ver al onze juniors op het plein om Meetjesland definitief in te blikken.

Deze (gemakkelijke) overwinning was in ieder geval een goede opsteker voor de ploeg, zo geeft dit meer moed voor het moeilijkere werk van de komende weken.

• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Scheldejeugd :
Vrijworpen 9/22 (41%) (niet genoeg !) – Verdedigende rebound 35 (wel genoeg!) Aanvallende rebound 13
Meetjesland :
Aanvallende rebound : 8
An Maes
 

Benjamins Deinze - Scheldejeugd 16/10/2010 

Uitslagen:
1e quarter: 11-8
2e quarter: 17-13
3e quarter: 29-22
4e quarter: 34-27

Verslag:
1e quarter: Na de opwarming beginnen we eraan ! Adem neemt de bal, maar scoort niet. Er zijn wat slechte, harde passen. Een time-out voor ons brengt hopelijk wat op ! We moeten wat beter werken. We starten terug met Yoshi, Marlies, Veli, Freya en Quince. Marlies doet mooie dingen ! We eindigen goed met 11-8.

2e quarter: Na een moeilijke start scoort Marlies 2 maal uit vrijworp. We zijn weer vertrokken voor enkele mooie aanvallen. Freya krijgt enkele mooie kansen, maar het wil maar niet lukken om te scoren. Half time is in zicht.

3e quarter: We zijn niet zo goed bezig. Er zijn teveel slechte passen. Mooie combinatie tussen Freya en Marlies, die scoort.

4e quarter: Een paar goede kansen, maar helaas ! Veel balverliezen. Freya maakt een mooie goal, door het goede passenwerk van Veli. Het wordt nog spannend ! Spijtig genoeg zijn we verloren ! Alhoewel Deinze met 6 tweedejaars benjamins en 3 eerstejaars benjamins speelde, hadden we kunnen winnen want we hebben veel doelkansen gemist. Het was één van ons beste matchen. Volgende keer (nog) beter !

Spelers: Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Marlies, Adem, Andreas

Matthias Daelemans


 

Benjamins - oudenaarde 10/10/2010 

Uitslagen:
1e quarter: 5-21
2e quarter: 15-31
3e quarter: 15-41
4e quarter: 25-57
Verslag:
1e quarter: De wedstrijd begon met 1 minuut stilte wegens het overlijden van een 21-jarige speelster en clubref van Haantjes Oudenaarde. Freya maakt de openingsgoal maar al snel staat het gelijk. Cedric maakt een mooie goal. Ernest vecht heel goed voor de bal. Haantjes Oudenaarde komt snel op voorsprong. Wel even zeggen dat alle spelers tweedejaars Benjamins waren terwijl Temse maar 1 tweedejaars Benjamin telt en ook nog 2 Microben.


2e quarter: De tweede quarter speelt Temse veel beter maar spijtig genoeg werken we niet altijd goed af. Het spel werd eventjes stilgelegd door een probleem met de klok. Na 6 minuten staat Temse 20 punten achter. Na wat goede raad tijdens een time-out speelt Temse beter samen en de achterstand wordt een klein beetje goedgemaakt.


3e quarter: Temse speelt minder goed in deze quarter en kan zelfs geen enkele keer scoren. De tegenstander blijkt toch een maatje te groot voor ons te zijn. Toch mogen we de moed niet opgeven.


4e quarter: Temse gaat er opnieuw tegenaan. Veli gaat alleen door en… scoort ! Door mooi samenspel kunnen we nog een paar keer scoren maar de achterstand was niet meer in te halen. Eindstand 25-57.
Spelers: Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Marlies, Adem, Cedric
Matthias Daelemans
 

