Error showing flash-object.
HOME  » WEDSTRIJDEN  » Wedstrijd verslagen  » 2013 - 2014

26/04/2014 Gent Hawks - Miniemen SJ  

Onze laatste match was op verplaatsing en we hadden er allemaal zin in. We waren gebeten om te winnen er was geen andere weg naast! Deze match was het resultaat van heel het seizoen kei hard werken en verschillende zaken bij te leren. Onze aanval liep goed en we werkten in defense hard, daar win je een match mee. We verzorgden de defense en zetten druk onder de borden door met 5 boxing-out te doen waardoor we veel verdedigende, maar ook aanvallende rebounds namen.
Onze open lay-ups, easy baskets en 2de maar ook 1ste kansen hebben we goed afgewerkt.
Enkel op het laatste werd het nog even spannend toen de tegenpartij begon te pressen.
De coach nam time-out en heeft de rust teruggebracht in het team.
Uiteindelijk zijn we gewonnen met 54-58, zeker en vast een verdienstelijke overwinning!!!

Groetjes Mehmet
 

12/04/2014 BBC Gembas Knesselare - Miniemen Scheldejeugd 

We startten de match traag en niet zo sterk. Er zat weinig pit in en eigenlijk konden we al veel sneller uitlopen en op voorsprong komen. Na 4 tal minuten en door elkaar aan te moedigen zijn we toch op gang gekomen en zijn we veel meer beginnen scoren. We kregen wel feel fouten, maar die waren niet zo waar. De coach heeft ons dan ook gezegd hoe we het best kunnen verdedigen zonder fouten, maar dat we wel nog steeds met een gezonde agressie moeten spelen. Het 3de quart hadden we precies allemaal een beetje schrik gekregen en heeft het 6 min geduurd vooraleer we onze eerste 2 punten maakten. Daarna waren we vertrokken en liep onze aanval ook terug beter en sneller.
We hebben dan ook verschillende fast breaks kunnen lopen en veel punten gemaakt.
We hebben een goede match gespeeld waarbij we aanvallend sterk waren en onze lay-ups goed hebben afgewerkt.

Groetjes Lander
 

05/04/2014 miniemen Sj - Gembas Knesselare 

Een mooie overwinning waarbij we een goed basket hebben laten zien. Deze ploeg was duidelijk niet zo sterk, maar dat houdt ons niet tegen om ervoor te gaan en veel punten te maken. Iedereen heeft goed gespeeld en we hebben veel fastbreak gelopen en 1-1 gespeeld. Waar we wel nog moeten aan werken is aan de loopfouten en de pass geven als er iemand voor ons loopt. De coach was zeker en vast tevreden en we hebben heel goed ons best gedaan. Volgende week spelen we terug tegen deze ploeg, dan gaan we er terug volop tegen aan!!

Groetjes Yoshi
 

29/03/2014 Microben Coach Dieter 

Ik vond het een heel leuke match. Ik vond het ook eens leuk om bij Coach Dieter te spelen. Ik was ook heel moe om zo laat te spelen maar heb mijn best gedaan. Ik vond het een moeilijke ploeg om tegen te spelen. We hebben een paar keer mooi gescoord. Wij doen iedere week ons best om samen als een ploeg te spelen.

Coole groeten Sedes

23/03/2014 Olympia Denderleeuw - microben coach Laura 

we vertrokken zondagmorgen 7u30 , sommige met nog kleine slaapoogjes.we moesten spelen in een sporthal onwaardig(slechte kleedkamers,rommel van andere ploegen nog,geen wc wegens verbouwingen)
de match zelf hebben we goed ons best gedaan,we hebben proberen doen wat we op training leren.
ik mocht verdedigen tegen een meisje, zij vond dit niet zo leuk ze begon altijd te wenen
na een leuke match kon iedereen nog op tijd gaan kijken naar de karnavalstoet.
kian
 

22/03/2014 Miniemen SJ - Gent Hawks B 

Deze match eindigde op een gelijkspel: 48-48. We hebben wel goed gespeeld, maar hadden zeker en vast kunnen winnen. Dit komt omdat we veel open lay-ups en heel gemakkelijke scores niet hebben afgewerkt waardoor we net 1 punt tekort komen. Een puntje dus waar we zeker op moeten trainen. In het 4de quart zijn we nog goed teruggekomen en stonden we zelfs 2 punten voor met nog 2 min te spelen. Verdedigen was toen de boodschap. De ploeg heeft zich enorm hard ingezet de laatste 2 min, maar het is ons niet gelukt. Volgende match nemen we revange en gaan we winnen op verplaatsing.

Groetjes Dieter
 

16/03/2014 BBC Sparta Laarne - Microben Coach Dieter 

Bij de aankomst aan de sporthal te Temse was er spijtig genoeg bijna niemand aanwezig. Gelukkig wou Sedes meespelen en een meisje van de tegenploeg.

We waren wel een beetje moe zo vroeg op zondag. We hebben toch nog ons best gedaan om een goede match te spelen. Sedes vond het heel leuk dat hij samen met mij mocht spelen. Ik zelf vond het een goede en leuke match en vond het tof dat Sedes mee deed. Ik vind mijn coach een hele leuke.

Groetjes Julie

09/03/2014 Gembas knesselarze - Dames SJ 


Op zondag 9maart speelden de dames van scheldejeugd in de hele vroege uurtje op knesselaere. we waren maar met 5 tegen 11 maar dat hield ons niet tegen om te doen wat we graag doen :'basket' . De tegenploeg starte met een press die al gouw stopte want ja pressen tegen een ploeg van 5.. Ondanks dat hielden we stand en bleven we er voor gaan! Het was een toffe match, er was sfeer binnen de ploeg en onze trouwe supporters bleven ons trouw zeer enthousiast aanmoedigen. Sommigen hebben zichzelf deze match overtroffen qua puntenaantal maar ook qua conditie. Het was dus een productieve match met veel ambiance.

Groeten, B
 

08/03/2014 Black Boys Erpe-Mere Miniemen SJ 

88 – 29 was de eindscore van de match, een grandioze overwinning die we te danken hebben aan heel de ploeg en het harde werk. Tijdens deze match hebben we zeer goed samengespeeld. Elke speler heeft zich dubel en dik ingezet en dat loonde ook want onze defense was heel goed en iedereen van de ploeg heeft gescoord. Het 3de quarter was iets minder en hebben we een aantal gemakkelijke dingen laten liggen, maar dat hebben we in het vierde rechtgetrokken. Het was een super leuke match en hopelijk volgen er nog zo.

Groetjes Veli
 

08/03/2014 BBC Zele - Pupillen SJ 

Wij hebben gewonnen tegen Zele. Het was ijskoud in de zaal ondanks dat het zonnetje buiten speelde. We hebben gewonnen met 48-50. Eerst waren we wat achter maar dan hebben we goed gespeeld. Ik heb niet zo goed verdedigd maar toch vond ik dat we goed hebben gespeeld. Zele was een moeilijke ploeg om van te winnen maar toch is het ons gelukt.

Damian.

2/03/2014 BBC United Ninove - Microben Coach Laura 


Hallo iedereen,
het was nog eens op verplaatsing en dat vind ik steeds zeer leuk. Het was wel lang in de auto omdat we moesten rondrijden (carnaval Aalst).
Ik vond het heel tof dat we niet alleen coach Laura maar ook coach Bjorn bij ons hadden om aanwijzingen te geven tijdens de match.
De tegenstander was niet zo sterk en dat maakte dat we veel hebben kunnen scoren.

Groetjes,
Jesse R.

01/03/2014 Onderons Grembergen - Microben Coach Dieter 

Wij gingen naar Grembergen spelen. De coach zat bij ons in de auto. Grembergen heeft grote jongens in de ploeg dat soms heel moeilijk was om tegen te spelen. Ik heb mij super geamuseerd en een beetje meer gepast naar mijn teamgenoten.

28/02/2014 Sgolba aalter - Dames SJ 

Vorige vrijdagavond vertrokken we met 8 speelsters naar Aalter om de vakantie ( toch voor velen) sportief in te zetten. We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. De openingsscore kwam van Anke, onder veel gejuich vanop de bank! We hebben ons best gedaan om goed te lopen, maar de dames van Aalter staan niet voor niets bovenaan het klassement. Het moet wel toegegeven dat ze nogal wat punten haalden uit fast breaks, niettegenstaande dat zij regelmatig een lay up misten. De tussenstanden van de quarters: 24 – 6, 19 – 7, 15 – 6 (gaat in de goede richting, niet?). Alleen het vierde quarter was er jammer genoeg teveel aan: 26 – 3 (enkel vrijworpen).
Een speciale vermelding toch voor 1 man in Aalter: de man heeft ons de kleedkamers gewezen, is dan de vloer van het veld gaan dweilen, heeft dan achter de tafel gezeten, heeft tijdens de match opnieuw een deel van het veld moeten dweilen om dan terug achter de tafel te zitten en als laatste achter de toog te gaan staan. (Het regende op nogal veel plaatsen binnen in de sporthal, vandaar dat er een aantal emmers rond het veld stonden, die af en toe eens werden omgegooid )
Dan hebben wij toch wel chance met onze begeleiding en sporthal!
Op naar Knesselare en geniet van jullie vakantie!!
Groetjes
Cindy
 

22/02/2014 Microben SJ coach Dieter - BBC Hamme 

Wij moesten spelen tegen Hamme. Het was niet gemakkelijk maar vond het wel leuk.

22/02/2014 Miniemen Sj - Bmlack boys Erpe Mere. 

Deze match is de eerste van de nacompetitie. Het was onze beste match van het seizoen. Veel loopfouten werden gemaakt en steeds afgefloten. De coach zei zelfs op een gegeven moment dat we naar initiatie moesten. We bleven scoren en goed afwerken. We voerden alles uit wat de coach vroeg. We hebben gewonnen wat een tof gevoel gaf.

