Error showing flash-object.
HOME  » WEDSTRIJDEN  » Wedstrijd verslagen  » 2011 - 2012

24/03/2012 Bazel - Pupillen SJ 57-37 

Met een stralende zon zijn we op zaterdag 24/03/2012 vertrokken naar Bazel.
Onze supporters zaten in het zonneke op het terras en wij vlogen er in om ons op te warmen. De start verliep moeizaam, vooral omdat wij die parket in de zaal niet gewoon waren en voortdurend uitschoven. Tijdens de match lukte het echter allemaal niet. De passen waren niet goed en de shots gingen niet binnen.
In de 3e quarter kwam er een opflakkering. We vonden ons ritme terug, maar het kwaad was al geschied. En uiteidnelijk zijn we verloren.

Matthias Joris

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN LEDE 18-03-2012 

• Q1 16-23
Vandaag starten we eindelijk terug met een ietwat bredere kern. Er zit zowaar 11 man op onze bank, terwijl er bij Lede maar amper 5 spelers aantreden. Bij SJ is Dave terug op post (uit schouderkwetsuur), Jordy en Nick zijn heelhuids teruggekeerd van hun skiavontuur, en onze bank is aangevuld met het jonge geweld : Olivier, Cedric en Glenn.
Lede heeft weinig verdedigende opties en kiest voor een zone verdediging. Michiel, Pat en Jelle kunnen dan van meet af aan vlot hun drietjes scoren.
Wat ons natuurlijk verrast, is dat er bij SJ ook voor een zone verdediging gekozen wordt, waardoor Lede ook gewoon rustig zijn shotjes kan afwerken.
Na 6 speelminuten kijken we tegen een 9-13 stand aan. Pat scoort nog een drietje , maar Lede neemt te veel aanvallende rebound, en blijft vlot scoren. Pat en Dave lukken ieder nog een shot, waarop Lede hen van antwoord dient, en uitloopt tot 7 punten..

• Q2 41-39 (25-16)
Koen gaat op zijn elan van vorige wedstrijd verder en start met mooie drive. Dave doet steel en lanceert mooie quickbreak waarbij Michiel afwerkt. Pat vult aan met een drietje. Dave lukt nog 1 vrijworp, en Mathias lukt mooi vrij shot na enkele snelle passen tegen de zone van Lede. Toch houdt Lede goed stand. Jordy lukt dan een shotje met fout (2+1) , maar het is Pat die met zijn 4de drietje de gelijkmaker maakt (31-31). Ollivier lukt nog een shotje, en Nick, die ondertussen ook aangetreden is, lukt onmiddellijk drive en drietje (38-37). Pat sluit de Q2 af met weer een drietje.

• Q3 61-47 (20-8)
Jordy start met drive, en Michiel vult aan met een drietje. Nick gaat naar de goal en krijgt een van de weinige fouten mee en zet zijn vrijworpen om. Michiel lukt drive, waarop Pat met een doortastende pas Jordy een mooie inlegger bezorgt. (52-42) Koen lukt nog een vrijworp, maar dan kent SJ aanvallend en verdedigend een klein dipje. Michiel en Nick trekken de boel dan terug op gang door ieder een drive. Nick doet een steel en lanceert Jordy voor een quick breack. Dan wordt er vlot en snel gespeeld tegen een stilaan vermoeid Lede. Koen legt eindcijfers van Q3 vast met mooie score.

• Q4 73-52 (12-5)
Michiel geeft assist aan Koen, en deze werkt af. Dan wordt er 3 minuten niet meer gescoord. Michiel geeft weerom mooie assist en deze keer werkt Dave af. Dan is het de beurt aan Koen om een verre lobpas aan Michiel te geven, waardoor Michiel de score op 67-51 brengt. Michiel en Pat lukken ieder nog een drietje. Gezien de mooie voorsprong die SJ heeft opgebouwd mag onze jeugd eindelijk enkele speelminuten waarmaken. Pat staat dan uiteindelijk met al het jong geweld op het plein, wat wel best een grappige situatie is.

• Scouting items
Verdedigende rebound : 21
Aanvallende rebound : 12
Steels : 12
Balverliezen : 10
Vrijworpen : 4/9 (44%)

An Maes
 

17/03/2012 Pupillen SJ - Sint Niklase Condors 78-60 

Omwille van de examens had geen van mijn spelers dit weekend tijd om een verslagje te schrijven. Bijgevolg kwam dan ook de vraag of ik het verslag niet wou maken. Dus bij deze, zoals beloofd, het verslagje van onze wedstrijd.

Afgelopen weekend speelden mijn pupillen thuis de derby tegen Sint-Niklase Condors. Als coach is het altijd even spannend afwachten hoe de stemming van het team is. “We gaan toch weer verliezen” of “We maken ze in” zijn twee totaal verschillende manieren om aan een wedstrijd te beginnen. Toen het scorebord dan op 4-12 stond, heeft mijn team mij toch positief verrast. In plaats van hun hoofd te laten hangen, zijn ze als team beginnen vechten voor de overwinning. Deze positieve energie werd dan ook beloond bij het eindsignaal. De overwinning is binnen :-D

Basketten, lopen, maar vooral er plezier in beleven zijn de woorden waarmee we de wedstrijd zijn gestart. Onze start was wel gemotiveerd, maar het vertrouwen ontbrak nog een beetje waardoor easy lay-ups werden gemist. Na de 4-12 zijn we beginnen terugvechten waardoor het na de eerste quarter 14-16 stond. Ondertussen verliep alles wat vlotter en met meer vertrouwen. Er werden mooie give ang go’s en fast breaks gespeeld. Aan de rust stond het dan ook verdiend 34-31.

Bij de start van de tweede helft was het doel natuurlijk onze voorsprong behouden, al zou er wel nog voor gevochten moeten worden. Ook de fouten speelden een beetje parten. Jef 3 waardoor hij wat langer op de bank moest blijven zitten totdat Charles er ook 3 had. Niels 3 waardoor die ook eens kon rusten, maar de rebound plots wel heel wat minder was. Het bleef echter niet bij 3 fouten. De laatste quarter stonden we zelfs met vier man op het veld met vier fouten, wat de spanning er nog een beetje inhield. Het zag er even naar uit dat Jef 5 fouten zou krijgen, maar hij wist zowel de eigen kalmte als de kalmte in het team te bewaren samen met Charles. Wat een belangrijke, maar niet te onderschatten, moeilijke taak is van een guard. Alle neuzen wijsden duidelijk in dezelfde richting om de overwinning te behalen. De laatste quarter hebben we dan ook met volle overtuiging gewonnen: 24-9. Het was uiteindelijk Havva die er net voor het einde toch afgefloten werd met haar vijfde fout.

Een hele goede inzet van mijn pupillen: Havva, Dries, Marlies, Jef, Charles, Niels, Jordy en Mehmet! Matthias kon er jammer genoeg niet bij zijn door de examens.

Bedankt voor jullie inzet en proficiat met jullie overwinning!!

Coach Ellen

PS: bedankt voor de verjaardagscadeau é Niels :-D
 

31/03/2012 Pupillen SJ - Optima Gent 101-60 

Tijdens de opwarming deden we niet echt ons best. Maar vanaf de match begon, gingen we voor de overwinning. De refs waren niet goed, ze floten alleen voor de anderen en op het einde ook voor de anderen.
We hebben goed samengespeeld: veel fast-breaks gelopen en mooie 'give-and-go' gezien. Tijdens de match is het goed gelukt voor eerst een ally en direct daarna een bord-ally.
We gingen volop voor de 100. Het waren nog vijf seconden en we hadden 98. Gelukkig had Jef een mooie solo gedaan en maakte het 100e punt + één vrijworp in de laatste second. Zo eindigden we met 101-60! :-P

Charles en Jef

KAMPIOENEN WEDSTRIJD Benj - Hamme 10/03/2012 

Het was de spannendste wedstrijd van heel het seizoen, het was de KAMPIOENENMATCH!

 Maar als ik het goed wil vertellen, moet ik beginnen bij het begin. We zijn allemaal met stress opgestaan en dan vlug naar de sporthal. Wachten op de mand met de tenuetjes . “Ah daar zijn ze” zei de coach. Vlug naar de kleedkamer en omkleden, daarna opwarmen en spelen. “One team”, riepen we in koor. De wedstrijd tegen Hamme kon beginnen.                                       In de eerste quarter waren we slecht aan het spelen,na een peptalk van de coach waren we in de tweede quarter beter aan het basketten en dat bleef zo tot de toeter ging. Op het scorebord stond : 67-41.

 We waren gewonnen, iedereen liep naar elkaar, we stonden te springen en Quince deed radslag (niet dat het perfect gelukt is). Na afloop hebben we de coach onder de douche gegooid en nog een feestje gegeven in de kleedkamer. Speciaal voor ons: HIEPIEPIEP HOERA HIEPIEPIEP HOERA!!!
AM
 

Pupillen SJ - BJM Maldegem A 10/03/2011 

Vandaag 10/03/2012 hebben we een match tegen BBC Maldegem gespeelt !

We zeiden met volle moed dat we met gemak tegen hen gingen winnen , want vorige keer was de match nogal SLOME , en zijn wij natuurlijk gewonnen !!! (: Dus gingen we met volle moed , das al een goed teken !! Maar naarmate de match bezig was , werden we altijd maar minder en minder sterk ! We waren gewoon te traag , we speelden op hun niveau ( en dat is GEEN goed teken ! ) Maar we zijn dan uiteindelijk toch gewonnen met 78-49... (:


Marliessss c; <333
 

Eksaarde - SJ benjamins 25/02/2012 

Op zaterdag 25/02/12 hadden we een wedstrijd tegen Eksaarde.

Om 13 u30 begon de wedstrijd.                                                                                De 1 en de 2 kwarter was de tegenstander beter als ons.Onze def was heel slecht en de 2 kwarter hadden ze 10 punten meer gescoort dan ons.