Dames - Sgolba aalter 3/10/2010 

BBC Scheldejeugd Temse - Sgolba Aalter A: 58 – 51
Q 1: 15 – 16
Q 2: 11 – 8
Q 3: 16 – 11
Q 4: 16 - 16
Met onze eerste spelverdeelster ervantussen  wegens een elleboogblessure, begonnen enkelen onder ons met bange hartjes aan deze wedstrijd. Al snel was het ijs in de eerste quarter echter gebroken, we voelden meteen al dat de 2 ploegen elkaar wel waard waren. Onze play de “screaner” zorgde voor heel wat ruimte onder de ring, en met een goede afwerking van onze centers krikten we ons puntenaantal steeds meer omhoog. Spijtig genoeg gingen de in onze ogen “slappe” balletjes van de tegenpartij ook makkelijk binnen. Stilletjes aan namen we dan toch afstand: enkele shots van buitenaf gingen mooi naar binnen, ook een bijna 4-punter ;-) gaf ons weer wat hoop én ook onderaan bleven de balletjes binnen gaan. We zetten een sterke [la ;-) ] défense neer en maakten het de tegenstanders moeilijk, opnieuw wat korter op de bal spelen deed wonderen. De 4de quarter begonnen we toch al met 7 puntjes voorsprong, dat gaf ons natuurlijk veel moed. De bal goed rondspelen was de boodschap. Toch bleven we ook nog mooi scoren. Een welverdiende winst van ons ploegje. Wat een leuke wedstrijd om te spelen!!! Na de match viel er in de douche voor de eerste keer dit seizoen “de refs hebben goed geblazen, dat mocht wel eens”. Dus een “hip hip hoeraatje” voor hen ook!? En ook een dikke MERCI voor de heerlijke (en soms ietwat bruinere) wafeltjes van ons bakkerinnetje (én haar zus)!
Tineke Stroobant
 

Benjamins Okapi Aalstar- Scheldejeugd 3/10/2010 

Uitslagen:
1e quarter: 10-8
2e quarter: 26-17
3e quarter: 32-23
4e quarter: 40-32

Verslag:
1e quarter: Een goed begin ! Veli scoort ! Na 4 minuten spelen is het 4-4. Na 5 minuten is er een 1e time-out voor Temse. Veli maakt een paar foutjes. Na 6 minuten staat het nog steeds 4-4. Freya loopt alleen naar de goal, maar de bal glipt uit haar handen, recht tegen de reclamepanelen. Ernest was goed bezig maar maakt een loopfout. Na een spannend einde van de 1e quarter staat het 10-8.

2e quarter: Na 1 minuut gespeeld te hebben heeft Aalst al 2 keer gescoord. Adem geeft goede passen. We moeten beter verdedigen ! Komaan Temse ! Veli vecht hard voor de bal ! Nog 3 minuten te gaan en het staat 20-16. Cedric valt hard tegen het parket. Toch doet hij moedig verder. Nog een halve minuut en we staan 9 puntjes achter. We gaan rusten met 26-17.

3e quarter: De bal rolt door de benen van Tibo. Mooie pas van Ernest. We hebben in 5 minuten maar 1 keer gescoord. Ook Okapi Aalstar scoort weinig. Veel goede kansen gehad onder de ring, maar helaas, het lijkt alsof de bal niet in de korf wil. Nog 3 minuten te gaan en we staan nog altijd 9 punten achter. Even de techniek verbeteren tijdens een time-out.

4e quarter: We beginnen met wat balverliezen. Veel kansen om te scoren maar toch missen we ze. Nog 5 minuten spelen en we staan 10 puntjes achter. We komen nog terug tot 8 punten maar dan klinkt het eindsignaal. Eindstand 40-32, er werd dus maar weinig gescoord. Tijdens de eerste helft werden ook te weinig fouten gefloten maar in de tweede helft was dit veel beter. Beide ploegen hadden snel 4 ploegfouten maar de vrijworpen lukten spijtig genoeg niet. Nieuwkomer Adem maakte opnieuw een paar mooie goals en verdedigde goed.

Spelers: Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Tibo, Adem, Cedric

Matthias Daelemans
 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS BAZEL A 03-10-2010 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – BAZEL A 03-10-2010

• Q1 9-9
Zoals bij vele derby’s zien we een wat bizarre eerste quarter. Er wordt zeer weinig gescoord, na 5 ‘ staat de stand nog steeds 4/4. Jordy en Pat krijgen een stevige defence op hen. Via enkele assist van Pat kunnen Hans en Jelle toch nog enkele punten op het scorebord plaatsen. Jannick valt in en lukt meteen een driepunter. SJ mist wel zijn kans op voorsprong door 0/4 vrijworpen te (mis)lukken.

• Q2 30-18 (21-9)
Aanvankelijk start SJ rustig in deze Q2. Jordy lukt een shotje en via verre pas van Pat scoort Jannick in quickbreak. SJ domineert in de verdedigende rebound, en verzorgt een snelle transitie naar aanval. Met onder andere driepunters van Pat en Jannick, een 6/6 van Jordy en een mooie afsluiter van Hans sluit SJ deze quarter met een mooie voorsprong af.