22/02/2014 Microben Coach Laura - BBC Bazel 

De match was leuk.
Maar wel moeilijk .
Ik denk tot nu toe de moeilijkste van allemaal.
Rune
 

15/02/2014 BBC Hamme - Pupilen SJ 


We begonnen de wedstrijd goed en de score ging gelijk op. Al snel maakten we 4 ploegfouten maar eindigden de eerste quarter met 13-18.
De tweede quarter startten we niet zo goed en liep Hamme een beetje uit, maar bij halftime stonden we gelijk 27-27.
We wisten dat het spannend ging blijven want na de derde quarter was de stand 40-43.
In de vierde quarter hebben we een tandje bijgestoken en scoorden we vlotjes, zelfs onze vrijworpen gingen er allemaal in. We kregen veel aanmoedigingen van onze supporters en wonnen uiteindelijk met 50-63 !
Freya
 

08/02/2014 Microben coach Laura - BBC Erembodegem. 

Beste coach,


Zaterdag speelden we thuis tegen erembodegem, de match begon om 9h30. Ikzelf zat niet goed in de wedstrijd omdat ik een beetje ziek was.
Maar mijn teamgenoten hebben dat goed opgevangen. Spijtig dat de coach van erembodegem de slang niet wou volgen, dit was niet eerlijk tegenover ons en ze hebben dan ook de match even stilgelegd om dit op te lossen. Iedereen moet evenveel kunnen spelen.
Ik was blij dat de match gedaan was want ik was moe en voelde me slapjes.


Groetjes laurens
 

08/02/2014 Microben Coach Dieter - BBC Deinze Nazareth B 

Ik heb het goed gedaan. Kemal heeft ook goed gespeeld. Kubilay heeft goede passen gegeven en mooi samen gespeeld. Berkay heeft gescoord. Ferat heeft goed en mooi gespeeld. Ilan heeft ook gescoord en goed bij zijn man gebleven. Milan kan goed passen maar moet nog leren om het sneller te doen. Benjamin doet steeds zijn best en maakt als eens een goal. Halil kan nog beter. Iedereen leert steeds bij en basket blijft een leuke sport.

08/02/2014 Pupillen SJ - Mac D'bergen G'brugge 

In basket is het heel leuk. Ik heb er veel vrienden. Ik kan al beter scoren. Soms winnen wij en soms niet maar het belangrijkste is dat we het graag doen.

Efe

8/02/2014 Miniemen SJ - Deinze Nazareth. 

De eerste quarter was niet zo goed. In het begin gaven we slechte passen en hadden we veel lay-ups gemist. De tweede quarter werkten we veel beter af. Na de rust bleven we goed verdedigen en passen geven. we stonden voor en de bal werd god rond gespeeld.

Hamzat.

02/02/2014 Dbc Osiris aalst - Pupillen SJ 

We zijn naar Aalst gegaan om onze wedstrijd te spelen tegen een meisjes ploeg.
De eerste helft stonden we maar 3 punten achter.
De tweede helft wou niemand meedoen en zo verloren we met 74-41. Daarna hebben we’ gedocht en zijn we naar huis gereden.

Onur
 

01/02/2014 BBC Zele - Miniemen heren SJ 

Wij hebben tegen Zele gespeeld. We zijn verloren met 27 punten verschil. Wij deden veel loopfouten en misten geregeld onze lay-up. Maar we deden wel ons best tot het einde van de match.

Mechmet.

25/01/2014 Modu Destelbergen - Miniemen SJ 

Wij zijn op verplaatsing gaan spelen. Het was een nipte match, wij zijn verloren met 2 punten. De eerste helft zijn we goed beginnen verdedigen en goed in aanval gegaan. Na de rust zijn we wat beginnen afzakken. De laatste quarter zijn we niet meer gaan verdedigen en hebben we veel fouten gemaakt. Als we blijven spelen waren zoals in de eerste 2 quarters dan zouden we gewonnen hebben.

Lander.

25/01/2014 BBC Gembas Knesselare - Cadetten heren SJ 

Op zaterdag 25 januari hebben we moeten spelen tegen BBC Gembas Knesselare. We hebben goed gespeeld, we hadden wel slechte refs. De match begon goed. We hadden een kleine voorsprong na de eerste quarter maar daarna begonnen de refs meer en meer te fluiten. De match is geëindigd met een bijna onmogelijk shot waardoor we met 1 punt verloren. De match is geëindigd met 63-62 voor knesselare.


Jannes Dingemans
 

19/01/2014 Dames - Silaba Zelzate 

Deze match startte zoals gewoonlijk onvoltallig. We hadden er allemaal weer veel zin in zoals altijd. De match begon en in de eerste quarter speelden we allen goed samen en werden er veel shots genomen. Het was jammer dat er geen enkele binnenviel. De tweede quarter deden we terug ons best ook hier werden er zoals in de eerste quarter veel shots genomen maar ook geen enkele die binnenviel. Dus na de eerste helft stond er bij ons nog altijd een nul op het scorebord. Tijdens de rust hebben we dan ook volop geshot. We startten de derde quarter met volle moed. Elk shot en elke lay-up ging ernaast. Jammer maar helaas na de derde quarter nog altijd die nul op het scorebord. Die nul wouden we er natuurlijk allemaal af voor het einde van de wedstijd. Dus de volgende quarter begon en het eerste punt werd gemaakt. Teleurstellend voor de tegenploeg een extra duwtje in de rug voor ons. Zo hebben we in die laatste quarter nog enkele punten gemaakt en zijn we toch niet geëindigd met nul. Aangezien we niet veel gescoord hebben, hebben we toch een goede match gespeeld. We worden steeds beter en er gaat nog veel verbetering komen!
Sarina
 

18/01/2014 Microben Coach Laura - BBC Olympia Denderleeuw. 

Zaterdagochtend, en wedstrijd : dus vroeg uit de veren!
Het was een leuke wedstrijd, en ik heb verschillende keren kunnen scoren.
Het verdedigen gaat niet altijd even gemakkelijk, maar in de aanval kunnen we al mooi samenspelen, en geven we goede passen. Ik moet er meer op letten om niet te willen scoren vanuit een te moeilijke positie, te ver van de ring…
Groetjes,

Jesse D.
 

18/01/2014 Miniemen SJ - BBC Hamme 

We hebben goed gespeeld. De defence stond stevig als een blok. We hebben ook mooie doelpunten gemaakt. Als een ploeg hebben we samengespeeld. Spijtig van die paar punten die we te weinig hadden om te winnen.

Yoshi De Visscher

18/01/2014 Microben coach Dieter - Onderons Grembergen. 

Microben coach Dieter
Scheldejeugd – Grembergen
Ik vond de match heel leuk tegen grembergen. Deze waren kei tof tegen ons.
Groeten Milan.
 

12/01/2014 BBC Lede - Microben Coach Laura 

De basketbal macht tegen Lede, was een goede match.
Nu waren wij eens de “grote” jongens. Niet zoals vorig jaar, dat we steeds moesten knokken tegen grotere betere jongens.
Dat was wel eens leuk om de betere ploeg te zijn, want dat waren we wel.
Ik heb alleen een klein ongelukje gehad, waardoor ik heel de week met een blauw oog heb gelopen.
Hierdoor hebben we dan ook beseft dat we als ploeg ervoor moeten zorgen dat we onze eigen verbandkist bij hebben,
Want dit is in de meeste sporthallen niet zo goed voorzien.

Ruén
 

12/01/2014 De Pinte - Pupillen SJ 45-53 

We zijn eerst samengekomen met een aantal ouders. Dan zijn we vertrokken naar Polderbos 1 voor de wedstrijd. Toen we aankwamen waren we met tien. Iedereen kon weinig spelen omdat we met meer waren.

In de eerste vijf minuten waren we goed bezig en dan de volgende vijf minuten niet meer goed bezig. Ze stonden voor. Na de tweede helft stonden wij voor en zijn we gewonnen met 45-53.

Ahmet

11/01/2014 BBC Lokeren B - Dames SJ 

2014 mag dan wel een nieuw jaar zijn, het basketseizoen loopt gewoon verder. Onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was dan ook een feit. De traditie zette zich voort dat we alweer niet voltallig waren.

Het was nogal een hectische dag. We kwamen dan ook in groepjes aan in Lokeren van een beetje overal. Mits een korte maar krachtige opwarming gingen we van start.

Ook deze traditie zette zich voort, want we hadden onze start zeker niet gemist. Cindy liet de 0 van het bord verdwijnen met een mooie drive.

Ondanks het feit dat onze guard Laura wegens gezondheidsredenen niet kon deelnemen, heeft Marlies hier meer dan haar steentje bijgedragen. We waren slechts met 7, maar de eerste helft zorgde voor heel wat mooie acties. Alleen verschieten we daar soms nog zo hard van, dat de afwerking het dan laat afweten :-p Zo kon de bal al eens inside gegeven worden aan Barbara of Havva die zich eens niet verstopte voor de verandering :-D Deborah loopt zelfs een paar backdoors, maar het blijft bij bijna-assists. Sarina weet intussen al dat wanneer het vastloopt ze kan doorsnijden of een screen kan gaan zetten. Ook in defence deden we meer dan ons best. Kortom aan de rust een heel goed gevoel.

De tweede helft zette zich er nog een andere traditie zich verder, eentje dat hopelijk binnenkort geen traditie meer zal zijn. Slechts 7 spelers, allemaal maar 1 of 2 keer getraind na de winterrust, we hadden ook al goed ons best gedaan, ... Je voelt het al komen: de conditie liet het weer wat afweten. Wanneer iedereen net dat stapje trager wordt in defence, dat tikkeltje minder initiatief neemt in offence en net iets te weinig energie heeft om een vrijworp binnen te shotten, maken we het onszelf weer veel moeilijker dan nodig is.

De progressie is zeker en vast al voelbaar op het veld, nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat het ook eens zichtbaar wordt op dat scorebord hé meiden. Op naar de volgende wedstrijd!

Ellen

11/01/2014 Tigers Evergem B - Cadetten heren SJ 

We hebben met de cadetten tegen de tigers evergem gespeeld.
We zijn gewonnen maar hebben er wel voor moeten vechten.
Jef was onze speler met de meeste punten maar iedereen heeft zijn best gedaan en heeft er voor gevochten. Daardoor zijn we ook gewonnen.