De 3 en de 4 kwarter was ons def en ons aanval verbetert.                             We veroverden de wedstrijd en we hebben met 69-53 gewonnen

Adem.

HELIOS ZOTTEGEM B - SCHELDEJEUGD SENIORS 11-02-2012 

• Q1 : 20-20
Vandaag treden we jammer genoeg weer aan met een zeer beperkte kern. Ondanks het feit dat uit de thuiswedstrijd bleek dat zone defence tegen Helios niet bepaald een goed idee was, wordt er toch in zone gestart. We missen onze start dan ook compleet en Helios scoort 9 punten op rij. Michiel en Jordy scoren dan na 4 minuten uit drive, maar Helios neemt te vlot aanvallende rebound, en kan hieruit afwerken. Ondanks de sterke defence op Michiel, lukt deze toch een drietje. Nick komt in en lukt onmiddellijk een drive. Jordy scoort dan 2/2 vrijworpen (18-11). Gelukkig wordt er dan vrij snel overgegaan naar man tot man defence, wat ervoor zorgt dat Helios het ietwat moeilijker krijgt. Nick scoort vrijworp, en zet dan screen voor Michiel, welke terug een drietje lukt (20-15). Koen scoort dan uit mooie assist van Michiel. Nick maakt zich in defence zeer nuttig en kan drie maal op rij een interceptie doen. Hij maakt dan nog gelijk met een drietje 20-20.

• Q2 : 37-38 (17-18)
Mathias worstelt met enige foutenlast, en ondervindt nog steeds hinder van zijn voet. Hierdoor kan Olly zijn kans nemen, en scoort als eerste een drietje in Q2. Nick volgt zijn voorbeeld en duwt er ook een drietje bij (26-26). Helios blijft echter aanklampen, en we slagen er niet in om uit te lopen. Dan maakt Jordy 5 punten op rij (drietje en drive), en Olly lukt zijn tweede driepunter. Nick scoort 2 vrijworpen en lukt een drive, waardoor we op 8 punten voorsprong komen. We kunnen deze echter niet vasthouden, en Helios realiseert nog een eindspurt van 7-0 !

• Q3 : 59 – 53 (22-15)
Pat start met drietje en laat dan Nick door assist scoren (41-43). Michiel doet op zijn beurt een steel; Jordy scoort. Jordy lukt terug drive en Pat scoort weer een drietje. Helios blijft echter koppig volgen. SJ lukt er verdedigend niet in om Helios te stoppen. Nick werkt nog ¾ af van op de vrijworplijn (52-53). Maar weer kent SJ een dipje en laat Helios terug een 7-0 plaatsten !!

• Q4 : 80-77 (21-24)
Er wordt een vrijwillige fout op Michiel gemaakt, en deze werkt zijn 2 vrijworpen af. Pat volgt terug met een drietje. Jordy lukt 2 drives (66-61). Nick gaat op zijn sterke elan verder en lukt ook 2 drives waaronder eentje met fout (71-66). Toch blijft het moeilijk om Helios bij te benen. Jordy lukt dan nog een drive. Op 1’57 kijken we tegen een achterstand van 7 punten aan (75-68). Dan lukt Jordy en daaropvolgend Michiel ieder een drietje, waardoor we tot op 3 puntjes komen. Michiel brengt ons met een vrijworp zelfs tot op 2 puntjes (77-75). In de eindfase scoort Helios nog, en Michiel kan nog 2 vrijworpen omzetten. Maar in de slotseconden valt het dubbeltje naar de verkeerde kant, en trekken we weer aan het kortste eind.

• Globale scoutinggegevens
Verdedigende rebound : 23 - Aanvallende rebound : slechts 1
Steels : 12 – Balverlies 16
Vrijworpen : 15/22

An Maes
 

Sgolba Aalter - SJ pupillen 11/02/2012 

We moesten tegen Sgolba Aalter - B spelen.
Toen de mach begon, waren we niet goed bezig.
De tegenspelers bleven maar scoren.
Maar het laatste quart hebben we heel goed gespeeld.
Zo scoorden we weer punten.
We waren blij dat we ons herpakt hebben.
Uiteindelijk hebben we dan gewonnen met 49-51
Als we ervoor gaan, dan spelen we goed, en scoren we zoveel mogelijk.
We hebben ons best gedaan.


Havva
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN BLACK BOYS ERPE MERE 05-02-2012 

• Q1 26-20
Onze seniors moeten deze wedstrijd zien de klaren met 5 seniors en twee cadetten. Dit zal een moeilijke klus worden tegen de derde van de reeks. Michiel start met 2 drietjes, wat SJ al direct vertrouwen geeft. Jordy lukt een drive en een shot en brengt ons op 10-5. Koen krijgt een fout mee na drive, maar kan de vrijworpen niet omzetten. Mathias shot dan raak, maar Erpe Mere kan snel de bal rond spelen tegen onze zone, en krijgt uiteindelijk altijd een vrij (gelukt) shot. Dan lukt Koen een drive (2+1); Pat een drietje en Jordy werkt goed af met shot. Pat legt eindstand van Q1 vast weerom met een drietje.

• Q2 40-34 (14-14)
In de eerste minuten wordt er vrijwel langs beide kanten niet gescoord. Pat gaat dan van start met 4-punter (3+1). Dan in de 5de minuut krijgt Michiel zijn 3de fout, wat met deze kleine kern een jammer feit is. Pat en Koen driven naar doel, en lukken ieder ½ vrijworpen. Door een quick-break van Jordy loopt SJ uit tot 34-25. Koen lukt nog shot, en Jordy blijft goed scoren door drive. Mathias lukt dan nog een jumpshot uit mooie assist van Koen. (40-34) Jammer genoeg kan Erpe Mere de voorsprong van SJ toch nog beperken tot 6 punten vooraleer de eerste speelhelft eindigt.


• Q3 62-59 (22-25)
Jordy gaat van start met een inlegger, en Michiel volgt met drietje en drive (47-41). Pat lukt dan 2 drietjes na mekaar; maar Erpe Mere blijft enorm sterk afwerken en blijft gelijke tred houden. Jordy lukt dan drive en nog eens ¾ vrijworpen. Ook Mathias scoort beide vrijworpen wanneer hij de fout meekrijgt. (60-52). Pat geeft dan mooie assist aan Mathias die ons terug op 9 punten voorsprong brengt (62-53). Dan blijft onze aanvallende motor hangen. Het feit dat Michiel (met foutenlast) op de bank zit is hier niet vreemd aan. Er worden heel wat fouten gefloten en Erpe Mere zet nog menig vrijworp om waardoor ze terug tot op 3 punten komen.

• Q4 77-87 (15-28)
De vraag is uiteraard of onze seniors deze quarter tot een goed eind zullen kunnen brengen. Het merendeel staat al 30 speelminuten op het plein, terwijl er bij Erpe Mere vlot wordt gewisseld. Erpe Mere start al onmiddellijk met een gelijkmakende driepunter. Jordy werkt vanop de vrijworplijn terug goed af met een 2/2. Dan maakt Mathias zijn 4de fout. Erpe Mere blijft maar afwerken met een recordaantal driepunters, en loopt zo terug 8 punten uit. Jordy tracht de schade te beperken en brengt ons met ¾ vrijworpen terug op 5 punten (67-72). De coach van EM neemt dan op 3 minuten van het einde voor ons een onbegrijpelijke beslissing, en neemt zijn topscoorder (39 pnt) op de bank. SJ profiteert daar maximaal van. Jordy lukt drive met fout (2+1), Olly shot binnen, en Michiel maakt ook drive met fout (2+1) en brengt ons zo terug gelijk 75-75. In de laatste 2 minuten ziet de coach van Erpe Mere zich genoodzaakt om zijn topscoorder met ervaring terug in te brengen. Dit - en ook de eenzijdige beslissingen van de refs in deze slotminuten - zorgt ervoor dat Scheldejeugd aan het kortste eind trekt. Toch hebben onze jongens een meer dan verdienstelijke wedstrijd gespeeld, maar jammer genoeg brengt ons dit geen punten op, en zakken we verder naar de gevarenzone af !!


• Scouting items
Verdedigende rebound : 30
Aanvallende rebound : 2
Steels : 8
Balverliezen : 14
Vrijworpen : 18/28 (64%)

An Maes
 

04/02/2012 Pupillen SJ - Baasrode 56-90 

We moesten tegen de panters.
Toen de mach begon, hadden wij eerst gescoord.
1e quart waren we goed, maar de laatste 5 min waren we niet zo goed bezig.
2e quart waren we wel goed bezig het ging vlot. Derde ging niet zo goed.
Er waren ook niet zo goede passen
Maar jammer genoeg hebben we verloren.
het eindigte 56-90

mehmet
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN MELLE VOGELHOEK 29-01-2012 

• Q1 21-21
Michiel vliegt er van meet af aan in en scoort drive na assist van Nick. Jordy werkt dan af na mooie quick-breack met zijn broer (2+1). Nick lukt een mooie drive, en Jordy krijgt de fout mee op aanvallende rebound en lukt ½ vrijworpen. Daarna doet Jordy dat nog eens over , dus terug een ½ vanop de vrijworplijn na drive. Nick brengt SJ op 12-6 na drietje. Melle kan echter terug langszij komen, omdat de zoneverdediging van SJ niet afdoende is tegen de shots van Melle V. Mathias scoort ook ½ vanop vrijworplijn, dan volgt een inlegger van Nick. Michiel en Pat lukken ieder nog drietje, maar dit verhindert MV niet om de Q1 met een gelijkstand af te sluiten.