• Scouting items
Temse : 17 verdedigende rebounds, 4 aanvallende rebounds, vrijworpen 3/12 (!) 9 balverliezen
Bazel: 9 aanvallende rebounds

• Q3 40-46 (10-28)
Bazel komt snedig uit de hoek en plaatst onmiddellijk een 6/0. Waarop SJ dan weer enkele easy baskets mist. Dan krijgt SJ 3 aanvallende fouten aangesmeerd. Na amper 4’30 komt Bazel al terug gelijk 30/30. De wedstrijd wordt steeds bitsiger. SJ scoort moeilijk maar Hans wringt er 2 puntjes bij van op de vrijworplijn, waarna Jelle een belangrijke 4-punter (3+1) lukt. Bazel is goed op dreef en lukt 2 driepunters, waardoor zij met 6 punten voorsprong de Q3 afsluiten.

• Q4 58-55 (18-9)
Jordy start onmiddellijk met drietje, dus SJ blijft in de wedstrijd. Pat krijgt dan zijn 5de fout (weer aanvallende) aangesmeerd, en gaat door frustratie met de nodige commotie en technische fout van het plein. Toch blijft SJ met de nodige vechtlust verder gaan. Jannick lukt spectaculaire drive en Jelle en Jordy lukken nog enkele shots en drives. Het blijft een spannend haasje-over spel, maar in de slotseconden scoort Philip de bevrijdende driepunter. SJ trekt deze verdiende overwinning naar zich toe, en leidt nu (weliswaar samen met 4 andere ploegen) het klassement.

• Scouting items
Temse : 25 verdedigende rebounds, 6 aanvallende rebounds, 14/31 vrijworpen
Bazel : 17 (!) aanvallende rebounds
An Maes
 

Dames sint Niklase Condors B - Scheldejeugd 26/09/2010 

Dames : Sint- Niklase condors B – BBC Scheldejeugd Temse 58-65.


Met een klein hartje zijn we vertrokken naar Sint- Niklaas. Al gedurende 4 seizoenen proberen we hiervan te winnen maar het was ons nog nooit gelukt. Maar deze keer zag het er anders uit. Door onze versterking via Tinneke (nieuwe guard)en Tina (center ) en natuurlijk ook Vanessa die volledig blessurevrij terug is.


De wedstrijd begon vrij heftig maar we hadden er allemaal veel zin in. De eerste quarter verliep vrij gelijk op. We zijn dan ook geëindigd met een 16-16 stand.
In de tweede quarter liepen onze systemen zeer goed en kon iedereen opeens scoren. Elke shotje dat we namen zat erin , het geluk stond duidelijk aan onze kant. De tweede quarter hebben we gewonnen met 9- 16 waardoor de ruststand op 25-32 stond.


Na de rust had heel de ploeg er terug zin in en waren we ervan overtuigd dat we deze keer echt wel gingen winnen. De derde quarter verliep dan ook zeer vlot met een paar zeer mooie acties van onze dames. De derde quarter zijn we met 14-22 gewonnen.


In de vierde quarter lieten we het een beetje afweten. Onze shotjes gingen niet meer zo goed binnen en Sint- Niklaas kwam via een paar goede speelsters en de beslissingen van de refs terug. Ze kregen vrij veel vrijworpen die ze ook wel degelijk omzetten. Met nog één mintuut 48 seconden te spelen viel ik uit de wedstrijd door een kwetsure. De speelster van Sint –Niklaas was samen met mij aan de bal aan het trekken waardoor mijn elleboog uit de kom en terug schoot. Al mijn medespeelsters kregen hierdoor een enorme boost en waren meer dan ooit gebeten om te winnen. Ze hebben zich nog enorm geweerd en hebben ervoor gezorgd dat we gewonnen waren :D. Voor het eerst in 5 seizoenen hebben we ze verslagen.
Mijn pijn van mijn elleboog werd dan ook enorm gestild door de adrenaline van de overwinning.


Dames laat ons hopen dat we de volgende wedstrijden evengoed blijven spelen en dat we nog veel overwinningen kunnen binnenhalen. Jammer genoeg wel eventjes zonder mij ;)
Laura De Pauw.
 