Dries
 

11/01/2014 BBC Lokeren - Miniemen Heren SJ 

Wedstrijd op Lokeren. We starten de wedstrijd zeer goed met intensiviteit. We kwamen 6 punten voor maar al snel gaven we het uit handen. We speelden minder difence en hadden niet veel aanvalskracht. In de tweede helft begonnen we terug op ritme te komen. We zouden nog een overwinningskans gehad hebben moesten we niet zo veel vrijworpen gemist hebben. We gaven op het einde nog een harde defence en konden een paar steals meenemen maar winnen zat er niet in . We hebben goed gespeeld.

 

11/01/2014 BBC Hamme - Microben Coach Dieter 

We speelden op verplaatsing tegen Hamme.
De tegenstanders waren redelijk goed.
We hebben zeker ons best gedaan .
En Kübilay zei tijdens het douchen “blijf van mijn leeg pakje chips af” .

Benjamin
 

04/01/2014 Kadetten SJ - BBC Falco Gent C 

Deze wedstrijd tegen Falco Gent begonnen we met heel wat strijdlust. De vorige keer dat we tegen deze ploeg moesten spelen hadden we niet goed samengespeeld en waren we verloren.

Maar deze keer hadden we ons voorbereid. Onze systemen waren beter ingeoefend en dat was duidelijk te zien in ons spel. In de eerste quarter bouwde we een voorsprong op van 15 punten. Maar omdat we dachten de rest van de wedstrijd gemakkelijk ging worden, heeft Gent de voorsprong kunnen verkleinen.

Na een peptalk van de coach hebben we ons volledig gesmeten in de tweede helft. Dit zorgde onder andere voor een mooie alley-oop van Maxim. Deze wedstrijd hebben we uiteindelijk gewonnen met 71-41.

Matthias Joris
 

04/01/2014 BBC United Ninove B - Pupillen SJ 

De match begon al niet zo goed. Ik denk dat we ze een beetje onderschat hebben met dat we vorige keer gewonnen waren – dacht ik - en zijn dan ook met veel puntjes verloren.

Na de 2de quarter hebben ik en Freya ons hoofd wat laten hangen maar we zijn een ploeg dus gelukkig hadden we de ploegleden nog.

Quince

30/12/2013 BBC Hame Seniors - Land Junioren SJ 

Wedstrijdverslag HammeSenioren A – Scheldejeugd Temse landelijk Junioren

1ste Quarter:

De wedstrijd komt snel op gang en de junioren van temse nemen al snel de leiding in handen. Een hoog shotpercentage laat hamme met knikkende knieën
toekijken hoe temse de leiding neemt en het eerste quarter kan afsluiten met een sterke 17 – 22.

2de Quarter:

Het 2de quarter gaat van start en al meteen is de spanning om te snijden. Een grote inzet bij defense gaf een mooi resultaat in offense. De landelijke junioren wisten een mooie score op het bord te laten verschijnen en Hamme vulde dit aan. Een harde strijd zorgde voor een ruststand van 38-41.

3de Quarter:

Na een sterke eerste helft van Temse blijft Hamme vol goede moed doorvechten. Temse bracht een reeks mooie aanvallen op het plein, maar deze kwamen alsook van de tegenpartij. De stand gaat gelijk op en Hamme neemt tegen het einde van de 3de quarter de leiding met 54-53.

4de Quarter:

Al snel gaat het laatste quarter van start. De vechtlust is groot en de Junioren strijden hard verder. De punten volgen gelijkmatig en de spanning is te snijden niet alleen bij de spelers maar ook in het publiek. Het talrijke publiek van Temse juicht de junioren toe. De junioren nemen de overwinning na een sterk staaltje basket. De eindstand is 64-66.
 

22/12/2013 Cobra's Schoten - Landelijke junioren SJ 

Cobra’s Schoten – Scheldejeugd Temse
We hadden in augustus al eens een oefenwedstrijd gespeeld tegen hen, en we hadden deze gewonnen. We konden hier wel geen conclusies uit trekken voor nu, ze waren ten slechts met 5.
We startten aan het eerste kwart en merkten dat het niet ging zijn zoals in Augustus. We kwamen moeilijk tot scoren en op het einde van het eerste kwart stond het 20-11.
In het tweede kwart gaat het meer gelijk op. Niet dat wij dichter kwamen, maar zij liepen ook niet verder uit. We scoorden beiden 15 punten in het 2e kwart.
Zoals altijd moet onze coach ons oppeppen tijdens de rust. We mogen ons hoofd niet late hangen en we moeten tot een groter scorend vermogen komen.
In het 3e kwart scoren we dan meer, maar de tegenpartij ook. We stonden op het einde van het 3e kwart 59-44 achter.
In het 4e kwart blijven we problemen hebben tegen de zone van de Cobra’s. We scoren slechts 8 punten. Eindstand 68-52.
Weer een match om veel van te leren. We rebounden goed, maar onze afwerking moet drastisch omhoog. We scoorden geen enkele driepunter, en onze fieldgoals zijn onder de 50%.We hebben minder dan 5 assists , dit is ook veel te weinig. We merken wel dat het beter en beter gaat dan in het begin van het seizoen, maar we moeten nog veel leren.
Elias
 

15/12/2013 Pitzemburg - Landelijke junioren SJ 

Verslag pitzemburg
De wedstrijd kwam maar traag op gang, er was te weinig scorend vermogen aan beide kanten waardoor de eerste quarter strandde op een 13-10. Toen kwam er toch wat meer gang in de match en wij maar ook onze tegenstander begonnen iets meer te scoren. Aan de rust stond het toen 28-23 voor de thuisploeg. Na de helft begonnen we met volle moet terug aan de match het was tenslotte maar een 5- puntenkloof. De derde quarter eindigde met een 40-34 stand. De laatste quarter hebben we nog alles gegeven in defense maar het mocht niet zijn en we verloren de match met 54-49. Onze 49 was wat weinig om te winnen.
 

14/12/2013 Grembergen - Dames SJ 

Vandaag speelden de dames tegen Grembergen. De eerste quarter ging wat minder, maar vanaf de tweede quarter speelden we goed en als een team! Nadat Anais een paar nageltjes kwijt gespeeld was ging de match verder en jaja.. Sarina maakte haar eerste goal bij een vrijworp! Toen er iemand van de tegenploeg gevallen was en wij in de aanval waren gingen we naar de ring en Barbara scoorde! Nadat we eindelijk doorhadden hoe de douches werkten (met dank aan Laura) konden we na een leuke match vol plezier de dag mooi afsluiten. We verloren wel, maar we speelden als een team en dat is toch waar basket om draait?

Marlies

08/12/2013 DBC Osiris Aalst - Dames SJ 88-30 

De dames van scheldejeugd speelden vandaag tegen de dames van aalst,
We startten de eerste quarter goed maar werden na twee minuten al naar de bank gestuurd door een technisch probleem. Nadat het technisch probleem was opgelost konden we verder met de match. De eerste en de tweede quarter gingen redelijk goed, maar de derde en de vierde gingen wel beter. We waren wel maar met zeven dus was het veel lopen en weinig rusten. We verloren de match maar ik denk dat iedereen wel tevreden is over de eindstand.
Anke

7/12/2013 Microben coach Dieter - BBC Houtem A 

De laatste keer van dit jaar speelden we tegen Houtem. Het was heel leuk zoals altijd. We hebben een sterke ploeg en u bent een toffe coach. Ik kijk altijd uit naar de trainingen.

Berkay Aycan

7/12/2013 Microben coach Laura - Onderons Grembergen. 

bbc temse - grembergen
onze laatste match van het jaar speelde we tegen grembergen ,ik (kian) speelde samen met rune,ruen,en jesse op het andere veld sedes,olivier,jesse en aaron.
zoals de coach ons vraagt om de bal goed rond te spelen met goede passen konden we toch wat al heel wat goede aanvallen opzetten en scoren, dit begint bij iedereen al beter te lukken
het was een leuke match waarin we toch weeral veel geleerd hebben .

grtjs kian verbruggen
 

7/12/2013 Land Jun Sj - BBC Willebroek 

Verslag BBC Scheldejeugd Temse – Duvel Willebroek


We kenden onze tegenstander al van vorige week. Toen werd er verloren met ongeveer 15punten na een rampzalig 2de KW, met amper 2 gescoorde punten door de Temsenaars.

Tijdens de briefing werden alle defensieve taken nog eens grondig doorgenomen, om hun scorend vermogen zo goed mogelijk te beperken.

In de 1ste helft werd alles goed uitgevoerd. Hoge defensieve druk, weak hand push op nr 7, help side die goed aanwezig was en de dominantie in de rebound. Dit aangevuld met mooi basket in aanval. FB die goed werden afgerond. De plays die volledig werden gelopen en waar we onze easy baskets door kregen of open shots. Na het 1ste KW stond het 18-12. In het 2de kwamen we zelfs even 11 punten voor, maar dit konden we niet volhouden. Rust: 31-26
Met andere woorden dit was 1 van de beste helften van het seizoen.

Van al het goede uit de 1ste helft was jammer genoeg niks meer te zien in het 3de KW. We werden gedomineerd in de rebound en namen soms iets te vlug onze shots, waardoor Willebroek veel FB kreeg en easy lay-ups. Nr 7 kwam in zijn ritme en maakte in dat KW 12pt. 47-59 na kwart 3.

Onze kopjes gingen naar beneden, dus was het aan mij als coach om er terug het vuur wat in te krijgen. Dit lukte ook waardoor we een vrij verdienstelijk 4de KW speelden. Dichter komen zat er niet meer in, maar ons verder afmaken hebben ze ook niet gedaan.
Einde: 60-71

Harde conclusie op landelijk niveau is dat we kunnen meedraaien voor 3KW, maar dat we nog een paar % te kort komen om het tempo ook 4KW vol te houden. Toch is er bij iedereen vooruitgang te zien, dus die 2de overwinning van het seizoen is een kwestie van tijd als we goed basket blijven brengen!