• Q2 37-33 (16-12)
SJ treedt terug aan, maar start deze keer in man-to-man defence. Olly scoort vanuit een steel, en Michiel geeft mooie assist aan Jordy. Olly lukt nog een shotje en Michiel duwt er een drietje bij (28-26). Michiel geeft mooie assist aan Koen (2+1). Pat scoort vanuit verre pas van Mathias. En Mathias lukt nog jumpshotje. Michiel legt eindcijfer 1ste helft vast door drive.


• Q3 62-55 (25-22)
Ook in deze Q3 bewaart SJ, dankzij een meer dan behoorlijke afwerking, het overwicht. Nick kan via drive met fout ½ afwerken vanop vrijworplijn. Pat doet een steel en geeft mooie assist aan Mathias. Jordy is zoals gewoonlijk snel, en scoort 2 x met een stevige drive. Pat lukt een shot, en Michiel een drietje. Dan is Nick weer aan de beurt, en scoort na assist Mathias. Pat scoort terug een drietje, waardoor SJ op 10 punten voorsprong komt (56-46). Nick werkt terug ½ vrijworpen af , en Mathias lukt terug jumpshot. Jordy lukt weerom drive en zorgt voor de maximale voorsprong. De aanvallende molen was zeer goed aan het draaien, maar dan volgen enkele vervangingen om wat rust te geven aan enige spelers. Michiel scoort nog 1/2 vanop vrijworplijn.

• Q4 83-74 (21-19)
Nick lukt 2 drives achter elkaar, maar ook Melle V. blijft maar aanklampen (66-60). Een drive van Michiel wordt afgewisseld met shot van Matthias. Dan terug drive van Nick, weer gevolgd door shot van Matthias. Niets is echter zeker want Melle blijft SJ op de nek zitten. (72-67). Vooral Jordy en Nick beslissen de laatste minuten van de Q4 : Jordy scoort nog 6 punten, waaronder 4/4 vanop vrijworplijn, en Nick lukt er nog 3. Onze spelers slepen dus een belangrijke overwinning in de wacht, waarin ieder zijn aandeel had. We kregen een mooie wedstrijd te zien, waarin menig speler het beste van zichzelf liet zien, en waarin ook het ploegaspect mooi tot uiting kwam. Proficiat jongens !!

• Scouting items
Verdedigende rebound : 26
Aanvallende rebound : 4
Steels : 13
Balverliezen : 6
Vrijworpen : 16/26 (62%)

An Maes
 

28/01/2012 Pupillen SJ - Bavi Gent 82-36 

Het was een match tegen bavi-gent. De eerste quarter was gemakkelijk. Ze scoorden weinig in het begin waar wij op inspeelde. Op het einde kwamen ze even terug, maar dat helpte niet meer. Wij bleven op kop. Iedereen van onze groep speelde een goede match. De score was 82 - 36 maar algemeen was het een goede match.

Jordy

22/01/2012 BBC Zele A - Pupillen SJ 38-73 

We moesten zondag 21 januari vroeg opstaan om naar zele te gaan.Toen we in

de zaal kwamen deed iedereen zijn trui aan omdat het er zo koud was. In de

eerste helft speelde we niet zo goed en werkte we niet veel af maar in de tweede

helft speelde we veel beter.

We zijn uiteindelijk toch nog gewonnen met 38 – 73 .

veel groeten Niels de Rycke nummer 11
 

21/01/2012 Benjamins SJ - Tigers Evergem 

21/01/2012 Benjamins SJ – Tigers Evergem 82-29


We begonnen niet zo goed aan deze match. We waren nog niet goed wakker en gaven veel slechte passen. Toch eindigden we de eerste quarter met 18-7.
De tweede quarter verliep al veel beter. We speelden goed samen en konden vlotter scoren.


Tijdens de rust had de coach van Evergem zijn spelers gevraagd om meer te scoren, wat ze ook deden in de derde quarter. Alhoewel ze maar met 6 spelers waren, lieten ze mooie basket zien en leken ze nog niet vermoeid. Ons spel verliep opnieuw slordiger en een time-out van onze coach was nodig.


Dankzij onze enthousiaste supporters ging het in de vierde quarter terug veel beter en Adem scoorde vlotjes via goed samenspel en… het bordje :-).

Freya
 

SCHELDEJEUGD SENIORS JEUGD GENTSON B 15-01-2012 

• Q1 : 19-24
De eerste minuten van de wedstrijd gaan beide ploegen gelijk op. Nick doet een inside drive en Michiel scoort vanuit een snelle lay-up. Nick duwt er nog een drietal punten bij (2+1). Michiel scoort dan nog dank zij snelle aanval samen met Jordy en Mathias. Maar dan valt de aanvallende motor stil ( de verdedigende werkte helemaal al niet fantastisch). Coach Gibbe wordt verplicht om in een time-out eens orde op zaken te stellen. Michiel start na deze time-out onmiddellijk met een bom. Dave en Mathias nemen te snel een shot, en Gentson profiteert hiervan om tot 7 punten uit te lopen. Door 2 driepunters van Michiel en Pat en een drive van Jordy komt SJ toch terug tot op 2 punten. Gentson blijft echter goed af werken, en we moeten gaan rusten met 5 punten achterstand.

• Q2 : 42-36 (23-12)
Koen start de Q2 met drive waarbij hij een fout meeneemt (1/2). Na een drive van Jordy en Olly en een bom van Michiel zien we na 5 minuten nog steeds tegen een voorsprong van 6 punten op (27/33). Dan kent SJ toch een betere periode waarin goed wordt afgewerkt. Pat lukt een shot, en krijgt bij een steel aan de overkant een fout + technische fout mee. Pat werkt zijn vrijworpen tegen ¾ af. Dan scoort Jordy 5 punten op rij, en brengt zo SJ op voorsprong (35/34). Mathias lukt nog een shot en dan spelen onze jongens als vanouds met een snelle transitie naar offence, met o.a. Mathias, Michiel en Jordy, waarbij Jordy de eindcijfers van Q2 vastlegt.

• Q3 : 62-57 (20-21)
Ook in deze Q3 blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nick zat ondertussen al met foutenslast op de bank. Koen start met enkele drives, maar kan jammer genoeg de vrijworpen niet omzetten. Gentson scoort dan 2 x tegen. Gelukkig is Michiel vandaag goed bij shot en duw er nog een drietje bij. Jordy maakt deze keer 7 punten op rij door drives en vrijworpen. Pat lukt ook nog driepunter. Gentson is echter niet in het minst geïntimideerd en blijft gewoon netjes tegen scoren. Michiel lukt dan nog drietje en Jordy scoort 2/2 vrijworpen vanuit mooie pas van Nick.

• Q4 : 72-78 (10-21)
Jordy lukt door o.a. een half-afstand-shotje weer 5 punten op rij. Michiel doet dan op zijn beurt weer een duit in het zakje en lukt dan ook weer een 5-tal punten. Maar jammer genoeg moet er in basket niet alleen gescoord worden, het is ook de bedoeling dat de tegenpartij VERHINDERD wordt om te scoren. En hier wringt in deze wedstrijd het schoentje een beetje. Op 2 minuten van het einde staan beide ploegen weer nek aan nek. Maar dan is het alleen Gentson dat in deze beslissende fase nog kan scoren, waardoor we uiteindelijk met 6 punten “den boot in gaan”.

• Globale scoutinggegevens
Aanvallende rebound : 6 – Verdedigende rebound : 33!!
Steels : 7 – Balverlies 11
Vrijworpen : 17/33 (52%)

An Maes
 

14/01/2012 Pupillen SJ - Jeugd Gentson 100-35 

We begonnen de wedstrijd al goed met een paar fast-breaks en mooie combinaties. In de eerste minuten konden we al vaststellen dat Optima Gentson geen tegenpartij was voor ons. We speelden regelmatig en scoorden telkens ongeveer 25 punten per quarter, ook al konden de lay-ups beter. Iedereen uit onze groep scoorde en dat vonden we allemaal wel fijn. De eindstand was 100-35 voor Temse. Marlies, bedankt voor de traktatie van het 100ste punt!

Jef
 

Assenede - Benjamins SJ 8/01/2012 

Het was uitkijken wat de winterstop met onze ploeg had gedaan.
We stonden halfweg competitie dan wel aan kop van het klassement, andere ploegen zitten ook niet stil wanneer er geen wedstrijden zijn.
Met acht spelers zakten we af naar het barre Assenede.

Assenede, voorlaatste met enkel winst tegen Bazel, bleek niet spectaculair sterker dan in de heenronde.
Al vlug bleek dat we geen schrik moesten hebben en na 10’ stond het 0 – 17, zonder dat we op het gaspedaal moesten duwen. Een aantal goeie drives + goeie assists en sterk verdedigen hielp ons deze match naar onze hand te zetten.
Na een halve wedstrijd stond het 4 – 33 en zoals dat gaat, nemen we het dan wel eens te gemakkelijk op.

Na de appelsienen (de rust) kwam de thuisploeg snediger op het veld, doch afwerken was er bij hen niet echt bij.
Wij leken een beetje in slaap gewiegd met wat wanorde en pingpongbasket tot gevolg, maar konden ons toch herpakken door ons systeempje te spelen.
10-61 was het na een niet te moeilijke wedstrijd.
Als opwarmer voor de grote kleppers niet slecht, maar we zullen toch beter naar onze coach moeten luisteren als het er op aan gaat komen!


Quince R
 

07/01/2012 Hamme - Miniemen SJ 114-58 

BBC HAMME vs BBC SCHELDEJEUGDTEMSE

Het was een leuke en sportieve wedstrijd.

We hebben ons best gedaan maar we zijn toch verloren.

Maar ik vind het niet erg want we hebben heel veel lol gemaakt,

maar het zou nog leuker zijn als we winnen.

Op naar de volgende match en hopelijk dat we op die match

dubbel zoveel lol maken!

groetjes LARBI BAITAR THE NUMBER 9 OF THE miniemen

07/01/2012 Hamme - Pupillen SJ 52-77  

De match begon zeer vroeg, dus met zeer luie spelers zijn we vertrokken naar Hamme.