Benjamins Zele - Scheldejeugd 26/09/2010 

Benjamins BBC Zele - BBC Scheldejeugd Temse 26/09/2010

Scores:
1e quarter: 16-8
2e quarter: 27-18
3e quarter: 43-26
4e quarter: 51-33

Verslag:
1e quarter: Freya maakt al snel de openingsgoal, Veli maakt een mooie 2e. In de 4e minuut staat het al 6-8 voor ons ! Na een time-out stond Temse nog eventjes voor, maar dan Zele begint aan een inhaalmaneuvre. Ernest pakt de rebound maar maakt dan een loopfout. Ook Tibo nam een paar knappe rebounds. Er waren wel veel balverliezen.
2e quarter: Adem geeft een mooie pas naar Marlies die scoort. Spijtig genoeg waren er nog veel balverliezen. Na 5 minuten staat Temse al 10 punten achter maar we gaan ons herpakken ! Freya scoort de 2 vrijworpen binnen. De achterstand wordt steeds kleiner. 27 seconden voor half-time maken we onze 1e ploegfout. We gaan rusten met een 27-18 stand.
3e quarter: Marlies scoort 1 van de 2 vrijworpen, een goed verzorgd shot. Veli maakt een paar loopfouten. Even onze tactiek verbeteren tijdens de time-out. Ernest sprong naar de bal maar valt. Adem vecht voor de bal ! Goed bezig ! Nog 2 minuten te gaan en we staan 20 punten achter. Herpak jullie Temse ! Adem maakt een mooie goal. Ook Ernest scoort na balverlies van Zele. Nog 6 seconden en er wordt een springbal gefloten. Stand is nu 43-26.
4e quarter: 2 vrijworpen voor Adem, spijtig genoeg naast. Quince gaat alleen naar de korf maar de bal valt op zijn voet en rolt buiten ! Tijdens de time-out wordt de techniek nog eens opgefrist voor de laatste 3 minuten. Komaan Temse, laat jullie niet kennen ! We scoren nog 1 puntje uit een vrijworp. Zele vervangt alle 5 hun spelers in 1 keer, de winst was toch al binnen. Nog 1 minuut te gaan en de stand staat 51-33 voor Zele ! Proficiat Zele met jullie overwinning ! Spijtig genoeg floten de refs vooral de fouten van Temse en minder die van Zele.

Spelers: Veli, Ernest, Quince, Yoshi, Freya, Tibo, Marlies, Adem

Matthias Daelemans
 

Sparte Laarne - Scheldejeugd Seniors - 18-09-2010 

SPARTA LAARNE - SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS 18-09-2010

• Q1 16-09
SJ start de wedstrijd moeizaam. Jelle scoort een 2+1 maar Laarne lukt enkele driepunters. Na 5’ kan SJ nog steeds geen doel maken. Buiten de 2 vrijworpen van Pat, is Jelle de enige die scoort in Q1, jammer genoeg moet hij in Q1 al gaan zitten met 3 fouten.

• Q2 32-27 (16-18)
Jannick valt sterk in, en lukt 2 drives met enig spektakelgehalte – zoals Jannick dat wel vaker doet. Het deksel dat in Q1 op de ring lag, blijkt nu verdwenen te zijn. Ook Jordy en Kenneth scoren vlot. Na 5’ nadert SJ op 3 punten : 25-22. Maar Laarne plaatst dan een 5/0. SJ gaat rusten met een niet onoverkomelijke achterstand van 5 punten.

• Scouting items
Temse : 13 verdedigende rebounds, 6 aanvallende rebounds, vrijworpen 4/5, 9 (!) balverliezen
Laarne: 6 aanvallende rebounds

• Q3 48-51 (16-24)
Pat was zijn missers in de eerste helft beu, en bracht er wat verandering in, onder meer met een 4-tal driepunters. Laarne voelt wat nattigheid , de wedstrijd wordt wat bitsiger en er wordt serieus wat afgezaagd, door spelers en coachen. De kop van jut blijkt Geert te zijn, want hij krijgt 2 technische fouten zonder enige verwittiging. Ondanks de afwezigheid van Geert speelt SJ opmerkelijk rustig en verstandig. Na 6’ komt SJ gelijk met 43/43. Jordy maakt er dan 43/48 van met drives en 3/3 vrijworpen. Laarne blijft aanklampen , maar SJ mag gaan rusten met 3 punten voorsprong.