Coach Jordy
 

1/12/2013 Dames SJ - Gembas Knesselare. 

Deze wedstrijd waren we met acht van de twaalf speelsters. Het was voor dat de match begon al stress voor de twee ploegen. Het zou de eerste overwinning zijn voor één van de ploegen. Dus gingen we er weer met volle moed tegenaan.
De eerste helft ging van start en steeds moest de coach dezelfde opmerking geven, namelijk bewegen in de aanval . Er waren maar enkelen die zich vrijliepen. Dit kan natuurlijk niet! Basket is een teamsport en deze sport moet dus gespeeld worden met het hele team en niet door twee of drie personen! De eerste helft was afgelopen en we waren er allen van overtuigd dat we het de tweede helft veel beter moesten doen. De tweede helft hebben we beter gespeeld. Dit was hoe we het van in het begin hadden moeten doen. En ook zo moeten we op de andere matchen spelen.
We hebben allemaal ons best gedaan. Wel jammer dat we door sommige redenen de defense lieten afzwakken. Ondanks dat we verliezen blijft dit toch een zeer leuke en aangename ploeg om in te basketten. Er zijn veel nieuwelingen maar toch zijn we een hechte ploeg, we zijn steeds aan het lachen, amuseren ons en luisteren naar elkaar. Ik ben er zeker van dat we dit seizoen nog veel gaan verbeteren.
Sarina
 

30/11/2013 Miniemen SJ - BBC Zele 

We hebben dit weekend match gespeeld tegen Zele.

We speelden thuis; We hebben verloren met 38-62, een verschil van 24 punten.

De 1ste quarter hebben we slecht gespeeld. De 2de quarter iets beter.

Na de rust hebben we goed gespeeld maar konden we niet meer winnen.  BBC Zele had al teveel gescoord en mooie basket laten zien. Hopelijk winnen wij volgende keer.

Güc Veli.

30/11/2013 Pupillen SJ - BBC Zele B 63-61 

De match van zaterdag was een spannend match.

Van het begin stonden we gelijk maar na de tweede helft stonden we achter
met 12 punten maar dan hebben we alles gegeven en we zijn met 2 punten gewonnen.

Abanob

30/11/2013 BBC Willebroek - Land. jun SJ 

Wedstrijdverslag 30 november 2013, BBC Willebroek A – BBC Scheldejeugd Temse.
Na vorige week naar het verre Sint-Truiden te zijn gereden, was het deze keer iets dichter bij de deur, Willebroek. Na 1 overwinning en 1 nederlaag in de nieuwe competitie, had iedereen wel zin om een nieuwe wedstrijd te winnen. We wisten niet veel van Willebroek, maar de coach zei dat het aanvallend wel capaciteiten had. Dus voor de match schreef Jordy op het bord in de kleedkamer enkele belangrijke zaken. ‘Play hard, play smart!’ als we hard speelden alsook slim, zat er in deze match veel meer dan 1 punt. Dus begonnen we met veel vertrouwen aan de match.
De match ging van start met blijkbaar maar 1 ref. De eerste quarter werd er goed gespeeld, we liepen een achterstand op van 17-12. Maar meestal is er een ‘dip’ in een van onze quarters en dit maal was het de ‘rampzalige’ tweede quarter. Met overdreven veel shots, waar er amper eentje van binnenviel, maakten we die quarter 2 punten, een schande. Onze defence bleef gelukkig even goed als de quarter daarvoor. Maar als we maar 2 punten maken, kunnen we moeilijk een match winnen. 33-17 was de ruststand, waar we helemaal niet tevreden mee waren.
Dus tijdens de rust kregen we, zoals verwacht, te horen dat 2 punten schandalig is om op landelijk niveau te spelen. Dus moestten we ons herpakken om te laten zien dat Temse wel kan basketten. Dus speelden we een sterke derde quarter, heel sterk trouwens, in plaats van 2 punten maakten we er nu 20! En onze defence verslechterde er ook niet op, want we konden Willebroek er van weerhouden om slechts 10 punten te maken, deze quarter hadden we goed rechtgezet, 43-34.
Dus begonnen we er terug wat meer in te geloven, maar Willebroek wou hun winst niet uit handen geven. Dus we vochten tot het laatste maar het mocht niet zijn. We verloren de match met 66-51. Dus deze match verloren we door onze tweede quarter. Met een shotverhouding van 14/47 2-punters en 5/22 3-punters dat veel te laag is. Onze vrijworpen daar in tegen 7/10 (allemaal genomen in de tweede helft) is dan wel een behoorlijk resultaat. We waren deels wel teleurgesteld, maar kijken nu al uit naar volgende week, de rematch thuis.
Thomas.
 

30/11/2013 Evergem - Microben coach Laura 

'Ik had veel zin om te spelen! We reden binnen in Evergem en ik zei tegen mijn mama en papa "oh wat is het hier gezellig :-)".
> Het was een leuke match, alleen vond ik het niet zo fijn dat die grote jongen van de andere ploeg altijd mijn bal afpakte... Ik heb wel 2 keer kunnen scoren! Van op het veld kon ik iets lekkers ruiken...wafels! Ik heb er één gegeten met slagroom en bruine suiker! Njam njam...
> Ollie De Wree'
 

24/11/2013 Sint Truiden - Landelijke Junioren SJ 

Sint Truiden begon veel te vroeg. Iedereen was moe en ik was toffie boeken vergeten.

1 quarter begon hevig sterke drives dor de midden die we niet konden stoppen. Ik kreeg na 5 minuten mijn 4 fout , wat al veel zei over de arbitrage. Na de eertste helft was het al 45-27.

Coach Jordy was niet tevreden. De tweede helft begonnen we met veel goede moed mmar die werd snel weggedaan door de sterke offense van Sint Truiden. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten.

26-13/45-27/62-40/77-59.

ON TO THE NEXT

Frederic Heinderson.

23/11/2013 BBC Zele - Microben Coach Dieter 

Ik vond het heel leuk op de match.

Ik vind basketten heel tof. We leren iedere keer iets bij op training en tijdens de match. We hebben allemaal ons best gedaan om goed te spelen.   Spijtig dat het zo koud was in de zaal. We vonden het heel leuk dat de papa van Benjamin ons goede tips gaf. We worden er goed door geholpen.

Groetjes Julie                

24/11/2013 Sparta Laarne - Pupillen SJ 55-61 

Al zeer vroeg waren we op weg naar de gemeentelijke sporthal in Laarne.

In de eerste quarter waren we niet erg goed gestart.

Aan het begin van de tweede quarter werden we wakker en begonnen we terug te vechten voor de bal, met nu en dan mooie acties en een goede defense. We kwamen op voorsprong.

Nu moesten we deze alleen nog vast zien te houden. Dit lukte ook, er werd zeer mooi basket geleverd. Voor de rest nog een paar “fouten” bij de tafel en de scheidsrechter.

Maar met het goede resultaat nadien: winst :-)
 

Jarne

17/11/2013 Dames SJ - Melle 22-102 

De dames van Scheldejeugd speelden tegen de dames van Melle. We wisten op voorhand dat dit een goede ploeg was. We gingen dus niet van de verwachting uit dat dit een gemakkelijkere match zou worden.

De eerste 10 minuten gingen van start en het was al snel duidelijk : zij waren beter en wij deden praktisch niks. De tweede quarter ging dan weer iets beter maar vanaf de 2e helft ging het weer bergaf. Als dames konden we veel beter!

We zijn dan wel niet allemaal even technisch sterk, maar hebben hieruit geleerd dat inzet en lopen een belangrijke waarde is! Als team sta je er niet alleen voor en basket is een sport dat je met een team speelt. We zullen ons hoofd door deze mindere dag dus niet laten hangen, maar ons hopelijk herpakken en weer spelen als 1 team dat houdt van basket en dat zich amuseert op het veld!

Barbara

16/11/2013 Microben coach Dieter - Erembodegem. 

De match was super leuk. alles gaat al veel beter. Een lay-up gaat veel beter. Het was niet zo makkelijk tegen Erembodegem. Ik kijk al uit naar de volgende match.

Kübilay

16/11/2013 Pupillen SJ - BBC Hamme 61-59 

Wij hebben thuis tegen BBC Hamme gespeeld . We waren goed begonnen met de mach maar we lieten Hamme bijna elke aanval scoren.

De 1 ste quarter eindigde 17-4 voor Hamme, maar de 2de quarter waren wij beter in defense en aanval en de 2de quarter was er maar 1 punt verschil.

In de 3de quarter waren we een beetje te traag in defense, maar in de 4de quarter waren we weer beter. Op het eindsignaal heb ik een fout gemaakt en wij stonden 2 punten voor... Maar Hamme heeft de vrijworpen gemist en wij hebben met 2 punten gewonnen.

Adem

16 /11/ 2013 Land junioren - Wuustwezel. 

Wedstrijdverslag 16 november 2013, Scheldejeugd Temse – BBC Wuustwezel . De eerste wedstrijd van de nacompetitie. Na een nederlaag van de week ervoor begon Scheldejeugd toch vol goede moed aan de wedstrijd. Toen de wedstrijd begon, kwamen we al direct op een achterstand van 6 punten, maar door niet op te geven maakte Scheldejeugd het goed door hard terug te vechten en een hoog percentage aan 3-punters binnen te shotten. Na de eerste quarter stond Scheldejeugd al voor met 23-25.


De spelers waren een voor een sterk gemotiveerd. En net zoals in de eerste quarter bleven we vechten voor de bal op het veld. De doelpunten vielen redelijk gemakkelijk waardoor we toch al een mooie score kregen na de 1e helft. Maar ook de tegenstanders lieten de moed niet zakken en we kregen heel wat weerstand te verduren. Na de 1e helft gespeeld te hebben stond de stand op 42-40 in het voordeel van Temse.