In begin wat slordig bezig maar, uiteindelijk toch goed gespeeld.

Veel fast breaks gedaan, give and go der wat in gestoken.

De bal werd vlot doorgegeven, hierdoor zijn we uiteindelijk gewonnen!!

De eerste match vant jaar is binnen!  :-)

Charles 10
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN HOUTEM 18-12-2011 

• Q10-15
Bij SJ is het net “tien kleine negers”. De Seniors waren vandaag maar met 5. Dave is nog steeds gekwetst, Wouter en Jannick hebben afgehaakt. Jelle had verplichtingen op zijn werk, (heethoofd) Michiel was geschorst. De ploeg werd aangevuld door eigen jeugd Olivier, Frederic, Cedric en Glenn. Na 2’ scoort Nick een eerste maal voor SJ en zet ook zijn vrijworp om. Onze zoneverdediging is weerom iets te traag voor de snelle passen , waardoor Houtem een 0-5 plaatst. Aanvallend nemen we dus echt een moeizame start, maar dan lukt Koen een sterke drive en Jordy een shotje (8-15). Nick en Jordy scoren ieder nog 1 /2 vrijworpen.

• Q2 24-26 (14-11)
De Cé doet zijn intrede en lukt al onmiddellijk een drive. Jordy laat SJ nog een puntje dichter komen van op de vrijworplijn, en krijgt dan mooie assist van Cé, waardoor SJ gelijk komt (15-15). Het is ook weer Jordy die SJ voor het eerst voorbrengt met een drive. Nick gooit op zijn dooie gemakje (zo lijkt het toch) een drietje binnen (20-18). Dan duwt Houtem eens op de gaspedaal, en ze plaatsen een 0-6 en komen zo weer 4 punten voor (20-24). Pat krijgt 2 aanvallende fouten aangesmeerd, en moet met 3 fouten gaan zitten. Jordy en Koen scoren ieder nog 2/2 vrijworpen, en houden het verschil aan de rust nog beperkt.

• Q3 36-40 (12-14)
Langs de SJ kant stapelen de missers zich op, en Houtem profiteert hiervan. Zij plaatsen zo maar even een 0-9. Nick lukt dan een drive, en er wordt mooi gecombineerd met een drive van Jordy als afsluiter. Er wordt echt gerommeld en grof gespeeld, blijkbaar is dit het signaal voor de refs om wat strenger te fluiten. Pat krijgt fout mee en lukt zijn 2 vrijworpen, Cé duwt er ook eentje bij, en Jordy lukt nog drive met fout (33-40). Nick beperkt het verschil en scoort zijn tweede driepunter van de wedstrijd.

• Q4 47-58 (11-18)
De eerste 2 minuten wordt er niet gescoord. Houtem krijgt dan 2 technische fouten en Pat scoort ¾ vrijworpen. Jordy scoort nog 1 vrijworp, en Cé scoort vanuit mooie give en go met Pat. Pat shot een drietje binnen en Jordy maakt weerom gelijk met een 2/2 van op de vrijworplijn (47/47). Jammer genoeg blijkt dit onze laatste score te zijn. Onze afwerking laat het afweten, en Houtem is in de slotminuten het meest koelbloedig. Toch hebben onze seniors aangevuld door onze jeugd een meer dan verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen het hoger geplaatste Houtem.

• Scouting items
Verdedigende rebound : 30
Aanvallende rebound : 6
Steels : 6
Balverliezen : 10
Vrijworpen : 20/32 (63%)

An Maes
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN SPARTA LAARNE 11-12-2011 

• Q1 9-13
SJ treedt terug met beperkte ploeg aan. Nog steeds geen nieuws van Jannick en Wouter. Andy en Dave zijn gekwetst; Jelle moest werken. Jordy opent de wedstrijd met drive en fout, maar zet vrijworp niet om. Michiel laat zijn broer met mooie assist scoren. Laarne profiteert van de ruimte die ze krijgen door de zone defence en blijft meer dan behoorlijk afwerken. Bij SJ daarentegen draait de aanval wat vierkant. Jordy lukt dan toch een shotje van opzij, en Pat krijgt een fout op een driepuntshot, en zet zijn 3 vrijworpen om.

• Q2 28-25 (19-12)
Pat start met mooie score inside, en maakt dan de gelijkmaker met een shotje 13-13. Michiel lukt een drive en Pat shot weerom raak. Het is echter Koen – die aan een sterke periode bezig is – die SJ voor het eerst op voorsprong brengt met een overtuigende inside move 19-18. Laarne blijft echter vlot scoren via nr. 15. Zij spelen de bal snel rond tegen de zone defence en krijgen zo telkens hun vrij shot. Pat krijgt terug een fout mee op zijn drietje en zet 2/3 om. Daarop volgend scoort Pat nog een drietje. Jordy doet nog 2 x een drive, eentje met fout 2/2 en eentje zonder meer : 28/23.

• Q3 45-39 (17-14)
Ondertussen schakelt SJ over naar man-to-man defence waardoor het bij Laarne aanvallend iets minder vlot loopt. Wij kijken angstvallig toe, want we weten dat we deze wedstrijd minder vervangmogelijkheden hebben. Mathias gaat van start met een gelukt shotje, en dan plaatst Nick in zijn dooie eentje met lay-back, drietje en drive een 7-0 : 37-27. Jordy lukt dan nog een shotje, en Pat duwt er weer een driepunter bij. Jordy en Michiel doen nog ieder een drive maar werken minder goed af op de vrijworplijn. Pat sluit Q3 af met 2/2 vrijworpen.

• Q4 65-49 (20-11)
Mathias laat zich opmerken door een 4-punter (3+1). Ondertussen maakt ook Olivier zijn opwachting, en scoort ook een drietje: 52-41. Laarne krijgt het wat moeilijk en begint wat te zeuren, waardoor ze een technische fout meekrijgen. Pat zet vrijworpen niet om, maar Michiel lukt bij balbezit toch een drive. Een alerte Koen scoort mooi vanuit een aanvallende rebound : 56-43. Pat doet een steel op de top en scoort hieruit. Michiel scoort nog vanuit steel en lukt nog een 2/2 op de vrijworplijn. Als afsluiter van een mooie wedstrijd scoort Pat nog een verre driepunter.

De wedstrijd was geslaagd en dit konden we vieren op onze Kerstmarkt !!

• Scouting items
Verdedigende rebound : 31
Aanvallende rebound : 4
Steels : 9
Balverliezen : 7
Vrijworpen : 15/30 (50%)

An Maes
 

HAANTJES OUDENAARDE B - SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN 4-12-2011 

• Q1 29-22
SJ moet de verre verplaatsing afleggen met maar slechts 7 spelers. (Dave, Andy gekwetst, Jannick en Wouter afwezig zonder verwittigen). Tot overmaat van ramp stond Michiel ziek op het plein. Zoals de stand al verraad, werkt Haantjes duchtig af, ze staan niet voor niets ongeslagen op de eerste plaats. Toch start Michiel met een gelukte drive en Pat vult aan met driepunter. Mathias houdt SJ langszij en scoort vanuit een aanvallende rebound. Michiel scoort opeenvolgend een drive (na assist van broer Jordy) en een drietje (12-12). Haantjes blijft steeds binnen shotten, maar Michiel doet een knappe tip-in. Nick wordt mooi aangespeeld en smeert Haantjes een fout aan, waarbij hij de 2 vrijworpen omzet. Dan volgen enkele balverliezen, waardoor Haantjes een 8-2 kan plaatsen. Zij laten deze kansen niet liggen. Michiel scoort vanop vrijworplijn nog een 2/2, en Koen maakt een goede beurt, en scoort onmiddellijk inside. Jordy sluit af met Drive.

• Q2 46-38 (17-16)
SJ neemt een slechte start, en incasseert een 8-0. Koen besluit dan dat het genoeg geweest is, en scoort 4 punten op rij. Nick lokt inside terug een fout uit en zet 1 vrijworp om. (40-29) Haantjes is er blijkbaar niet gerust in, en pakt uit met een press. Nick scoort terug 2 ptn. vanop de vrijworplijn, en Koen werkt terug sterk af onder doel. Nick scoort dan uit een mooie combinatie met Mathias. Jordy scoort ook nog 2 ptn. vanop vrijworplijn, en Pat lukt als afsluiter nog een drietje.

• Q3 63-54 (17-16)
SJ blijft goed standhouden, en Michiel start terug met een geslaagde backdoor. Ondanks het feit dat hij snipverkouden is, blijft hij toch vlotjes scoren. Nick legt er eentje binnen vanuit een aanvallende rebound. En Jordy en Michiel lukken nog een drive, waardoor SJ op 6 punten komt. Michiel doet een steel, maar heeft dan een ongelukkig balverlies (anders had SJ op 4 punten gekomen !). Jammer genoeg krijgt Haantjes geen dipje, ze blijven maar druk zetten en vlot scoren. Op dit belangrijk moment volgen er ook enkele dubieuze beslissingen van de refs in het nadeel van SJ., waardoor Haantjes weer terug uitloopt (57-46). Jelle scoort dan 2 maal op rij, en Mathias lukt 2 vrijworpen. Michiel legt eindscore vast na assist van Pat.

• Q4 100-71 (37-23)
De druk wordt door Haantjes nog fel opgevoerd, en de home-refs laten hun maar begaan. Jelle scoort vlot door goede passing tegen de press en Pat vult aan met drietje (76-59). De drietjes blijven bij Haantje ook vlot binnengaan, en zij lopen zo verder uit. Jordy lukt drive, en Pat sluit terug aan met drietje. Jordy laat Nick via mooie assist scoren, maar daarna plaatst Haantjes weer een 8-0 (89-66). Jordy maakt nog 2 punten vanop de vrijworplijn, en Michiel sluit af met een drietje. Haantjes heeft de 100 geroken, en er staat geen rem meer op dit team. Zij slagen er dan toch nog net in om deze 100 punten te behalen. Het mag wel gezegd worden dat ons SJ team gedurende 3 quarters een mooie prestatie heeft neergezet en mooi samenspel heeft laten zien, zij hebben Haantjes meer dan eens het vuur aan de schenen gelegd. Deze eindstand weerspiegelt hun prestatie NIET .