• Q4 66-72 (18-21)
SJ is in niets meer te vergelijken met het SJ van Q1. Jannick, Jordy, Pat en ook Jelle werken tegen een meer dan behoorlijk percentage af. Op 7’40 leidt SJ met 50-56. Laarne blijft ook degelijk scoren, maar kan toch moeilijk dichter komen. Nr. 16 van Laarne scoort wel nog enkele drietjes, maar ook Hans en Jannick betalen met gelijke munt. Op 3’42 van het einde leidt SJ met 6 punten. SJ speelt zeer beheerst en weet dat zij deze voorsprong mits de nodige koelbloedigheid niet meer uit handen zullen geven. Uiteindelijk nemen zij door hun inzet en hun doordachtheid de overwinning mee naar huis !

• Scouting items
Temse : 26 verdedigende rebounds, 10 aanvallende rebounds, vrijworpen 12/20, 11 (!) balverliezen
Laarne: 9 aanvallende rebounds


An Maes
 

Dames Seniors Scheldejeugd - Denderleeuw 12-09-2010 

SCHELDEJEUGD TEMSE – DENDERLEEUW 51-29


Onze eerste competitiematch!!
We moesten deze match spijtig genoeg spelen zonder onze coach. Dit werd opgevangen door Gert.
We zijn begonnen met een man-to-man defence. Door onze 2 refs, die nogal gevoelig floten in ons nadeel, zijn we in de 2de quarter overgeschakeld naar zone-defence. Het minste fysiek contact in verdediging werd direct bekeurd, maar loopfouten van het andere team werd blijkbaar wel getolereerd.
Hierdoor raakten we dan wat overhit en hebben we 2 technische fouten opgelopen…
Dus 4 vrijworpen aan de anderen. Dit juist op een moment dat wij de punten konden gebruiken omdat we qua score aan elkaar gewaagd waren.

Door te gaan verdedigen in zone hebben we ons terug wat kunnen herpakken. Door enkele steals te nemen, mooi rond te spelen en dit goed af te werken, hebben we dan toch een voorsprong behaald. Dit gaf ons dan toch weer de moed om mooie basket te spelen!

Naar het einde toe begonnen de refs dan ook iets meer de fouten te zien en deze dan ook te fluiten (eindelijk!), waardoor Denderleeuw hun beste speelster er af moest met 5 fouten.

De laatste minuten hebben we dan ook goed rondgespeeld en afgewerkt met pick and rolls zodat we onze mooie voorsprong konden behouden.

De eerste overwinning van de competitie is binnen!!
Dit is toch een schitterende start van het seizoen, niet?! ;-)

Q1 = 8-7
Q2 = 16-13
Q3 = 10-7
Q4 = 17-2


Tina Vleminckx
 

Scheldejeugd Seniors - Silaba-Zelzate 14-09-2010 

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS – SILABA ZELZATE 12-09-2010

• Q1 20-14
SJ moet de wedstrijd beginnen zonder de gekwetste Wouter, en Phil valt al snel uit met kwalijke stoot op het oog. Toch start SJ aanvallend sterk o.a. door drives van Kenneth. Dan volgen langs beide kanten enkele missers. SJ laat aanvankelijk wel enkele steken vallen in defence. Na 6’ leidt SJ met 9/6. Silaba maakt Technische fout op 3’ van einde quarter. Er is veel getrek en geduw, het belooft een bitsige match te worden. Jelle scoort net op einde van 24’’ drietje , en SJ mag gaan rusten met 6 punten voorsprong.

• Q2 34-25 (14-11)
Jelle gaat terug van start met drietje en Jannick lukt drive met fout en omgezette vrijworp. Ondanks de agressieve defence van Silaba speelt SJ aanvallend sterk, door o.a. drive van Jordy. Na 5 minuten heeft Silaba nog steeds niet gescoord : 26/14 Pat domineert onder de borden, maar moet gaan rusten 3’ voor het einde van de eerste helft. Jammer genoeg bleek dit te vroeg te zijn, want Silaba scoort nog een 0/9 waardoor zij terug in de match komen.

• Scouting items
Temse : 17 verdedigende rebounds, geen aanvallende rebounds, vrijworpen 10/18, 7 balverliezen
Silaba: 5 aanvallende rebounds

• Q3 48-47 (14-22)
Langs beide kanten wordt er snel gespeeld en goed afgewerkt. Jordy lukt een drive, maar Silaba speelt aanvallend sterk, waardoor zij na 4’ tot op 4 punten naderen : 38/34. Dan gaat het aanvallend bij SJ moeizaam, en Jelle wordt naar de bank verwezen met 4 fouten. SJ wordt echt gepakt op snelheid en krijgt verschillende drives tegen. Op 2’ van einde Q3 leidt Silaba voor het eerst met 40/41. Gelukkig lukt Jannick een mooie drive, Jordy een drietje en Pat scoort 2/2 vrijworpen. Bij het einde van Q3 kan de wedstrijd nog alle kanten uit.