De 2e helft startte niet goed voor Temse. De tegenstander maakte het ons niet gemakkelijk waardoor we een achterstand kregen. We kregen het hard te verduren maar iedereen hield de kop omhoog. We beten terug van ons af en we maakten beetje bij beetje de achterstand terug kleiner. De shots gingen al iets moeilijker binnen waardoor we meer gingen driven. Er stond 49-54 op het scorebord. Maar nu in het voordeel van Wuustwezel.


Doordat we allemaal inzagen dat deze match echt van ons kon zijn, gingen we er zo hard tegenaan in de 4e quarter dat de achterstand bijna onmiddellijk was verdwenen. We namen veel steals en onze lay-ups gingen vlotjes binnen afgewisseld door een (mooi) shot. Elke speler zette zich voor 100% in en we namen terug de leiding. De nodige agressie was er ook waardoor 3 van onze spelers met 5 fouten op de bank kwamen te zitten.

We sloten deze spannende wedstrijd af met heel wat free-throws en we wonnen onze eerste wedstrijd met de eindstand 75-67
 

Eli.

10/11/2013 BBC Hansbeke - Microben Coach Dieter 

Vandaag speelden we tegen Hansbeke. We waren maar met 5 man . Het was vroeg en sommige konden niet mee. We hadden ook zieken. Hansbeke was bereid om zijn 7 beste tegen elkaar telaten spelen en de rest tegen ons. We hebben ons best gedaan en veel gepast. We hebben ook een lay -up gemaakt dit moest van onze coach. We hebben goed gespeeld en weer veel bijgeleerd.

9/11/ 2013 Hamme - Microben coach Laura 

> Hallo iedereen,
>
> de wedstrijd was leuk.
> Ik vind het nieuwe systeem beter dan het oude.
> We hebben goede tips gekregen over het verdedigen, ook van de andere coach.
>
> Mijn mama en papa vonden dat ik goed gespeeld heb en ikzelf ook.
>
> Groetjes,
>
> Jesse R.
>
 

9/11/2013 Deinze - Miniemen SJ 

De match dit weekend was tegen Deinze. Op zich al een vere verplaatsing. We hebben gewonnen met 43-60 een verschil van 17 punten. Op die wedstrijd hebben we een paar momenten niet geod gespeeld. De coach heeft ons bijgestuurd en we waren direct wakker. We hadden ook hard getraind in die week en dat was te zien op wedstrijd. Met als resultaat een sterke overwinning. De ploeg moet zo verdoen en we kunnen laten zien dat we een sterk basketball team zijn. Temse let's win !!!!!

Alexandros

09/11/2013 MAC D'Bergen G'Brugge - Pupillen SJ  

Wij zijn met zijn allen naar Gent-Brugge geweest. We hebben de wedstrijd verloren met 116 tegen 24. Dit is geen mooi resultaat, maar we hebben ons best gedaan. We hadden beter moeten verdedigen en meer moeten aanvallen. De tegenspelers speelden wild en de vloer was gladdig. Ikzelf vind dat we allemaal ons best hebben gedaan en goede wedstrijd hebben gespeeld.

Verslag van Damian

8/11/2013 Helios Zottegem - Landlijke junioren SJ 

B-BALL 4 LIFE !!!!!

We begonnen deftig aan de match. Hier en daar misten we soms makkelijke punten. Het was geen hoog scorende match dat zie je aan de score. 13/14 einde 1 quarter

De 2 de quarter was onze beste van de match maar we lieten veel punten liggenonder de basket. 26 -30 rust.

De 3de quarter was rampzalig we konden maar 7 punten maken. Dit resulteerde in de stand 48-37.

Onze laatste quarter was niet veel beter. We konden maar niet scoren aan een hoog percentage. Zo win je nooit een match. Eindestand 59-48

Robin

2/11/2013 Cadetten SJ - MAC D'bergen Gbrugge 

Op 2 november 2013 hebben we weer een seizoenswedstrijd gespeeld tegen Modu.

Voor de match was het niet fijn om te horen dat wij eigenlijk maar met 5 echte cadetten gingen spelen. De meeste waren met vakantie of een examen van scheidsrechter aan het afleggen.
Gelukkig wou Elias, van de landelijke junioren( die nog cadet is )  nog de wedstrijd met ons meespelen zodat we toch met 6 man waren.
We hadden dus wel goede hoop, omdat we met een sterke ploeg aan de match begonnen.

De eerste quarter ging nog vrij gelijk op.
Tot we aan de tweede quarter begonnen en iedereen zijn shots begonnen te vallen, hierdoor kwamen we voor de rust aan een goede voorsprong.

De tweede helft ging ook allemaal goed voor ons, behalve de laatste 5 minuten kregen we mat moeite met hun zone, maar onze defence was in orde, dus hebben we de match gewonnen met 67-42, een verdiende uitslag.

Hopelijk is er de volgende wedstrijd wat meer volk aanwezig, dit zal wel lukken.

Matthias De Rooy
 

2/11/2013 Miniemen SJ - MAC D'bergen G'brugge 

Dit weekend hebben we tegen Gent Brugge gespeeld.

De eertste en tweede quarter hebben we goed ons best gedaan. Onze verdediging was goed en onze passen kwamen bij de juiste personene terecht.We zouden meer punten behaaldhebben moesten we onze Lay-ups scoren. Ook op loopfouten moeten we nog werken.

de derde en vierde quarter bleven we goed scoren en verdedigen. Maar het bleef spannend doordat we loop fouten bleven maken. Uiteindelijk hebben we we gewonnen met 44-43.

Hamzat Tejmeschanov.

26/10/2013 BBC Schelle - Land Junioren. 

Wedstrijdverslag zaterdag 26 oktober 2013, BBC Schelle – Scheldejeugd Temse
Ons seizoen is zwak gestart, maar dat wil niet zeggen dat wij het opgeven. In de heenwedstrijd vochten we tot het bittere einde, waar we uiteindelijk nog een gelijkspel in de wacht wisten te slepen. We weten dus dat het absoluut mogelijk is om deze wedstrijd te winnen. Met die ingesteldheid startten we goed in het 1ste kwart. (14-13) In het 2e kwart was daar niet veel meer van te zien. Wat begon als een solide wedstrijd begon al snel af te buigen naar een ware catastrofe. We maakten amper 6 punten en werden zo mentaal de grond in geboord. Stand aan de rust: 37-19.
De koppen moesten omhoog blijven, anders konden we niet meer terugvechten. In het 3e kwart stonden we met iets meer haar op de tanden op het plein. Er werden steals genomen, en easy lay- ups gingen weer door de korf. Eindstand 3e kwart: 57-34.
De strijd leek gestreden bij de aanvang van het 4e en laatste kwart, maar daar wou de coach niks van weten. Hij spoorde ons aan om terug te slaan. Dit deden we door de defence op te drijven en agressiever op het plein te staan. Naar het einde van de wedstrijd toe kwamen we pas echt op dreef. Olivier wordt uitgesloten met 5 fouten en 1 technische fout. Eindstand: 73-62
 

19/10/2013 BBC Hamme - Miniemen heren  

zaterdag 19/10/2013 hebben we tegen hamme gespeeld.

1quarter namen we een goede start maar 5 min later werd het beetje moeilijk.

2quarter waren we aan het verliezen met 10 punten verschil maar we geefde nog niet op we begonnen hard
te verdedigen en dan begin de we ook veel te score 2quarter hadden wij gewonnen.

3quarter begon de we echt goed te spelen de bal ging goed rond er was beetje marche maar dat ging nog wel mee.

4quarter waren we ook goed bezig het eind resultaat was 71/48.


mehmet
 

19/10/2013 Panters Baasrode - Land junioren 

Matchverslag : scheldejeugd temse - panthers baasrode

Deze match was er een om te winnen we hadden namelijk wat goed te maken na de nederlaag thuis tegen panthers.

In de eerste quarter ging het nog gelijk op we konden het tempo volgen van baasrode en zelfs bepalen. Dit door het goede samenspel van de ploeg en zoeken en nemen van goeden shots en drives waren daarbij een grote rol.Hierbij wasde uitslag 21-20 in het voordeel van baasrode.

De 2 quarter was wel zwakker, hier scoorden we maar 9 punten. Het lukte gewoon niet de shots vielen niet en ook wat balverliezen lijde tot een ruststand van 43-29

Nadat de coach ons wat goede moed had ingepraat en het plan voor de 2de helft nog eens verduidelijkte konden we terug beginnen aan de match. De derde qurter was dukdelijk al veel beter dan de 2de. We werkten beter af hadden minder balverliezen en gaven goede passen. Maar dit was nog niet genoeg voor baasrode tegen te houden. Het zou dus van de 4de quarter moeten afhangen die we ingaan met een stand van 56-40

Inde 4 de quarter veranderde de match volledig. Baasrode begon moe te worden en temse wou nog proberen winnen dus die zette alles op alles. Door een full court press konden we stapje per stapje wat van dichterbij komen, maar het was niet genoeg. De eindstand was 68 62

 

13/10/2013 Dames - BBC Lokeren 

Met 9 spelers staan we klaar om te spelen tegen het team Lokeren. De dames van Lokeren hebben goed gespeeld, maar wij natuurlijk ook.

We starten helaas niet zo goed. We communiceren weinig op een match dat zullen we beter iets meer doen. We moeten ook sneller lopen om naar de andere kant van het veld te geraken. Het luisteren naar de coach gaat soms ook wel wat minder. We zijn ook met veel nieuwelinge in de groep.

Elke match gaat beter en beter. Ook al hebben we nog geen enkele match gewonnen. We zetten ons steeds in en doen ons best. We laten ons hoofd niet hangen en staan steeds klaar om te spelen.

Na de match ( ook al verliezen wij ) is het altijd lachen.

anaïs
 

12/10/2013 Miniemen heren - BBC Lokeren 

We namen een minder goede start met een achterstand van 6 tot 10 punten. We hebben ons goed ingezet.

Na de 1° quarter werd het beter en gingen we verdedigen zoals het moest ook de bal werd beter rond gespeeld.

Na de paurz werd het een beetje chaos in de 3° quarter. We kwamen soms terug op 2 punten maar konden dit niet houden en Lokeren liep terug uit ot 10 punten.