An Maes
 

FENIKS GENT A - SCHELDEJEUGD SENIORS 19-11-2011 

• Q1 : 19-27
We kwamen 4 speelminuten te laat, aangezien dames seniors op jeugd Gentson moesten spelen. Maar gelukkig was onze assistent scouter Glenn in de tribune zich vlijtig van zijn job aan het kwijten. Hij wist me al onmiddellijk te vertellen dat Pat terug gestart was met een 4-punter (3+1). Bij Nick zagen we al 3 “2”-tjes staan, en bij Michiel zelfs 4 “2”-tjes. Dus we keken na 5’ tegen een mooie score 10-18 aan. Daarna zijn er wel wat missers door overhaastig spel. Michiel blijft aanvallend heel actief en zwiert op enkele minuutjes 5/5 vrijworpen binnen, en een gelukte drive. (13-27) Feniks blijft echter niet bij de pakken zitten en plaatst een 6-0, waardoor ze toch nog niet meteen uitgerangeerd zijn.

• Q2 : 28-41 (9-14)
Ondanks dat Scheldejeugd niet voltallig was (Jordy geschorst, wel als toeschouwer, Andy gekwetst, Jannick met vakantie), bleven zij toch op hun aanvallende elan verder gaan. Wouter post op en wordt foutief gestopt, hij zet zijn 2 vrijworpen om. Pat lukt een shotje, en Michiel scoort 2 punten na assist van Wouter (22-33). Opnieuw doet Michiel een drive, waarbij hij de fout meekrijgt (2/2) . Mathias en Michiel maken een mooie combinatie, waarbij Mathias het doel maakt. Michiel scoort nog uit assist van Dave, en Pat sluit af met shotje (24-41).

• Scoutinggegevens na de 1ste helft
Aanvallende rebound : 5 – Verdedigende rebound : 17
Steels : 10 – Balverlies 7
Vrijworpen : 11/11 !!

• Q3 : 43 – 56 (15-15)
Scheldejeugd raakt moeilijk tot scoren. Er wordt ongestructureerd en holder de bolder gespeeld. Pas na 2’30 jaagt Michiel het eerste drietje door het net. Nick lokt een fout uit bij een drive, en werkt zijn 2 vrijworpen naar binnen. Ook Pat, Jelle, Dave, Michiel en Nick staan vervolgens op de vrijworplijn. Er wordt vuil gespeeld, gelukkig hebben we deze wedstrijd een kundige ref. (Ja je leest het juist , één … geen twee).

• Q4 : 62 – 73 (19–17)
Scheldejeugd start zwakjes. Misschien speelt het feit een rol dat noch Jordy (geschorst) noch Dave op dat ogenblik op de spelverdeling staat. Er zijn enkele balverliezen, en Feniks weet hiervan te profiteren. Pat geeft mooie assist aan Jelle (47-58). En Pat smijt een bom binnen (47-59). De Pat is nog goed wakker, want hij doet een steel en realiseert een quick breack met Michiel die afwerkt (48-63). Buiten een shotje van Michiel en een drive van Nick, worden verder alle scores gemaakt van op de vrijworplijn, door o.a. Pat, Michiel en Dave. Het begint stilaan te blijken dat de losse handjes en potig spel van Feniks NIET rendeert. Scheldejeugd maakt maar liefst 27 punten (meer dan 1/3) van op de vrijworplijn.

• Globale scoutinggegevens
Aanvallende rebound : 6 – Verdedigende rebound : 36!!
Steels : 12 – Balverlies 16
Vrijworpen : 27/34 (79%) !!

An Maes
 

BBC Jeugd Gentson - Dames SJ 19-11-2011 

Met onze vorige wedstrijd tegen Jeugd Gentson nog vers in het achterhoofd, trokken we naar Gent, vastberaden om deze keer wel aan het langste eind te trekken. We moesten het wel zonder Maaike, Tina en Tinneke stellen omdat zij andere verplichtingen hadden.


Tijdens het eerste kwart kwam er van scoren niet veel in huis en dit voor beide ploegen, vandaar de volgende stand: 2 - 5 .


Het tweede kwart moet in tijd langer geduurd hebben dan het eerste want de refs kregen precies door dat ze bij fouten mochten fluiten en het spel stilleggen. Stand na 2e kwart: 16 - 22 .


Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft waarin er even hard gespeeld werd als in de 1e. Uiteindelijk konden we na een spannende wedstrijd toch de overwinning binnenhalen met 48 – 60.
We hebben hiervoor moeten vechten (soms leek het bijna letterlijk ), maar het was toch verdiend.

Cindy
 

19/11/2011 B.J.M. Maldegem - Pupillen SJ 27-97 

We hebben tegen B.J.M. Maldegem gespeeld. We waren goed begonnen want na 2 minuten hadden we al gescoord. In het eerste kwart hadden we al 20 punten gescoord. We waren goed aan het spelen. Het tweede en derde kwart was hetzelfde. We bleven maar scoren tot het vierde kwart.
In het vierde kwart begonnen te tegenspelers harder te spelen. Ze waren ineens heel actief. Wij waren op het einde wel al moe. Maar we gaven het niet op. We hadden met 97-27 gewonnen.

Hadden we 120 punten gescoord, zou Tania ons trakteren voor een zak chips. Maar jammer hadden we 23 punten minder. Hopelijk volgende keer scoren we 120 punten.

Ik vond dat we heel goed gespeeld hebben.

Havva
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN BLACKHAWKS GENT LAARNE C 13-11-201 

• Q1 24-14
Ondanks afwezigheid van Jelle, Jannick en Andy, start SJ aanvallend sterk aan de wedstrijd. Mathias start met 2/2 vrijworpen na assist van Pat, en Pat scoort 4 punter (3+1). Michiel peert er ook een drietje in, en lukt drive na assist van Dave. Blackhawks blijft aanvankelijk goed meedraaien, maar krijgt dan toch een 7-0 aangesmeerd door o.a. nog een drietje van Dave en een mooie combinatie van Dave en Pat, waarbij Pat inlegger afwerkt. Jordy duwt er nog een puntje bij vanop de vrijworplijn. En Scheldejeugd zet een mooie laatste offence in scène, waarbij Pat de eindscore met drietje vastlegt on the buzzer.

• Q2 49-38 (25-24)
Jordy en Dave openen de Q2 met telkens een drive (2 + 0/1) met fout. Pat zwiert er nog een drietje bij, maar BH blijft zich goed verweren. Ze spelen niet de mooiste basket, maar blijven op onorthodoxe manier scoren. Na 4 speelminuten hebben beide ploegen al 5 ploegfouten, score 35-26. Michiel scoort dan 2/2 vrijworpen, en lukt een drive van baseline tot baseline. SJ blijft vlot aanvallen via drive van Jordy, shotje Pat, en inlegger Mathias, score 17-31. Ook vanop de vrijworplijn wordt er behoorlijk afgewerkt door Michiel en Jordy. Toch blijft BH degelijk weerwerk bieden want in de slotminuten plaatsen zij nog een 0-7 waardoor ze de voorsprong van SJ toch nog kunnen beperken tot 11 punten.

• Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 18 - Aanvallende rebound : 4
Steels : 5 - Balverliezen : 13 !!
Vrijworpen : 12/20

• Q3 74-50 (25-12)
Waarschijnlijk werd er in de kleedkamer besproken dat SJ eens op “zijne gas” moest trappen. Pat, Nick, Michiel, Dave en Jordy hebben goed geluisterd, en smijten alle 5 een bom binnen. Nick lukt mooie inlegger na assist van Michiel, en Michiel doet hetzelfde na assist van Pat. Ja, er wordt mooi gecombineerd door SJ! Ondertussen leidt SJ met 68-47. Jammer genoeg is het enige antwoord van BH vrij grof en agressief spel. Michiel duwt er dan nog maar een drietje bij, en Mathias lukt nog vrijworp. Wouter lukt mooie drive na assist van Michiel en legt de eindscore van Q3 vast op 74-50.

• Q4 100-64 (26-14)
Onze jongens blijven op hun aanvallende elan verder gaan. Michiel lukt drive na assist van Mathias. Pat perst er weer een drietje in, en Jordy lukt shotje , tussenscore komt op 81-55. BH komt nog moeilijk tot scoren, en het wordt een eenzijdig SJ feest. Michiel, Jordy, Dave en Nick scoren vlotjes met mooie combinaties, en ook Koen werkt af met mooie inside beweging. Score komt op 93-56. We beginnen zo stilaan naar de 100 te lonken, en ons SJ team heeft het ons – supporters – dan ook gegund. De Nick heeft zijn verantwoordelijkheid genomen, en heeft de tournee generale voor zijn rekening genomen !!

• Scouting items
Verdedigende rebound : 38 !! - Aanvallende rebound : 10
Steels : 8 - Balverliezen : 17
Vrijworpen : 17/30 (57%)

An Maes
 

12/11/2011 Pupillen - Bazel 64-49 

Hey,

op zaterdag 12/11/2011 moesten we spelen tegen BBC Bazel.

Vanaf het begin van de match waren we al bliksemsnel in actie, zodanig zelfs dat we de eerste 3 minuten al 14-0 voor stonden. Iedereen was goed wakker, we gingen voor de overwinning!

Er werden hele mooie passen gegeven en de lijnen van de give-and-go werden goed gelopen. Tijdens de rust stonden we al 40-20 voor.