• Q4 62-52 (14-5)
Aangezien het scheidsrechters duo deze wedstrijd het nodig vond om 61 fouten te blazen (wedstrijd duurde 2 uur) kon het ook niet langer uitblijven dat SJ foutenlast had. Hans moet al snel in Q4 gaan zitten, en ook Niels en Jelle hebben 4 fouten. Maar ook Silaba heeft foutenlast. Na 2’ komt SJ 4 punten voor via drietje van Jordy. Het fluitconcert van het ref. duo gaat verder, maar SJ zet zijn vrijworpen deftig om. Na 5’ leiden we met 56-47. Jarno komt in Q4 voor het eerst op het veld en doet een belangrijke duit in het zakje met o.a. een mooie aanvallende rebound en een gelukt shot. Op het belangrijkste moment slaagt SJ er in om het hoofd koel te houden, en haalt zo meteen zijn eerste overwinning binnen.

• Scouting items
Deze moet ik jammer genoeg schuldig blijven, aangezien Geert dringend weg moest. ;)

An Maes
 

Scheldejeugd Seniors - Melsele B - 29-08-2010 

SCHELDEJEUGD SENIORS – MELSELE B 29-08-2010

• Q1 : 7-19
SJ moet het nog steeds zonder Pat (gekwetst) stellen, maar Philippe was terug paraat. Mede door enkele balverliezen van SJ en een lukkend afstandshot van Melsele plaatst Melsele een 0/5. SJ speelt met weinig overtuiging en pas na 5 minuten lukt SJ via Jordy zijn eerste fieldgoal. Melsele neemt veel aanvallende rebound en kan zo een kloof van 12 punten maken in Q1.

• Q2 : 18-31 (11-12)
SJ kent moeizame start in Q2. Enige verdedigende druk van Melsele bemoeilijkt het rondspelen van de bal, zodanig dat het aanvallend spel van SJ weinig oplevert. Phil lukt enkele shotjes, en Jordy en Kenneth scoren met drives. De aanvallende motor van Melsele sputtert ook, waardoor Melsele niet verder uitloopt. Echter 18 punten op 2 quarters hoeft geen verdere uitleg.

• Scoutinggegevens gedurende de rust.
Temse neemt 16 verdedigende en 2 aanvallende rebounds
Melsele neemt 9 aanvallende rebounds
Vrijworpen Temse : 3/4,
Balverliezen Temse : 12

• Q3 : 29-46 (11-15)
Doelpoging met 1/2 vrijworpen van Jarno openen de scores voor SJ. Phil lukt een shot, maar dan valt de aanval van SJ terug stil. Ook Melsele lijdt verschillenden balverliezen, maar zij kunnen toch beter afwerken in aanval. Wauter speelt een sterke Q3 en slooft zich met succes uit onder de goal. Maar SJ zal uit een ander vaatje moeten tappen willen zij deze wedstrijd tot een goed einde brengen.

• Q4 : 44/62 (15-16)
Wauter scoort door mooie assist van Kenneth, en Jordy lukt een drive. Melsele houdt echter gelijke tred en scoort telkens tegen. Dave lanceert mooie Quick Break waardoor Hans goed afwerkt. Op 4 minuten voor het einde lukt Jannick een driepunter, wat SJ op 13 punten brengt. Even hadden we nog het gevoel van misschien lukt het nog wel. Maar dan lijdt SJ balverlies en jammer genoeg houdt – op Jordy na – bijna iedereen het voor bekeken. Zelfs teruglopen in defence is er niet meer bij …..

• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Temse neemt 26 verdedigende en 4 aanvallende rebounds.
Vrijworpen Temse 10/18
Melsele nam 12 aanvallende rebounds
Balverliezen Temse : 24
 

An Maes
 

Scheldejeugd Seniors Heren (+5) - Black Boys Erpe Mere A 26/08/2010 

SCHELDEJEUGD SENIORS (+5) – BLACK BOYS ERPE MERE A 26-08-2010

• Q1 : 23-13
SJ moet het zonder Pat (gekwetst) en Philippe (werk) stellen. Ondanks enkele balverliezen kent SJ een goede start met drives van Hans en Jordy. SJ start in een zone en BB heeft het er niet gemakkelijk mee. Ook het kleine veld speelt onze tegenstander parten, en zij stapelen de balverliezen op. Temse zet deze balverliezen telkens om door snelle transitie van defence naar offence. 7’ :13/2 BB probeert een press uit, maar Yannick (met drietje) en Yordy (met drive) brengen hen op andere gedachten. 3’ : 20-8


• Q2 : 37-22 (11-09)
We zien een rommelige start, met balverliezen langs beide kanten. Yelle maakt vroeg in Q2 zijn derde fout, waardoor SJ zonder hem verder moet. Het ontbreekt SJ aan een tikkeltje geluk, en de bal rolt vaak nipt uit doel. Met Wauter, Jelle en Jordy op de bank komt BB t op 6’52 terug tot op 24/17. Dan kent SJ een goeie aanvallende periode en via drives van Dave en Hans en shot van Dave loopt SJ op 4’ uit tot 30/20. De agressieve zone-defence van SJ zorgt voor veel balbezit. De bal wordt snel rondgespeeld, en SJ kiest er zijn beste kansen uit. Dave legt eindscore van eerste helft vast met shotje.
• Scoutinggegevens gedurende de rust.
Temse neemt 12 verdedigende en 5 aanvallende rebounds
Erpe Mere neemt 7 aanvallende rebounds
Vrijworpen Temse : 3/11

• Q3 : 59-34 (22-12)
SJ start met 5 dolle minuten. Ze nemen de ene steel na de andere, spelen snel naar voor en werken goed af. Na 5’ ontnemen zij Erpe Mere hun laatste sprankeltje hoop : 56/28. Daarna wordt het moeilijker om te scoren, maar door de balverliezen en de stevige defence van SJ slaagt ook BB er niet meer in te scoren. Yelle scoort een drietje on the buzzer.

• Q4 : 81/43 (22-9)
SJ blijft goed scoren via shots van o.a. Jelle en Dave. BB kan geen vuist meer maken en houdt het voor bekeken. Bij SJ blijft iedereen alert en dank zei een goede collectieve inzet, haalt SJ deze overwinning vrij gemakkelijk binnen.

• Scoutinggegevens na de wedstrijd
Vrijworpen Temse 13/30 (38%)
Temse neemt 30 verdedigende en 6 aanvallende rebounds.
BB nam 12 aanvallende rebounds

An Maes
 

Latem De Pinte (+5) - Scheldejeugd Seniors Heren 14-08-2010 

        • Q1 : 20-17
Temse start moeizaam, wat niet verwonderlijk is, want de spelers moeten nog aan elkaar wennen. Er worden wel enkele onnodige fouten gemaakt door Temse en Latem komt te veel aanvallende rebounds (4) nemen. Een drietje van Jelle en een drive van Jordy resulteren op 7:20 in 8/5. Maar via scores uit aanvallende rebound en te veel balverliezen loopt Latem op 5:24 uit tot 13/5. Temse schiet wakker en het afstand shot (vooral Jelle, maar ook Jannick en Phill) begint te lukken. Temse maakt een tussensprintje van 7 punten, waardoor op 3:36 de score op 13/12 staat. Latem blijft vechten, en maakt duidelijk dat ze hun vel duur zullen verkopen, Kenneth legt eindscore van Q1 vast op 20/17.
        • Q2 : 32-34 (12-17)
Temse start met snelle aanval waarbij Jordy met mooie drive 2 punten scoort en de fout nog meekrijgt. Maar Latem plaatst dan 6 punten op rij. Jordy en Wouter lukken een 4/4 op de vrijworplijn en na 4:07 leidt Latem nog steeds met 32/24. Temse voelt dat ze uit een ander vaatje moeten tappen, en steekt een tandje bij. Latem scoort niet meer, en Temse plaatst een 0/10. Dit o.a. door shots van Jelle en Wouter die scoort uit aanvallende rebound.
        • Scoutinggegevens gedurende de rust.
Temse neemt 13 verdedigende rebounds
Latem neemt 5 aanvallende rebounds
Vrijworpen Temse : 11/18
        • Q3 : 48-51 (16-17)
Langs beide kanten wordt er een beetje aangemodderd, en na twee minuten staat de stand 34/35. Dan slaat Temse een klein kloofje : Jelle scoort mooie inlegger op assist van Hans, en Jannick scoort met snelle drive. Temse recupereert de bal door double teaming van Jarno en Wouter en Jelle scoort uit verre pas. Op 4:50 is stand 36/44. Temse heeft voor het eerst een kleine voorsprong van 8 punten, maar Latem maakt echt enkele easy baskets. Op het einde van Q3 blijft er maar 3 schamele punten over van deze voorsprong : 48/51.
        • Q4 : 66/68 (18/17)
Latem start sterk, ondanks de goed reboundende Wouter. Op 7:14 leiden zij met 55/51. Temse is op op achtervolgen aangewezen. Er wordt slecht afgewerkt bij Temse en Latem blijft scoren. Pat lukt een mooie drive en kan in een volgende fase op de vrijworplijn nog 2 punten bij plaatsen. Op 4:56 staat de tussenstand 61/55. De laatste minuten worden nog enorm spannend, maar door drives en shots van Jannick (met vrijwillige fout) komt Temse terug tot op 64/63. Pat maakt op 22 sec. van het einde de gelijkmaker 66/66. Latem komt niet meer tot scoren, en Jordy legt op de vrijworplijn de eindscore vast. De eerste officiële wedstrijd van Scheldejeugd was al een echt thriller. Wel leuk om naar te kijken, maar het “hoeft” niet altijd zo spannend hé jongens … ;)