In de laatste quarter konden we ons bewijzen en lieten we zien wat we waard zijn. een beetje pres op de laatste minuten en een harde defence samen met een aantal goede scores liet ons op 4 punten komen met een eindstand van 47-51.

We mogen tochwel trots zijn op dez wedstrijd. Ik vond het een goede wedstrijd en hopen dat we nog overwinningen mogen vieren !!!!

Kerim Kirdemir

12/10/2013 Cadetten heren - Tigers Evergem. 

Dit weekend hebben we tegen tigers evergem gespeeld. We speeldenthuis op eigen veld.


We zijn de match met goede hoop begonnen. In de 1ste quarter ging het gelijk op onze defens was redelijk goed alleen moesten we meer inzet zetten in de aanval.


De 2de quarter was onze aanval al een pak beter dan in de 1ste maar makkelijk was het toch niet.


In de 3de quarter waren we aan het terugkomen maar we waren er nog niet !!
De laatste quarter stonden we op een moment 2 punten verschil de coach nam een time-out en pepte ons op en we gingen er terug voor maar ze waren sterker dan ons. De coach vertelde ons wel dat we ons best hadden gedaan.


Maxim bolsens
 

12/10/2013 Landelijke junioren - Soba Antwerpen 

“ Are we ready?”
Dat was de eerste vraag die onze coach ons stelde voor we aan de match begonnen.Van bij het begin wist iedereen dat we deze wedstrijd niet gingen winnen, maar we konden wel onze vechtlust tonen en ons 200 % inzetten.
Kernwoorden voor deze match waren dan ook: aanvallend denken, take care of the ball, one team, motivatie, wederzijds respect,…
Doelstelling van deze match was dan ook niet om fysiek te winnen, maar om als morele winnaar uit het duel te komen! Zodanig dat we na 40 minuten met opgeheven hoofd het plein konden verlaten en zeggen dat we gebasket hadden. Na de nederlaag van vorige week op Sint-Niklaas was heel het team dan ook gebeten om die vechtlust te tonen en om niet met ons te laten lachen!!

Quarter 1:
Onze focus zat van bij het begin heel goed! We wisten waar we ons aan konden verwachten en lieten ons dus ook niet vangen. Wanneer Soba presste kregen we de bal goed over en gaven we passen op het juiste moment en konden we de man in het midden aanspelen. Zo konden we daarna ons systeem lopen en aanvallend zeker er iets tegen doen.
Defense was ook goed want we laten zo een sterke ploeg maar 25 punten maken. Soba scoort vooral van buitenuit want zij shotten bijna alles binnen. (13 – 25)

Quarter 2:
We behouden onze vechtlust en onze focus! Belangrijk was, dat we onze kop NIET lieten hangen en bleven basketten. Ondanks dat er weinig fouten in ons voordeel werden gefloten bleven we doorzetten. Tijdens deze quarter wisselen we in defense meer af van man to man defense naar zone-defense waardoor we het Soba moeilijker maken. Zij weten soms niet wat te doen en zo kunnen wij ook eens een steal nemen. (25 – 50 rust)

Quarter 3:
De coach is tijdens de rust tevreden over ons! We tonen inzet en vechtlust tegen een sterke ploeg en laten niet met ons sollen! Daarnaast stuurt hij ons op een positieve manier bij en zegt hij wat beter kan. Al deze woorden samen motiveert de ploeg om met dezelfde vechtlust verder te spelen en ervoor te gaan. We blijven onze aanval en verdediging verzorgen en dat loont. 3de quarter nipt verloren met 2 punten (14 – 16). Een minpunt van deze quarter is misschien dat we te veel easy baskets laten liggen of een balverlies te veel hebben. (39 – 66)

Quarter 4:
Het hele team voelt aan dat we een mooie prestatie aan het neerzetten zijn en dat we moeten blijven knokken tot de laatste seconde. We blijven onze defense vezorgen, spijtig genoeg shotten zij van buitenuit veel binnen ondanks dat we erbij zijn. Daarnaast blijven we veel druk zetten, zowel op de spelverdelers als op de borden. Zo kunnen we veel rebounds nemen en snel scoren. Ons doorzettingsvermogen en inzet wordt beloond want de 4de quarter winnen we met 18 – 14.

Al verliezen we deze match met 57-80, toch mogen we zeer tevreden zijn met deze prestatie!! Niemand heeft tijdens deze 40 minuten zijn kop laten hangen, iedereen is er voor blijven vechten, we hebben zowel onze offense als defense verzorgd en het de tegenstrever moeilijk gemaakt. Ook al hebben we niet echt gewonnen, dankzij de positieve coaching en de vechtlust van het team, waren wij de morele winnaar en konden we met een goed gevoel het plein verlaten.

We trekken deze lijn dan ook door naar de volgende trainingen en de match van volgende week zaterdag tegen Baasrode. Dat we daar ook een mooie prestatie kunnen neerzetten en hopelijk kunnen winnen!

Go for it, one team!

Olivier Joris

 

12/10/2013 Miniemen Temse - BBC Lokeren 

We namen een minder goede start met een achterstand van 6 tot 10 punten. We hebben ons goed ingezet. Na die eerste quarter werd het beter en gingen we verdedigen zoals het moest en de bal rondspelen. Na de pauze werd het een beetje chaos in de derde quarter. Soms kwamen we terug op 2 punten, maar dan liepen we al snel gauw uit naar 10 punten. Juist op de laatste quarter konden we ons nog een sbewijzen en lieten we zien wat wij waard zijn. Een beetje pressure op de laatste minuten en een harde defence en een aantal goeie scores lieten ons op 4 punten komen met als eindstand 47-51. We mogen toch wel trots zijn op deze wedstrijd. Ik vond het een goede wedstrijd en hopen dat we nog overwinningen mogen vieren!

Met Vriendelijke Groeten Kerim Kirdemir

12/10/2013 Pupillen SJ - De Pinte 20-0 

De wedstrijd van vorige week.

De wedstrijd was niet zo leuk want de tegenstanders zijn niet gekomen, maar dan zijn wij wel gewonnen.
Wij waren met 11 en hebben ons gesplitst in 5 en 6 omdat we toch nog wilden spelen. We hebben lay-ups gemaakt, zijn 11-30 verloren en daarna zijn we naar huis gegaan.

Onur

12/10/2013 microben Coach Laura - BBC Hamme 

De match was goed gespeeld. We hebben mooie passen gegeven.

We hebben al veel bijgeleerd. We hebben mooie doelen gemaakt.

We proberen zo goed mogelijk samen te spelen. Wat leuk is dat we veel supporters hebben.

Coach Laura was content van iedereen. We zijn blij met zo een goede coach.

Sedes XXXX

12/10/2013 Microben Coach Dieter - BBC Hansbeke 

Hallo,

Het was gemakkelijk maar toch een beetje moeilijk.
We hebben 10 goals gemaakt.
En veel ongelukken gehad zoals Kemal heeft zijn vinger pijn gedaan, iemand van de andere ploeg met zijn hoofd tussen twee van ons geslagen (per ongeluk), Milan had hem ook pijn gedaan, …
Ik was zelfs een keer gevallen tijdens de laatste match.
Maar toch vond ik het weer heel leuk en coach Dieter heeft ons weer veel geleerd!

Groetjes,
 

Ilan

5/10/2013 Grembergen - Miniemen Heren 

Aanvankelijk een goede start met enkele doelpunten in de 1 quarter.

De defence was super, spijtig dat we met zo weinig waren. De 1quarter was onze offence ook oke. Daarna werd het minder en minder. Snelheid ontbreekt nog.

Ook waren we met te weinig waardoor het zowiezo al moeilijk is om te winnen. Daarbovenop de scheidsrechter die wat partijdig was en dan zie je je kansen al met de helft verminderen.

De volgende keer wat meer inzet van iedereen en het komt wel goed.

Yoshi

05/10/2013 Pupillen SJ - Ninove 43-67 

We hebben goed gespeeld.

We moesten beter ons best doen in defence.

We waren goed in offence.

Maar de andere ploeg was beter.

Hopelijk winnen we de volgende match.

Joske

5/10/2013 Grembergen - Microben Coach Laura 

dag coach en spelers,
het was een leuke match
het was onze eerste match op verplaatsing tegen grembergen
we waren met 7 spelers
ik vond het leuk om een hele tijd te spelen
op het eerste veld stonden de 2 Runes,Kian en Ruen
op het tweede veld stonden Sedes,Aaron en ik zelf
ik heb vandaag geleerd na de eerste kwarter, dat ‘ als we samen speelden en goede passen gaven aan elkaar we veel sterker waren’
Samen sterk
tot de volgende match
groetjes laurens
 

5/10/2013 BBC Houtem - Microben A 

Kubulay heeft heel goed gescoord.

Ferat goed gepast.

We hebben met de ploeg veel passen gegeven.

Ilan heeft niet goed gescoord maar wel veel passen gegeven.

Bura heeft wel gescoord.

Benjamin heeft geen fouten gemaakt.

Milan kan al scooren.

Julie heeft geen loopfouten meer gemaakt.

Kemal kan al van ver scooren.

Ik vind dat iedereen heel goed gespeeld heeft  en dat we al veel bijgeleerd hebben.

Cumali.

28/09/2013 miniemen SJ - Wasocub Waasmunster 

Match 28 sept
We kregen wasocub waasmunster op bezoek. Reeds kort na de heenwedstrijd moeten we opnieuw spelen tegen deze sterke ploeg. Deze keer moesten we het zonder de tweede jaars redden. Het was geen gemakkelijke opgave. We deden ons best. We beseffen dat we nog veel moeten leren en als een hecht team ervoor gaan. Nog veel trainen en we komen er wel.Maar deze keer moesten we de wedstrijd afsluiten met verlies 37-87. SCHELDEJEUGD !!!!
 

28/09/2013 Microben Coach Laura - Tigers Evergem. 

Ik vind drie tegen drie de max.!!!!!!

Wij krijgen veel passen op deze manier en kunnen meespelen.

De trainingen vind ik ook de max !!!!