In de 3de quarter bleef alles vlotjes lopen. Iedereen heeft in heel de match eens kunnen scoren. We zijn uiteindelijk gewonnen met 10 punten meer dan de tegenploeg.

Proficiat!

Matthias Joris #5

06/11/2011 Gembas Knesselare - Dames SJ 26-45 

We moesten het voor deze match stellen zonder Maaike, want Thanée werd vandaag gedoopt. Onze tegenstanders van vandaag waren de dames van Knesselare. Op papier zeker een haalbare kaart. Maar toch gingen we maar aarzelend van start. Na vijf minuten gespeeld te hebben was de stand nog steeds 1-1 (een vrijworp van Vanessa). Daar kwam echter verandering toen Tineke haar optrede maakte ;-). Ze knalde vier driepunters na elkaar staal hard binnen en bracht ons zo op een voorsprong. Ook Tina wist enkele goeie acties inside te maken. Zo konden we de rust met een voorsprong ingaan.

In het derde en vierde kwart slaagden we erin om onze voorsprong te behouden. Echt heel hard uitlopen deden we wel niet. Dit was de verdienste van de harde defence van Knesselare. Soms zelfs iets te hard, maar de refs zagen er echter geen graten in. Toch wisten Sofie en Vanessa enkele mooi acties uit te voeren. Sofie wist te scoren op een mooie back- door. En Vanessa shotte ook enkele ballen mooi binnen. Ook Kim deed inside enkele goeie bewegingen, maar de ring van Knesselare werkte niet echt goed mee. Ellen wist te scoren van op de vrijworp lijn. En in defence leverde An en Cindy goed werk. Waardoor Knesselare ons niet meer kon bijhalen. Naar het einde toe ging Knesselare pressen. Maar dit was geen probleem voor onze guards Laura en Tinneke, zij dribbelden de bal vlot over. Verder kabbelde de wedstrijd gewoon wat verder. In aanval was er bij beide ploegen bij momenten niet al te veel te beleven. Op het einde zorgden de refs toch nog voor enige opschudding. Toen zij Laura van het veld stuurde met een vijfde fout . Wat overigens niet terecht was. We sloten deze match af met een 26-45 overwinning. Terecht volgens mij want wij waren toch wel de beter ploeg. Al hebben we volgens mij wel al beter matchen gespeeld dit seizoen.

Groetjes Dorien
 

06/11/2011 Tigers Evergem - Pupillen SJ (beker) 80-51 

We moesten tegen tigers evergem, wij hadden eerst gescoord.

Toen was evergem voor ons 4-2 en dan herpakte wij ons opnieuw.

Toen was het 30-30.

We speelden heel goed. maar jammer genoeg heeft evergem gewonnen

Mehmet

30/10/2011 BS Erembodegem - Dames (beker) 51-75 

Afgelopen weekend zijn we op verplaatsing geweest naar Erembodegem. De wedstrijd zijn we begonnen met tien man. Cindy kon er deze week niet bij zijn. Ook de coach was afwezig deze wedstrijd. “Er hing toch niets meer aan vast”.

Gelukkig hadden de dames er meer zin in en zijn we met goede moed aan de wedstrijd begonnen. Het vervangingssysteem liep goed in de eerste helft dus hebben we dit doorgetrokken naar de tweede helft. Enkel Sofie wou daarin even dwarsliggen :-D (Niet vergeten om ijs te leggen e :-P)

Bij de eerste vervanging halverwege het eerste kwart was het 8-7. We draaiden nog mee en het kon nog alle kanten uit. Na het eerste kwart stond het 8-17 en was het wel al duidelijk dat de overwinning zeker haalbaar moest zijn. We hebben elkaar goed aangemoedigd, er is goed in team gespeeld en we hebben ons niet druk gemaakt in de refs of de tegenstanders. Wat we niet van den 11 van de tegenpartij kunnen zeggen :-P Frustraties alom :-D

De verdediging kon op sommige momenten wel beter. Dorien moest echter bovenaan in zone wat ze al een tijdje niet heeft gedaan, waardoor het team elkaar terug wat moet vinden qua afspraken enzo, maar we hebben het er toch goed vanaf gebracht. Foutje van de coach :-D

Het leukste vond ik dat we allemaal voldoende geduld hadden om onze systemen te laten roteren, waardoor er terug meer open shotkansen kwamen of meer gaten waren om door te driven. Kortom leuke sfeer met een verdiende winst als eindresultaat: 51-75.

Groetjes,
Ellen
 

SCHELDEJEUGD SENIORS DAMES - STARS GENT C 23-10-2011

SCHELDEJEUGD SENIORS DAMES – STARS GENT C – 23-10-2011

• Q1 17-8
Vandaag hadden we er allemaal zin in, want het zat er in dat we nog eens een overwinning zouden kunnen boeken. Stars Gent C is een jong team. Wij startten in een zone defence, en Stars wist hier niet echt goed raad mee. We zijn goed blijven praten tegen elkaar en hebben zo de tegenpartij tot een minimum aan score gedwongen. Aanvallend waren het vooral onze centers die de scores vastlegden, met vooral Tina die heel trefzeker was, en enkele steels voor haar rekening nam. Tinneke sloot af met drietje.

• Q2 40-11 (23-3)
De scores van deze Q2 spreken voor zich. Op onze defence valt echt weinig aan te merken. We blijven druk zetten in een actieve zone, en laten maar drie luttele punten scoren in defence. In offence spelen we snel. Vanessa zorgt vaak voor de verdedigende rebound, en lanceert zo meer dan eens een snelle offence. Onze passen zijn deze wedstrijd haarscherp, en we weten hier allemaal afwisselend uit te scoren. We gaan rusten met een mooie score, en weten dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is.

• Q3 51-23 (11-12)
Stars Gent C speelt hier een van zijn beter quarters. Hun coach (volgens mij iets later gearriveerd) brengt enkele wijzigingen aan in hun offence, en deze begint vlotter te draaien. Bij ons wordt er iets te overhaast gespeeld en er wordt minder goed afgewerkt. Laura lukt een drietje, en de rest van de score neem ik voor mijn rekening.

• Q4 57-31 (6-8)
Zwakke Q4 langs beide zijden. 6-8, hier valt dus niet zo veel over te vertellen. We zijn toch blij dat we na enkele verlieswedstrijden, terug een positieve en winnende wedstrijd was. Vooral de eerste helft was echt sterk. Het is leuk om te voelen dat onze inspanningen op training dan vruchten afwerpen. Hop naar de volgende wedstrijd (en hopelijk terug naar een overwinning …)

An Maes
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN - HELIOS ZOTTEGEM 23-10-2011

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN – HELIOS ZOTTEGEM – 23-10-2011

• Q1 15-11
Wouter start de wedstrijd met mooie aanvallende rebound en assist naar Mathias, en Pat volgt met drietje. De guard van Helios zet echter een sterke defence neer en maakt het Jordy zeer lastig. Deze guard kegelt er ook enkele drietjes in, waardoor we na 5’ op een 7-6 score aankijken. Onze Michiel lukt echter ook terug een drietje en krijgt een fout mee bij drive. Nick scoort ook nog uit drive, en Jannick is alert en werkt een inlegger af na steel. Toch kan Helios nog enkele malen inside scoren. SJ speelt dus een goede Q1, waarin zij het overwicht bewaren. Men kan nauwelijks zeggen dat SJ “niet gefocust” aan de wedstrijd begon!

• Q2 27-39 (12-28)
Helios raakt goed op dreef, en start al onmiddellijk met enkele rake shots. Dave lukt mooie lay-back, maar dit zal jammer genoeg maar een van de weinige scores zijn in deze Q2. De defence gaat moeizaam, ons netje wordt gewoon aan flarden geschoten. Toch blijft SJ (lees coach) volharden in de boosheid. De zone defence wordt gewoon aangehouden, ondanks het zware geschut van Helios. SJ krijgt maar liefst 28 punten tegen in deze Q2! Andy, Jelle en Jannick bieden nog enig weerwerk in offence. Maar we kunnen stellen dat er toch al een kloofje geslagen is door Helios.

• Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 13
Aanvallende rebound : 6
Steels : 4
Balverliezen : 10
Vrijworpen : 2/3

• Q3 41-48 (14-9)
Michiel maakt terug zijn opwachting, en mist zijn start niet. Hij begint al onmiddellijk met drietje, opgevolgd door drive van Nick. Michiel lukt dan nog shotje. Zottegem blijft echter ook afwerken. Na een drive van Jordy komen we op 9 punten. Mathias neemt aanvallende rebound en scoort hieruit. Michiel post op (de mis-matchen werden te weinig uitgebuit) en scoort hieruit. SJ beëindigt de Q3 met een mooie gelukt quick-breack van Mathias, Michiel en Jordy.

• Q4 61-66 (20-19)
Michiel start met drive en lukt ½ vrijworpen. Pat lukt terug drietje. Michiel en Pat lukken nog ¾ vanop vrijworplijn, en Jordy scoort nog vanuit drive. Pat lukt nog shotje vanop vrijworplijn en brengt SJ op 4 punten. Toch kan Helios weer uitlopen door enkele steken die we laten vallen in defence. Jordy en Michiel blijven scoren vanuit drive, maar het is Andy die ons met een drive op 2 punten van Helios brengt. Een gelukte drive van Michiel met vrijwillige fout geeft ons nog enige hoop, maar op de beslissende momenten gaan onze shots niet binnen, en slaagt Helios er toch in om de overwinning binnen te halen. SJ was 3 Quarters de sterkere ploeg, maar de 28 punten die in Q2 door Helios gemaakt zijn, hebben duidelijk de doorslag gegeven. Jammer maar helaas !