         • Scoutinggegevens na de wedstrijd
Vrijworpen Temse 23/39 (59%)
Temse neemt 26 verdedigende en 9 aanvallende rebounds.
Latem nam 7 aanvallende rebounds

An Maes
 

Donderdag 12 augustus.

Het kamp vandaag begon weer al eens met veel pijn in de spieren maar werd er snel terug uitgelopen. De sfeer was na 3 dagen al optimaal maar werd weer een beetje naar beneden gehaald door coach Thomas die een lelijke short droeg. Het leukste vandaag was het laatste matchke met coach Thomas, met prachtige assist van Olivier! Eigenlijk was het in het algemeen heel plezant met educatieve oefeningen.

Jasper en Willem

Woensdag 11 augustus

Het was heel erg leuk vandaag
We hebben heel veel gesport
We hebben heel veel keer gespeeld
En ik heb heel veel gescoord
We hebben heel veel gelopen
Ik kom graag weer terug morgen
( Maurice)

Ik heb veel plezier gehad
en heel veel gesport en ik kom morgen ook heel graag terug
( ernest)

Het was heel tof , jammer kon ik maar een halve dag blijven. Ik vind
het echt de moeite , moeilijker dan Van Kers.
Leuk om bij de vrienden te zijn en samen te sporten.
( august)

Alles was goed.
( cyriel)

 

Vandaag 10 augustus begonnen we met Thomas ,die had ons de opdracht om passes te geven op verschillende manieren soms ook gekke. Daarna deden we schotoefeningen en een klein wedstrijdje van 3tegen3 zonder dat we het wisten was het al middag. Onze opwarming bij geert met touwtje springen. Daarna oefende we een paar soorten lay-up’s en dan oefende we ons schot nog even.

En dan was het weer tijd voor shooting-contest in1minuut zoveel mogelijk lay-up’s scoren. Dan douchen en naar huis.

 

 

Niels & Jef

Vandaag, 9 augustus, is het basketkamp van start gegaan.
We hebben twee coaches die veel weten van basketbal, coach Geert en coach Thomas.
Deze morgen zijn we begonnen met een groepsopwarming, we trainden zowel balbehendigheid als onze conditie.
Na de die opwarming kregen we training van coach Thomas, vooral op passen.
In de pauze kreeg iedereen een gratis fles water van 2l, maar wie zijn eigen drinken mee had gebracht kon dat natuurlijk ook opdrinken.
Voor we het wisten was het al middag, iedereen die een smos had besteld kreeg er 1 geleverd door tempolunch.
Na de middag was er eerst weer een opwarming tesamen met alle anderen.
Daarna kregen we training van coach Geert, daar trainden we meer op lay-ups en moesten we ook meer lopen.
Om 3 uur begon het shooting-contest, vandaag waren het 10 vrijworpen waarop we zoveel mogelijk moesten scoren.
Toen iedereen hiermee klaar was deden we nog eens met iedereen tesamen een stretching en mochten we ons gaan douchen
 

banner