Dus het is super !!!!!!!!!!

Aaron.

28/09/2013 Land. Junioren - BBC Schelle 

Dit weekend speelde we alweer onze 5de competitie wedstrijd, thuis tegen Schelle. Deze wedstrijd zou papier iets makkelijker zijn als de vorige wedstrijden. Dus begonnen we onze wedstrijd met veel moed, maar spijtig genoeg verliep deze match niet zo.

We begonnen de 1ste Quarter nog al laks en niet geconcentreerd. Waardoor het deze 1ste Quarter nog redelijk met een gelijke stand eindigde namelijk 16-16. In de 2de Quarter waren we nog minder als in de 1ste, want we lieten Schelle uitlopen tot een aantal punten waardoor we gingen rusten me een achterstand van 27-35.

De 2de helft was voor ons veel beter dan de 1ste. In de 3de Quarter liepen geen 1 van beide ploegen uit, we speelden beiden op het zelfde niveau waardoor deze Quarter eindigde op 35-43. Dan onze 4de Quarter was veel beter dan de andere 3 te samen. We speelden met meer plezier en goesting om te winnen waardoor we onze achterstand konden verkleinen. Maar dan moest het beste nog komen, met nog zo’n 15 seconden te gaan staat Temse 3 punten achter op Schelle. Na 3 3-punters op een rij te missen, shot Dieter verschooren juist binnen de 3-puntslijn op de buzzer zijn shot binnen met een fout erbij. Temse stond nu 1 punt verlies op Schelle maar Dieter Verschooren scoort zijn vrijworp waardoor deze match eindigt op een gelijkspel.

Spijtig genoeg weer geen overwinning voor ons maar het is in ieder geval al beter als verliezen. Hopelijk kunnen we in de volgend match tegen de Condors onze 1ste wedstrijd winnen.

Dieter
 

28/09/2013 Kadetten heren - BBC Latem - De Pinte 

We speelden dit weekend tegen BBC Latem-De Pinte zoals vorig weekend. Daar gingen we nipt winnen met 1 punt en dat zorgde ervoor dat we gedreven waren om te winnen en met de juiste ingesteldheid konden beginnen.

We begonnen goed en het ging de 1e quarter gelijk op, niemand kon echt een verschil op het bord zetten. In de tweede quarter lukte dit wel en we kregen een verschil van 9 punten in ons voordeel.

We speelden voort met dezelfde motivatie en goeie inzet en konden het verschil nog uitbreiden naar 11 punten aan het eind van de derde quarter. Dan ging het even niet zo goed en kwamen ze terug tot op 6 punten, waarop de coach een time-out pakte, ons wakker schudde en terug motiveerde. Dit werkte ook want we vochten weer voor elke bal en iedereen zette zich in! Zo liepen we vlot terug uit naar 11 punten. De eindstand is 67-56, verdiend voor ons. Als we zo verder spelen ben ik zeker dat we nog veel gaan winnen.


Jef Van Meervenne
 

22/09/2013 Sj Dames - Osiris Aalst 


Als damesploeg met veel nieuwelinge kunnen we veel beter. Ons doel is duidelijk: “Progressie maken”. Altijd maar beter en beter worden. Vandaag moeten we terug in het gareel en bovendien moeten we aantreden tegen het sterke team van Aalst. De dames van Aalst vormen een goed team en hebben schrik om tegen een zware nederlaag aan te lopen. We starten slecht. Het loopt niet vlot! We communiceren niet of weinig met elkaar en doen niet wat ons opgelegd wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we op het einde van de 1ste quarter op een 3-20 achterstand staan. De 2de quarter toont geen beterschap. Van hetzelfde laken een broek. We eindigen de 1ste helft met 12-41.

Tijd om even in de spiegel te kijken! Meer team-spirit en meer inzet is de boodschap. We besluiten om alles te geven en alles wat Coach ons oplegt, zonder dralen uit te voeren. En ja, wat een team-spirit allemaal teweeg kan brengen. We groeien naarmate de wedstrijd vordert. We praten, roepen en luisteren naar elkaar, zetten wel eens een screen en shotten naar doel met vertrouwen. In huidig verslag zijn reeds enkele belangrijke woorden gevallen: communiceren (praten, luisteren,…), vertrouwen, teamvorming, inzet,…. Ik verzeker u! Het zijn allemaal trefwoorden en samen met het uitvoeren wat ons opgelegd wordt door de coach vormen zij een verbetering van het resultaat. Uiteindelijk is de einduitslag: 44-86. Verloren, zul je zeggen. Toch is dit een verbetering! Het voelde aan als een overwinning! Ten eerste hadden wij nog nooit zoveel gescoord (44 punten) en ten tweede kregen we steeds minder dan 100 punten tegen. We hebben inderdaad niet gewonnen. Toch voelde het goed aan. Het geeft ons een boost en we hebben goesting om er weer in te vliegen. We staan er als een team (we gaan voor elkaar), we hebben een coach die er voor gaat en we zijn erg gemotiveerd om progressie te maken. We hopen beter en beter te worden. Dus een berichtje voor de tegenstanders: “Hou jullie maar vast aan de takken van de bomen, de dames van het basketbalteam Scheldejeugd Temse zet je niet meer zomaar  opzij”.


Deborah
 

21/09/2013 Land jun SJ - St Niklase Condors 

We speelden vandaag tegen Sint-Niklaas. Voor de wedstrijd wisten we dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd. St-Niklaas speelde de hele wedstrijd door fc press. We hadden het daar wel redelijk moeilijk tegen. Na de 1ste 20 min hadden we al 20 balverliezen. Ondanks al deze balverliezen, stonden we maar 7p achter (27-34). Tijdens de rust kregen we een zware preek van onze trainer: hij vroeg of dat we het gevoel hadden of we konden winnen. We zeiden allemaal dat we het konden. Dat zag je ook aan de 2de helft: we startten goed en positief agressief. De tegenstand kreeg het wat moeilijker en we konden dichter bij kruipen. Op het einde van de 3de quarter lieten we het dan weer wat afweten met vele balverliezen en zo kon St-Niklaas weer uitlopen tot een 42-50. De laatste Q gaven we alles wat we konden. We kwamen terug tot op 2p, erover zijn we nooit kunnen gaan. We bleven vechten en er voor werken en St-Niklaas begon het ook zeer moeilijk te krijgen. Op het einde liet jammer genoeg ons shotvermogen ons in de steek en via kleine foutjes achterin kon toch Sint-Niklaas met de overwinning gaan lopen na een zeer spannende wedstrijd. Uitslag Temse- St-Niklaas: 57-59

Dave

21/09/2013 Microben B - Blackhawks Gent B 

De match was heel leuk.
Het nieuwe spel op een half veld met 3 tegen 3 vindt ik super leuk.
Ook de feedback van een andere coach is best wel tof.
Zo krijg je weer eens andere tips die je mee kan nemen.
Zo worden we steeds beter en beter.
Onze coach is wel de beste !!!!
We hebben ook goed gescoord. Ikzelf heb 9 keer gescoord.
Daar ben ik best wel fier op.
Volgende week vliegen we er opnieuw in !

Groetjes Ruén Van Wiele
 

21/09/2013 microben Sj - BBC Zele 

Hallo,

Ik vond de match erg leuk.

Ik was blij dat ik mee mocht doen.

Alles is leuk aan basket passen geven, zelf scoren we zijn een team.

Telkens er een punt gescoord werd in de ploeg begon ik te juichen.

Milan.

21/09/2013 Pupillen - Osiris Aalst 

Vandaag speelden we tegen alleen meisjes.

Ik denk dat we niet goed wisten wat basket was.

Ik speel graag basket met mijn leuke vrienden.

Ik hoop dat ik later een goede basketspeler word.

We hebben vandaag niet gewonnen en ook niet goed gespeeld.

Efe.

15/09/2013 assenede - miniemen SJ  

Op 15/09/2013 om 16:00 speelden we tegen Assenede op verplaatsing. We waren met 7 spelers,we verloren ongeveer met de helft verschil. We maakten niet veel punten ,maar onze tactiek was niet slecht. Er was een goede samenwerking als ploeg, Onze aanvallen waren goed, waardoor we gemakkelijk konden scoren. Het was een goede match maar niet onze beste. We waren in de minderheid en ik hoop dat we verbeteren en een match winnen.

Carlos Meganck.
 

14/09/2013 Erembodegem - Microben A SJ 

Het was vandaag onze 1ste match. Ik vond het spannend om te gaan spelen. Het was Coach Laura ipv Coach Dieter die moest zelf spelen.

Ik vond de macht tof maar spijtig dat het buiten regende.

Benjamin.

14/09/2013 Basics Melsele - Land jun SJ 


Onze wedstrijd tegen melsele begon maar moeizaam en niet iedereen was er volledig bij met zijn gedachten in het begin van de match ookal was iedereen zoals altijd zeer gemotiveerd. Aan het einde van de eerste quarter stond het 21-14.
De 2de quarter kwamen we weer met volle moed op het veld en in het begin ging het goed, desondanks konden we deze quarter maar 5 punten scoren terwijl melsele maar bleef score waardoor de quarter eindigde op 40-19.
Na de rust kwamen we sterker uit de kleedkamer en nog meer gemotiveerd als daarvoor ookal was de kloof groot, toch verloren we de moed niet waardoor we terug kwamen tot 57-30.
Het begin van de 4de quarter begon moeizaam en een paar meningsverschillen met de refs hielpen hier niet echt bij. Deze wedstreid eindigde met een tussenstand 70-40. Ookal waren we gemotiveerd, was het toch niet onze beste match.
 

Glenn

14/9/2013 Basics Melsele - Pupillen SJ 

De match van vandaag was leuk.

We hebben goed samengespeelt.

Ik denk dat ik goed heb gespeelt.

Ik hoop dat we zo verder doen en nog veel mogen winnnen.

Nevzat

08/09/2013 Dames - Sgolba Aalter 

De eerste wedstrijd van alweer een nieuw seizoen. De kriebeltjes in de buik waren dan ook bij de meesten reeds van de partij bij het omkleden in de kleedkamer. Na een voor sommigen al vermoeiende opwarming konden we er dan eindelijk aan beginnen.