• Scouting items
Verdedigende rebound : 26
Aanvallende rebound : 9
Steels : 7
Balverliezen : 15
Vrijworpen : 10/14 (71%)

An Maes
 

22/10/2011 Pupillen - Sgolba Aalter B 53-58 

Wij speelden op zaterdag 22 oktober tegen Sgolba aalter ,

we waren juist begonnen toen we al 4 punten achter stonden.

de fast-breaks gingen goed alleen lieten we veel lay ups liggen.

We hebben ook goede give and go laten zien en hebben veel shots binnen gesmeten.

De wedstrijd bleef nek aan nek maar we zijn uiteindelijk toch nog verloren met 5 punten

groetjes Niels

15/10/2011 Baasrode - Pupillen 66-34 

De 1ste quarter gingen we gelijk opgaand. Eerst 10-10, dan 12-12 en 16-16. Daarna ging Baasroden voruit en gingen wij achteruit. En op de 3de quarter konden ze toch al wat minder scoren dan in de de 2de quarter. En zo zijn we dan toch verloren want Baasrode stond te veel voor om ze nog in te halen. Maar we hebben toch ons best gedaan op het einde.

Jordy

08/10/2011 Modu Destelbergen - SJ miniemen. 

De match begon goed we hadden toen nog gelijke stand,
maar na de tweede quarter begon iedereen te voelen dat we maar met zes waren.
We hadden goed gespeelt en we hadden minder fouten als anders.
Als we onze passen wat beter verzorgden zouden we ons beter verweerd kunnen hebben.
Ook hadden we niet zo veel groten en geen boxing out dus hadden ze de bal steeds terug.


Eindstand Modu:74 Temse:35
groetjes Jannes
 

09/10/2011 Bavi Gent - pupillen 35-97 

We hebben de match goed gestart met mooie give and go’s.
De eerste 2 quarters hebben we goed de bal rondgespeeld, veel fast breaks gedaan.
Maar de 3e quarter waren de supporters van Bavi-gent aan het roepen waardoor we de controle over het spel verloren. We scoorden niet zoveel meer en we speelden geen goede basket.
Maar de 4e quarter ging het wel veel beter, hierdoor werd de eindstand 35-97.
Jammer dat we de 3e quarter slordig gespeeld hebben want anders hadden we weer een traktatie van de 100e goal in de sjakosse!

Groetjes Charles number 10
 

1/10/2011 Miniemen - BBC Melle Vogelhoek 

We zijn begonnen op het veld met de vijf miniemen op het veld .In de eerste periode zaten we op een gelijkstand van 15 – 15

2de periode zijn we gestart met 3 miniemen en 2 pupillen. We hebben in de laatste 3 minuten de bal een paar keer naast het net gegooid en dat heeft ons toch een paar punten gekost en de eindstand van de 2de periode is 29 – 38


RUST


3de periode zijn we allemaal met een slecht gevoel op het veld gestapt na dat we gehoord hebben als we niet meer goed gingen spelen dat we dan op maandag op training een straftraining krijgen (lopen,pompen,enz…,enz…) en we zijn dan geëindigd met de 3de periode met 40 -58

 

We zijn begonnen met de 4de periode in het begin hebben wij weer slecht gespeeld en op het einde heeft Dave gezegd dat ik,mathias,en jef het zone 4 moeten spelen en dat heeft onze achter stand beter gemaakt

Eindstand 58 – 73

 

 

Grtjs larbi van miniemen jeugd jongens .
 

01/10/2011 Pupillen - Zele 94-46 

De match begon zeer goed,omdat we te horen kregen dat Charles weer mee kon spelen na 2 blessures. Tijdens de match speelden we goed in team en namen vaak de juiste beslissingen.Onze give and go zat er ook al beter in. Daardoor komt het ook dat we met 94-46 gewonnen hebben. Het ging eigenlijk een beetje te gemakkelijk en dat vind ik niet zo tof omdat het dan niet echt spannend is.Het is dan weer wel positief dat onze nieuwe spelers dan wat meer konden spelen zodat zij konden bijleren.

Jef

01/10/2011 Miniemen - Melle Vogelhoek 58-73 

we zijn begonnen op het veld met de vijf miniemen op het veld .In de eerste periode zaten we op een gelijkstand van 15 – 15

2de periode zijn we gestart met 3 miniemen en 2 pupillen. We hebbe in de laatste 3 minuten de bal een paar keer naast het net gegooid en dat heeft ons toch een paar punten gekost en de eindstand van de 2de periode is 29 – 38

RUST

3de periode zijn we allemaal met een slecht gevoel op het veld gestapt na dat we gehoord hebben als we niet meer goed gingen spelen dat we dan op maandag op training een straftraining krijgen (lopen,pompen,enz…,enz…) en we zijn dan geëindigd met de 3de periode met 40 -58

We zijn begonnen met de 4de periode in het begin hebbe wij weer slecht gespeeld en op het einde heeft Dave gezegd dat ik,mathias,en jef het zone 4 moeten spelen en dat heeft onze achter stand beter gemaakt

Eindstand 58 – 73

Grtjs larbi van miniemen jeugd jongens .
 

24/09/2011Jeugd Gentson - Pupillen SJ 

hoi,

Dit weekendmoesten we naar Jeugd Gentson. Onze match was echt goed gegaan het was 107 tegen 33 in Gent.

Jef en Matthias waren de top scoorders.

Het was een toffe match alleen waren er maar 2 kleedkamers en echte gentelmannen dat we zijn hebben we onze meisjes eerst laten douchen.

Dries

Daag.
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN - TIJGERS EVERGEM A 18-09-2011

• Q1 10-17
Door ziekte en afwezigheid op training, zien we een andere ploeg starten dan gewoonlijk. Koen opent de wedstrijd met een mooie drive (2pt), en Wouter kan tot 2 x aan de vrijworplijn komen na aanvallende rebound met fout, doch de vrijworpen worden niet omgezet. Tijgers kan vrij relaxed hun aanvallend spel opleggen en werken goed af; onze verdediging is dus niet wat het moet zijn. Jordy lukt een shotje en Jannick kan na quick breack met fout zijn vrijworpen omzetten. De eindstand van deze Q1 is niet echt bemoedigend, en het zelfvertrouwen na de nederlaag van vorige week staat voorlopig nog op een laag pitje.

• Q2 27-25 (17-12)
Nick en Jordy zijn in deze Q2 de absolute smaakmakers. Zij combineren drives, shotjes (2 drietjes van Nick !) en scoren vlot vanop de vrijworplijn. Tijgers bieden nog wat weerwerk maar niets weerhoudt Scheldejeugd ervan om de achterstand weg te werken. Deze ruststand ziet er al iets comfortabeler uit.

Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 14
Aanvallende rebound : 9
Steels : 6
Balverliezen : 5
Vrijworpen : 9/16

• Q3 51-42 (24-17)
Wouter scoort vanuit mooie inside beweging, hij neemt deze wedstrijd maar liefst 6 aanvallende rebounds voor zijn rekening. Jordy blijft sterk driven, en scoort hier vlot uit. Michiel en Wouter doen afwisselend hun duit in het zakje. De Tijgers pakken af en toe uit met een drietje, maar de aanvallende machine van Scheldejeugd, vooral aangevoerd door Jordy, is onverbiddelijk.

• Q4 68-56 (17-14)
Nu moeten onze jongens gewoon nog bevestigen, want in basket is een voorsprong van 9 punten geen garantie. Nick gaat meteen van start met een gelukt shotje. En de broertjes van Haver maken in Quick Break een mooie (vruchtbare) combinatie. SJ kan vlot blijven scoren, maar even lijkt het er op dat Tijgers met enkele drietjes toch nog roet in het eten komt strooien, waardoor ze op 6 punten komen. Nog heel even zien we wat paniek bij SJ , maar Jordy blijft koelbloedig en sterk afwerken, waarop er nog een mooie combinatie met Jannick en Michiel volgt. Zo, de eerste puntjes zijn binnen !!

Scouting items
Verdedigende rebound : 28
Aanvallende rebound : 14
Steels : 9
Balverliezen : 6
Vrijworpen : 14/24 (58%)

An Maes
 

17/09/2011 Miniemen SJ - Hamme 

De match was niet goed begonnen voor Temse met 2-22 voor Hamme. Na ongeveer 2 minuten herpakte Temse zich en bracht het op een 16-29 voor Hamme. Wanneer het ongeveer de derde quarter was gingen Larbi en Laurence goed in de aanval met veel showshotjes van Laurence en enkele driepunters en lay-ups van larbi brachten larbi en Laurence het op een goede 43-51 voor Hamme. De andere mannen hebben natuurlijk ook hun job gedaan, maar spytig genoeg hebben we Hamme thuis niet kunnen kloppen.

Eindstand: 60-80 voor Hamme
Yasin Miniemen jongens)
 

17/09/2011 SJ PUPILLEN - HAMME 74-19 

Op zaterdag 17 september 2011 speelden wij (de pupillen) tegen BBC Hamme. We waren maar met 6 spelers : Havva, Niels, Matthias, Jordy, Jef en ik (marlies).Maar toch slaagden we er in dat iedereen kon scoren zelfs Havva scoorde nog op de laatste seconde.Ik (marlies) zat daar in het begin van de 4e quarter met 4 fouten. Ik wou er zo graag af, dat Niels mij zelfs aanmoedigde voor er af te gaan! Maar we zijn toch gewonnen !!! De eindstand was : 74-19 .

Marlies De Rooy xxx

08/09/2011 Sint-Niklase Condors - Scheldejeugd pupillen 95-56  

Op zaterdag 8 september 2011 zijn we om half 9 aan de sporthal vertrokken met 7 spelers naar Sint-Niklaas: Charles, Jef, ik, Dries, Niels, Marlies en Havva. De eerste quarter hebben we gewonnen met een paar punten. In de tweede quarter hebben we en paar keer naast de bal geslagen. Charles en Jef gaven hele goede passen die de andere dan mooi afwerkten. In de derde en vierde quarter waren we iets te traag op onze benen. De match is uiteindelijk geëindigd met 95-56.

Dit komt van Matthias Joris

SCHELDEJEUGD HEREN SENIORS - LAARNE B (+5)  21-08-2011

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN – Laarne B (+5) – 21-08-2011

• Q1 23-17
Michiel opent de wedstrijd onmiddellijk met 2 bommen. Maar dan volgen er een reeks missers. Na mooie steel van Jannick scoort Jordy 2 punten uit assist van Jannick. Pat doet er nog 2 bij uit aanvallende rebound. Er wordt mooi en snel rondgespeeld en er wordt vlot gescoord. Matthias doet ook mooie steel en geeft assist aan Jordy. SJ loopt uit tot 18-13, met o.a. een drive van Wauter. Jelle legt eindscore Q1 vast met drietje.

• Q2 45-33 (22-16)
Matthias werkt af met jumpshotje en Wauter met shotje. SJ jaagt goed op de bal en leidt na 3’ met 27-19. Jordy krijgt fout na drive en werkt af met 2/2 . Daarna verslapt de defence en Laarna klampt weer aan met 29-25. Na shotje van Jordy jagen Phill en Michiel nog 2 drietjes door het net. Wouter en Michiel kunnen na drives met fout 4/6 scoren vanop de vrijworplijn. Dan dolt Michiel, Jordy en Jannick in aanval met tegenpartij en scoort met veel showgehalte.

• Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 16
Aanvallende rebound : 7
Steels : 9
Balverliezen : 6
Vrijworpen : 9/12

• Q3 61-49 (16-16)
Pat lanceert na steel een geslaagde quickbreak met Jordy en Michiel. Jordy duwt er nog 2 bij met drive. SJ slaagt er echter niet in om Laarne uit de wedstrijd te houden. De tegenpartij blijft gewoon mee volgen. Aanvallend lukt het dan weer wel, want Jelle en Pat wringen er nog 3 drietjes uit.

• Q4 79-58 (18-9)
Matthias start terug met shotje en Jelle vult aan met drietje. Nick lukt drive en scoort ½ vw. Dan volgt er wat gerommel in offence, de plays worden even niet gespeeld. Nick speelt een sterke Q4 en scoort nog 6/6 vanop vrijworplijn. Jelle, Jordy en Pat spelen ping pong, waarbij Pat afwerkt met shotje. Jelle sluit een sterke wedstrijd af met laatste drive.

• Scouting items
Verdedigende rebound : 30
Aanvallende rebound : 10
Steels : 14
Balverliezen : 14
Vrijworpen : 17/26 (65%)

An Maes
 

BBC Houtem B - Dames 16/08/2011 

16/08/2011 BBC Houtem B – Dames SJ 59-40


Zaterdag 16 augustus… eindelijk was het dan zover. De eerste match van het nieuwe seizoen waar we ondertussen toch weer allemaal naar zaten uit te kijken. Voor we vertrokken zowel goed als slecht nieuws. Jammer genoeg voelde ons coach zich niet goed en heeft hij moeten afzeggen omwille van ziekte, het goede nieuws was dat Vanessa er toch bij kon zijn.
De eerste wedstrijd en al direct tegen eerste provinciale, over erin vliegen gesproken. Ondanks dat de meesten wat vreesden voor hun conditie hebben we het toch allemaal overleefd :-P We startten met een 0-5 voorgift die we jammer genoeg niet lang hebben kunnen behouden. De systemen liepen niet zoals het hoorde en zonder coach om ons hierin bij te sturen moesten we zelf creatief zijn. Ook onze shots gingen nog niet goed genoeg binnen vandaag en door de sterke, kort op de man defence van onze tegenstanders hadden we een paar balverliezen teveel die telkens werden afgestraft.
Ons doel, minder dan 20 punten verschil, hebben we dan toch bereikt :-D Op naar de volgende wedstrijd zou ik zo zeggen! 

Ellen
 

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN - MEETJESLAND B (+5)  14-08-2011

SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN – Meetjesland B (+5) – 14-08-2011

• Q1 13-15
Ondanks het feit dat Jordy start met 2 puntjes, tracht SJ snel te spelen, maar door slordigheid werpt dit niet al te veel vruchten af. Pat lukt een drietje (met bord!) on the buzzer maar Meetjesland blijft te goed bij. Enkele geforceerde drives leiden tot niets, en na 7 speelminuten zien we 6-11 op het bord. Dave maakt een goede invalbeurt en maakt door inlegger en mooie assist naar Nick de eindstand van Q1 toch nog draaglijk.

• Q2 25-27 (12-12)
Door druk op de bal van Jordy lukt Jannick een steel en inlegger. Nick plaatst dan 5 punten op rij door drive en drietje. Meetsjesland blijft echter goed weerwerk bieden en blijft ook behoorlijk afwerken. Na 5’ is stand toch nog 19-25. Michiel lukt een shotje, maar we zien toch te veel balverlies en slechte passen. Aanvallend wordt er wel veel rebound genomen maar toch blijven de supporters wat op hun honger zitten.

• Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 8
Aanvallende rebound : 10
Steels : 9
Balverliezen : 9
Vrijworpen : 2/4

• Q3 48-29 (23-2)
Pat start met drietje en steel. De trend is meteen gezet. Aanvallend gaat het een stuk beter. Het team op het veld ( vooral Koen, Pat, Jelle en Jordy) scoren aan de lopende band. Meetjesland weet het even niet meer. De tussenscore zegt genoeg 23-2 : deze quarter is duidelijk de quarter te veel voor Meetjesland.

• Q4 78-41 (30-12)
Meetjesland slaagt er niet in om de aanvallende motor van SJ af te remmen. Via Michiel, Nick en Pat worden er menig punt aangetekend. Elke slordigheid van Meetjesland wordt dan ook door een alert Scheldejeugd afgestraft. De eerste helft van deze wedstrijd ging wat moeizaam, maar het wordt nu wel tijd voor het echte werk.

• Scouting items
Verdedigende rebound : 16
Aanvallende rebound : 18
Steels : 23
Balverliezen : 11
Vrijworpen : 5/11 (45%)

An Maes
 

OLYMPIA DENDERLEEUW B (+5) - SCHELDEJEUGD SENIORS HEREN 07-08-2011

Q1 15-18
Nieuw seizoen, met toch wat nieuwe spelers, en nieuwe coach. We zijn benieuwd wat dit zal brengen… Starting five zijn Pat, Wauter, Jordy, Michiel en Matthias. Voor schrijffouten in de namen zullen jullie me nog even moeten excuseren, de site staat nog niet up to date. Aanvallend moet er nog wat gezocht worden, de nieuwe systemen zitten er nog niet ingebakken. Gelukkig bogen onze spelers op hun basketkunnen, en drives worden door de gebroeders van Haver niet geschuwd. Hierdoor krijgt tegenpartij ook menig fout aangesmeerd, maar het afwerken van de vrijworpen laat een beetje te wensen over (op uitzondering van Jordy). Verder zien we mooi toch wel mooi samenspel. Maar na 7 speelminuten (13-10) is SJ er nog niet in geslaagd om afstand te nemen van Olympia. Yannick brengt hier echter verandering in en valt al onmiddellijk in met een bommetje en steel en assist naar Dave. Mede door drive van Jelle loopt SJ de laatste 3 minuten toch 5 punten uit.

Q2 29-39 (14-21)
Er wordt mooi rondgespeeld, maar de shots lukken niet. SJ neemt toch menig aanvallende rebound, aangezien we met Pat, Nick en Jelle toch wel mogen stellen, dat we met een grote ploeg op het veld staan. De voorbereidingen werpen toch al enige vruchten af, want we zien toch enkele mooie combinaties : Pat doet mooie steel, en kan met Dave geslaagde quick breack lopen. Dave scoort dan na assist van Nick, en Jannick scoort na assist van Pat. SJ blijft vlotjes scoren, maar laat door wat gerommel en enkele verkeerde keuzes Olympia toch in de wedstrijd blijven (24-32). Dan stellen Jannick en Jordy nog even orde op zaken, en kan er gerust worden met 10 punten voorsprong.

Tussentijdse scoutingitems
Verdedigende rebound : 10
Aanvallende rebound : 6
Steels : 8
Balverliezen : 5
Vrijworpen : 10/19
 

Q3 40-66 (11-27)
Michiel start met een drietje en Pat deelt wat assists uit aan o.a. Jelle, Michiel en Nick. Jelle lukt mooie drive, en Wouter kan een shotje van kortbij door het netje jagen. Nick scoort vanuit een mooie aanvallende rebound, en wat later uit assist van Matthias. Voor Olympia wordt het stilaan duidelijk dat er vandaag voor hen niets te rapen valt. SJ geraakt pas echt goed op dreef met nog een drietje van Jannick, en Dave legt de eindscore vast na een “elegante” pirouette.

• Q4 58-96 (18-30)
Jordy start dan met een gelukte drive, en Jelle drukt er nog een drietje bij. Pijnlijk voor Olympia is de steel van Jordy bij hun inworp, waarbij Jordy een 2+1 lukt. Pat lukt nog een inlegger na quick breack met de broertjes. Stilaan begint het op een walkover te lijken, en is er bij Temse geen stoppen meer aan. Toch, met de 100 in zicht, wilden ze van in het begin de lat al niet te hoog leggen. Wie weet wat wordt er anders van hen nog allemaal verwacht …
We kregen een mooie wedstrijd te zien, en zagen dat SJ van overal gevaarlijk kan zijn. Je kan wel zeggen dat het tegen een zwakkere tegenstander was, maar Olympia won vorig seizoen wel tegen de Glory-je-weet-wel-wie ….

Scouting items
Verdedigende rebound : 26
Aanvallende rebound : 16
Steels : 18
Balverliezen : 12
Vrijworpen : 22/39 (56%)

An Maes
 

banner