Het mag gezegd worden: onze start hadden we niet gemist. De eerste minuten draaiden we mee met onder andere een mooie actie binnen onze give and go. Helaas begon al snel de vermoeidheid parten te spelen en wist onze tegenstander daar keer op keer misbruik van te maken.

Toch een mooie start van het seizoen. Nu hebben we weer twee weken om te werken aan die schoonheidsfoutjes en die conditie en dan kunnen we tegen de volgende wedstrijd hopelijk weer wat vooruitgang zien. :-D

Let's go Dames ;-)

Ellen

8/9/2013 Wasocub - Miniemen  

Onze eerste wedstrijd was op 8/9 tegen WASOCUB Waasmunster in de sporthal Hoogendonck.

We hebben verloren met een verschil van 52 punten. De stand 104 -52

Het was nochtans een heel goede eerste match. Met weining speles zijn we begonnen vol energie. We hebben natuurlijk fouten gemaakt waarvan we op de training zullen aan moeten werken.

Ik vind dat het team na deze match verscheidene dingen heeft bijgeleerd !! Zo zijn we klaar om hard te werken voor de toekomst.

Alexandros.

7/9/2013 Land Junioren SJ - Panters Baasrode 

Eindelijk! De eerste thuismatch voor onze landelijke juniors.
Het is de eerste keer voor mij dat ik kan uitkomen voor de juniors thuis.
als jongste van de ploeg was ik dus zeer zenuwachtig.

We starten aan de wedstrijd, maar Baasrode scoorde algauw 5 punten tegen 0.
De rest van het kwart speelden we mee, en kwamen terug in de wedstrijd.
Einde van het eerste kwart : 18 - 17.

In het tweede kwart was het een zwakke prestatie en scoorden we slechts 9 punten.
Baasrode nam de leiding en aan de rust stond het 27 - 35.

We wouden koste wat kost onze eerste overwinning in de competitie behalen tegen Baasrode,
we kwamen dus gemotiveerd uit de kleedkamer!

We begonnen de 2e helft goed en stonden even op 4 punten. Het ging dan wat gelijk op.
Wij scoorden, dan weer zij. het einde van het 3e kwart : 48 - 53.

We maakten ons klaar om te blijven vechten in het laatste kwart. Maar het lukte niet volledig.
We kwamen niet meer dichterbij, en op het einde bleef het een tiental punten verschil.
We probeerden ze met enkele fouten op de vrijworplijn te krijgen, maar ze werkten hun freethrows bijna allemaal af.
we konden wel nog scoren, maar het verschil bleef 10 punten.

Eindstand 59 - 69

-> Onze 2e verliesmatch van de competitie, maar we laten ons hoofd zeker en vast niet hangen.
We leren zeker en vast veel bij op het landelijke niveau, maar er is nog veel werk aan de winkel!
Ik ben vast en zeker blij met de keuze dat ik nu in Scheldejeugd Temse speel!

Let's Go Team!

Elias.

 

07/09/2013 Pupillen SJ - Knesselare 61-45 

We begonnen niet goed aan de match en stonden al direct een aantal punten achter. Knesselare was veel sneller dan ons en miste bijna nooit.

Na de rust hebben we ons goed herpakt en direct een aantal punten gescoord. Door onze goede defense geraakte de tegenstander niet meer tot aan de goal.

De stand was een tijdje bijna gelijk maar in de vierde quarter hebben we een voorsprong van meer dan 10 punten genomen, die we konden behouden tot op het einde.

Eindstand : 61-45

Na de nederlaag van vorige week met meer dan 60 punten, was deze wedstrijd meer dan geslaagd. We gaan proberen de volgende matchen even goed of nog beter te spelen en vooral vanaf het begin van de wedstrijd :-)

Freya
 

1/09/2013 BBC Bazel - Pupillen SJ 

Waarschijnlijk was deze match er te veel aan alhoewel het nog maar het begin van het seizoen is. De dag ervoor hadden we ook al flink gebasket op ons eigen tornooi.

We verloren met meer dan 60 punten. Maar speelden ook slechts met 6 spelers: Yoshi, Damian, Abanob, Joske, Freya en Quince.
De eerst 2 quarters vonden we onze draai niet en was het al snel duidelijk wie de sterkste ploeg was.
Bazel was baas op het ganse veld en onder de ring.
In de 2de helft kwamen we er wat door. Dankzij een aantal knappe individuele acties konden we toch nog het verschil verkleinen.

Op een paar minuten voor het einde kwam Joske nog onzacht in contact met een tegenstander. Zijn rechter oogkas botste met een hard Bazels hoofd. Gevolg: een dikke blauwe bult onder zijn oog.
Gelukkig was hij alweer paraat bij de volgende training.

Quince
 

beker van Vlaanderen 24/08/2013 juniors 

Met 9 spelers vertrokken we naar Denderleeuw voor onze eerste landelijke ervaring met de juniors voor de beker van Vlaanderen.

Vanaf het 1ste KW werden we al bloot gesteld aan een groot werkpunt de komende weken. VERDEDIGENDE TRANZITIE. Deze werd niet verzorgd en koste ons een resem lay-ups die we tegen kregen. 25-18

In het 2de KW werd de verdediging wat bijgesleuteld en gingen we over naar een full coart press. Ook al maakten ze maar 14pt, echt dichter komen deden we niet. 39-30 bij de rust.

We schoten verschroeiend uit de startblokken en plaatsten een 2-11 tussenspurt. Dit werd mogelijk gemaakt door de dominantie in de rebound en het goed uitspelen van de plays.
Maar net toen we gelijk kwamen kregen we een 8-0 om de oren. Door 2 driepunters en een fast break die werden afgewerkt.

In het laatste KW bleef de spanning erin en konden we zelfs nog tot op 1pt komen. Maar verder raakten we niet en was het Denderleeuw die met de overwinning ging lopen.
Eindstand: 70-68

Jordy

 

Basketkamp 2013 

Wat vonden onze microben het leukst afgelopen week?

Ik vond de match het leukst van al. (Rune M.)

Het was het leukste met mijne buddy. (Olivier)

De match, de match was superleuk. (Rune D.C.)

Als we die T-shirt kregen vond ik wel leuk. De foto's maken met de buddy's. (Jesse R.)

Cross-over met de Josefien, dat is echt leuk. Popcorn vind ik ook leuk. (Milan)

De match en popcorn en euhm lopen en pompen. (Rüén)

Wedstrijdje vond ik het leukst en euhm de foto met mijn buddy en de groepsfoto vond ik het leukst. (Kian)

Wat vonden onze pupillen ervan?

De oefeningen waren zwaar, maar leuk. Dank u voor de coaches. (Quince)

We hebben weer veel bijgeleerd! (Freya)

De oefening van Thomas was zwaar, maar wel tof. (Yoshi)

Dit basketbalkamp was zeer zwaar, maar vooral leerrijk en tof. De inleving en de inzet van iedereen maakten dit compleet. (Jarne)

Ik vond de match het leukste vandaag. (Veli)

En tot slot onze kampoudsten: de buddy's

Ik vond het een leuke training. (Havva)

Zeer vermoeiend en zeer leuk, vooral Horse bij coach Thomas en Dave. (Jelle)

Het was leerrijk. Ik wil de coachen hartelijk bedanken. (Niels)

Het was een hele zware week, maar ik kom volgend jaar zeker en vast terug! (Matthias J.)

Het was weer vermoeiend, maar we hebben toch weer veel bijgeleerd :-) ! Nu tijd om uit te rusten :p (Jef)

woensdag 21/08/2013 

De derde dag
Iedereen was al bekaf en we waren nog maar halverwege het kamp.
Zoals altijd beginnen wij met coach Thomas de microben met coach Ellen en de pupillen met coach Dave.
Coach Thomas is na lange tijd verandert van tactiek inplaatsvan altijd training op passen naar een ommekeer en begint met de aanval iedereen iets bijleren en een Six-pak helpen krijgen met zijn “gedoemde”7min oefening (die bestaat uit 30sec push-up,30sec set-up,30 sec sissy-squats,30 sec knieën heffen ,30 sec rust ,dit moet je 3 maal doen) .
Na de pauze
Kregen we coach Dave waarbij we op conditie en defense werken dus veel lopen en voetenwerk en uiteindelijk eens 2 tegen 2 .
Na dit vermoeiend uur kregen we eindelijk pauze.
Na de pauze kregen we coach Ellen waarbij we eens rustig mochten lopen en shotten en na veel gezaag van het team mochten we nummertjes spelen .
Na dit uur kregen we even pauze en dan shooting contest waarbij we baseline shots moesten doen

Jelle
 

Dinsdag 20/08/2013 

De tweede dag
Het was al wat vermoeiender dan de eerste en iedereen was al wat stijf.
Zoals elke dag werden we opgedeeld in drie groepen per leeftijd.
We hebben geluk dat we een lange middagpauze hebben om even te kunnen uitrusten.
Na de middag is het terug gezamenlijk opwarmen en dan nog de laatste coach krijgen en wat lay-ups doen voor de shooting contest

Niels
 

maandag 19/08/2013 

Hey,

het verslag van de eerste dag kamp.

"Het was een magische dag" met deze woorden besloot coach Thomas dat ik het verslag van de eerste
kampdag moest schrijven!
Na 2 maanden stil te liggen zijn we er vandaag terug in gevlogen met veel enthousiasme .

Na het verdelen
van de groepen kregen we balbehendigheid van coach Thomas. Daarna werd onze verdediging op de proef gesteld door coach Dave. Als extraatje kregen we 's middags nog een stukje cake

. In de namiddag werden onze systemen herhaald door coach Ellen. Traditiegetrouw sloten we de dag af met het shootingcontest, de competitiviteit lag al vanaf dag één zeer hoog.
Kortom, de eerste kampdag was zeker en vast geslaagd! Hopelijk zijn we morgen niet te stijf.

Matthias Joris
 

banner